torstai 1. toukokuuta 2014

Hopeanuolen lautapeli

*Viime tammi-helmikuun tienoilla Ginga.fin kauppaan oli tullut GNG:n lautapeli. Siinä yhteydessä en ruvennut sitä ostamaan, kun rahaa olin tullut käyttäneeksi Weedin pyyhkeeseen. Hinta tuntui myös aluksi kovin suolaiselta, mutta päätin siinä yhteydessä että jos minulle tulee samanlainen tilaisuus uudelleen. Ostan lautapelin. Huhtikuussa sain hankittua lautapelin samaisesta kaupasta uuden tilaisuuden tultua.

Jännitin pakettia odotellessa monia asioita: olinko nyt mennyt tilaamaan ajattelemattomasti, milloin peli saapuisi ja kuinka hyvin se menisi. Muutaman sydänkohtauksen ehdin saada ja hermostua postilaitokseen, joka ei jaa perjantaisin kuin päiväpostin. Maanataina taas ei oltu ehditty lähettää ilmoitusta postiin tulleesta paketista, jolloin odottelua lisättiin vielä päivällä.

Paketin saadessani ihmettelin suuresti sen kokoa, vaikka olin hyvin tietoinen lautapelin koosta. (Kenties Sukka olisikin postittanut minulle jotain aivan muuta.) Mutta kyllähän sitä rupeaa kuvittelemaan koon olevan edes hieman isompi kuin saamiensa tietojen ja kuvien perusteella.

Edestä.
Toiselta puolelta.
Sivulta.
Sivulta.
Lautapeli oli kuin uutta vastaavassa kunnossa ja siinä ei ollut juuri mitään moitittavaa. Pientä vanhuuden kulumaa tietysti löytyi, mutta se on ihan ymmärrettävissä kun iäkkäästä tuotteesta on kyse. Hyväkuntoisuuteen liittyen oli hienoa, että osia löytyi vielä niiden alkuperäisistä pakkauksistaan.

Sisältöä tarkemmin tutkiessani koin lautapelin hieman ahtaaksi näin tumpelökätiselle ihmiselle kuin minä. Reunoissa olevia muovisia piikkejä ja vastaavia aloin helposti pelkäämään siltä kannalta, että teloisin siihen vielä esimerkiksi onnenpyörää tai taulua. Koko olisi siis voinut olla edes hivenen isompi, jotta pelin kuoreen vetäminen olisi helpompaa. Toinen asia mikä säikäytti oli itse lautapeli ja sen avaaminen. Se oli moneen osaan taitettu, jolloin aloin aluksi ihmettelemään että miten saan oikeat kuvat oikeille puolille.

Peliosat olivat kuin uusia, jolloin niitä käsissä pyöritellessä silmään ei iskenyt mitään ärsyttävää. Tahrojen määrä lautapelissä oli myös melkoisen olematon ja silloinkin ne sijaitsivat reunoilla ja muilla ei niin huomattavilla alueilla haaleasti.

Postaukseen otin kuvat niin, että etten irrotellut kortteja ja muita toisistaan. Mutta heti sen jälkeen irrotin ne, jolloin alkoikin olla ongelmia sen kanssa miten kaiken saisi mahdutettua sisään. Etenkin onnenpyörä oli ongelmallinen nuolensa kanssa. Mutta kyllähän tuon sai menemään, kun painoi sitä alaspäin.

Muoviset piikit siis jäivät ärsyttämään ja koin pirulliseksi etenkin kortit ja laatat näiden irrottamisen jälkeen. Kortteihin ja laattoihin nimittäin jäi n. millin tai kahden kokoinen ohut valkoinen osa ja niitähän ei saa millään pois osia tuhoamatta. Harmikseni lautapelikään ei pysy kovin hyvin yhdessä ilman, että pidän siitä kiinni. Kenties neljään taittamisella olisi ollut toisenlainen tulos kun omani on aika jämäkkä tapaus.

