torstai 29. toukokuuta 2014

Kuukauden

Huhtikuun puintia parhaimpien palojen ja katsausten parissa.


Kuukauden uusi sivusto
Viime kuussa Facebook-sivu Vain Ginga jutut aloitti toimintansa Ginga's Springin ylläpitäjän toimesta. Facebook-sivusto ansaitsee erityistä kehua ja kunniamainintaa, miten Vain Ginga jutut tuo erilaisten kuvien kera Hopeanuolen ja samaistumisen tunteen jaettavaksi. Itse olen jo pidempään toivonut Gingasta jotain vastaavaa nähdessäni kaikenlaisia humoristisia memekuvia.

Kuukauden uusi Ginga-blogi
Akan ylläpitämä Nagareboshi Gin blogi starttasi käyntiin huhtikuun loppupuolella. Ginga-blogeja ei ole järin nyt ilmestynyt uusia, jolloin on hyvä toivoa että niitä ilmestyisi ja että ne ne pysyisivät pystyssä mahdollisimman pitkään.

Kuukauden fanitarina
Ohun sotureiden ylläpitäjä Yuki kirjoitti kymmenen luvun verran tarinaa Ginin kolmikosta, joka etsiskelee Sakuraa Japanin alppien vuoristosta. Tarina etenee sopivaa vauhtia, ympäristökuvaus on kaikin puolin rikasta ja Tiibetin koiriin on keksitty mielenkiintoisen mystisiä elementtejä. Tiibetin koirat on yksiä parhaimpia fanitarinoita, joita on kirjoitettu ja kertomus onkin aivan omassa eroavassa sarjassaan.

Kuukauden kohua herättänyt uutinen
Anime-lehti tiedotti, että Orionin ensimmäinen osa on päättynyt jolloin ajateltiin tarinan mahdollisesti loppuvan kokonaan. Vielä ei ole selvinnyt, miten Orionille tulee käymään. Mutta tämän yhteydessä on puhuttu kokonaan uudesta sarjasta, joka juhlistaisi GNG:n 30-vuotisuutta!

Kuukauden manga-paljastus
Weedin 30. osassa paljastui, että Shougun on käännetty kenraaliksi/(31. osassa Yukimuran syöttäneen Pepen vanhempien lihaa Weedin poppoolle).

Kuukauden musiikkivideo
Kuukauden suosikkimusiikkivideoni Gingan saralla on ehdottomasti GDW - Falling inside the black niin musiikin kuin klippien osalta. Kyseessä siis Skilletin kappale.

Kuukauden blogikommentti
Hopeanuolen Tomodachi ylistää kaikkia vastaantulleita positiivisia kommentteja, mutta uusimmista kommenteista etenkin seuraava on jäänyt mieleen. "Moi! Oon lueskellut sun Hopeanuolen Tomodachi-blogia, ja täytyy sanoa että on mielenkiintoista luettavaa. 8) Toivottavasti jaksat vastaisuudessakin kirjoitella Hopsusta ja kumppaneista."

Kuukauden mietintä 
Kuukauden aikana olen miettinyt tarvittaisiinko Gingalle ihan oma aktiivinen foorumiroolipelinsä ja jos idea saisi kannatusta, miten sitä lähdettäisiin toteuttamaan.

8 kommenttia:

  1. http://animelehti.fi/2014/05/29/yoshihiro-takahashi-aloittaa-uuden-ginga-sarjan/

    VastaaPoista
  2. Eikös Gingalla ole pari aktiivista roolipeliä? Uusi Legenda on ainakin, siellä tosin pelaillaan omilla hahmoilla joista jotkut ovat gingalegendojen jälkeläisiä. Sitten on New Rise, joka ainakin minun käsittääkseni koskee ihan pelkästään Gingaa ja sen hahmoja. Siellä ei