Mitä peli sisältää?
1 x pelialustan
5 x Akakabuto-osumakorttia
20 x Gin-korttia
20 x isompia Gin-kortteja
9 x pienempiä Akakabuto-kortteja
24 x hahmolaattoja
1 x Akakabuto-osumataulu
2 x pidikettä Akakabuto taululle
1 x Gin magneetin
1 x Riki kiekon (toisin sanoen hahmolaatta, mutta ympyrämäinen)
1 x Onnenpyörä/pyöritysalusta
4 x Gin-figuureja (kultainen, hopea, pronssinen, vihreä)
1 x Ohjeet (4-sivuinen)

Nippelitietoa
Pelin nimi japaniksi: 二子峠の闘い   ゲーム (Battle of Futago Pass Game)
Valmistanut: Bandai (1987)
Koko: 15,5 x 22 x 2,5 (B5)
Muuta: Peli kuuluu "Party Joy"-nimiseen lautapelisarjaan ja pelejä oli kaiken kaikkiaan 135 kappaletta. Lautapelissä on numero 69 ja se on pelin järjestysnumero. Nimi "Party Joy" tulee siitä, miten pelaaminen kesti tunnin tai pidempään neljällä pelaajalla. Pelit olivat erityisen suosittuja opiskelijoiden kesken.
Pelin tavoite: Kerätään sotilaita eri alueilta ja suunnataan vähitellen kohti Akakabuton kukistamista. Tärkeintä on pelitaktiikka: sinun tulee heittää Gin-magneetti magneettiseen tauluun. Se määrää kuinka paljon vahinkoa voit aiheuttaa Akakabutolle.

Lautapelin selkäpuoli.
Lautapelin etupuoli.
Ohjeita.
Ohjeita.
Ja lisää ohjeita.
Pelinappuloita.
Pyörä.
Gin magneetti & Akakabuto-osumataulu.
Hahmolaattoja.
Toinen puoli.
Pidikkeet Akakabuto-osumatauluun.
Akakabuto-osumakortteja.
Toinen puoli.
Molemmat.
Pienemmät Gin-kortit takaa.
Enemmän kortteja takaa.
Edestä samaiset kortit.
Isommat Gin-kortit edestä.
Samat kortit toiselta puolelta.
Akakabuto-kortteja.
Toinen puoli.
Lappuja.
Lappuja.
Taitettu lautapeli.
Ohjeiden etukansi.
Minulla on muutamia harvinaisuuksia kokoelmassani, mutta vasta GNG:n lautapelin saaminen tuntuu kunnolliselta keräilysaavutukselta kaikkeen aiempaan verrattuna. Mahtaako edes toista samanlaista kokemusta tullakaan?

GNG:n lautapeli on upea ja siinä on korkealaatuisia värejä tekemässä sarjaa eläväksi. Akakabuto on päässyt hyvin kuviin mukaan ja ilmeisesti jollain kortilla/laatalla surffaileva Gin on erittäin koominen. Hahmojen kuviointien värit eivät myöskään haittaa sen erityisemmin sillä siitä tulee vahvasti mieleen animen kuvakaappauksia eriävistä ulkonäöistä.

Peli on ajankohtaisesti sidoksissa GNG:n ensimmäiseen tulemiseen ja ei edes tarvitse olla kaikkia pienempiä osia, jotta lautapelistä voi nauttia tai kerätä sen itselleen.

Aiheseen liittyen
Hopeatiikeri - GNG-lautapeli
Lautapeli Tumblrissa
Fanin tekemä Weed-lautapeli

*Postauksen oli tarkoitus ilmestyä kuun lopulla, mutta sinne asti odottaminen vaatisi kärsivällisyyttä. Lautapelipostaus korvaa myös tekemäni videon, jonka teen vielä mieluummin uudelleen.

22 kommenttia:

  1. voi miten hieno GNG-lautapeli! vau. niin upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Oli kiva ottaa tarkempia kuvia muiden iloksi sillä kaikkia ei ole tullut nähtyä niin tarkasti.

      Poista
  2. No nyt kyllä olen kateellinen.En mitenkään voisi löytää tuota mistään (koska todennäköisesti joku ehtii aina ostaa) saati sitten,että minulla olisi rahaa.Huoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaahan näiden saaminen viekin ja minulle se ei ollut itsestäänselvyys, että saisin sen juuri tuon vaikean saatavuuden ja hinnan takia. Mutta jonkinlaisilla säästöillä voi olla suurta merkitystä. Mielestäni lautapelit ovat jopa yleistyneet ja niiden saatavuus on astetta parempi kuin vuosia sitten.

      Poista
  3. Onnittelut tuon saamisesta :) Kiitos tästä postauksesta ja upeista kuvista, minua on aina kiinnostanut nuo lautapelin eri osat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään. Hienoa että sain tarjottua kiinnostuksellesi vastinetta.

      Poista
  4. KIITOS, kun viimeinkin joku on ottanut kunnolla valokuvia näin harvinaisesta oheistuotteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Ja kuvia saa tosiaankin käyttää omiin tarkoituksiin tms.

      Poista
    2. Onnittelut pelin hankinnasta! Aivan mahtavan näköinen ja kiittelen samaa kuin Narakin. Lähes kaikki laittavat vain pari kuvaa pelistään, mutta tämän kuvakokoelman jälkeen sai kyllä selkeän kuvan siitä, millainen lautapeli kokonaisuudessaan on. Kiitos!

      Poista
  5. Haha, tuo yhdessä kohtaa oleva kuva selällään olevasta Oliverista tuo mieleen mangan kuvan, jossa sama mäykky on selällään ja Chibi siinä mukana. :D

    ~Yamashita

    VastaaPoista
  6. Oih, aivan ihana, onnittelut sen saamisesta.

    Kaikki pelissä olevat kuvat ja muut ovat todella hienoja ja onhan tuossa erilaista tavaraa vaikka miten paljon. Kyllä itse ainakin pistäisin muutaman satasen mielummin peliin kuin esimerkiksi GNG-figuuriin. Niin kateellinen, olisi todella siistiä edes nähdä tuollainen livenä, saati sitten omistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ja kun noihin GNG:n toisen sarjan figuureihin vertaa niin kyllä tämä oli kannattava ostos.

      http://page2.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/b150840614
      - Huutamaan lautapeliä. 8)

      Poista
  7. Höh. Blogger merkitsi yhden kommentin roskapostiksi, eikä sitten kuitenkaan julkaissut sitä vaikka sallin kommentin.

    "paljonkos tuo sitten maksoi :0 "

    Maksoin pelistä 250 € ettei ihan halpaa lystiä.

    VastaaPoista
  8. Voi kateuden määrää.. Lautapeli on varmasti yksi ainoita oheistuotteita keräilykorttien lisäksi, jonka vielä kokoelmaani haluan. Kumpa joskus olisi rahaa oikealla hetkellä ja raaskimusta maksaa niin paljon tuosta.

    Peliä on päässyt kyllä kaverini luona hiveltämään ja kyllä teki mieli sujauttaa se laukkuun viedä kotiin omaan hyllyyn :'D Yksi hienoimpia oheistuotteita, mitä gingasta on koskaan tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anttuhan olisi lähtenyt perääsi.

      Poista
    2. Ilmankos hän tuijottikin minua niin intensiivisesti, kun ihastelin lautapeliä käsissäni :D

      Poista
  9. Oho, onpas Urumilla suolainen hinta. No, se nyt on muutenkin aika ylihinnoiteltu kauppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En puhunut Urumista sillä tuollahan lukee selvästi Ginga.fin kauppa ja hintahan on tässäkin kohtaa monen eri tekijän summa.

      Poista
    2. Puhuit aikaisemmin, että Urumissa on ollut joskus myynnissä lautapeli ~500e hintaan. Olet näköjään poistanut kyseisen lauseen. Viittasinkin siihen edellisellä kommentillani.

      Poista
    3. En ainakaan tämän postauksen yhteydessä. Mahdollisesti jossain toisessa yhteydessä ja ottihan Anttu mm. omassa postauksessaan nuo hinnat esille.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.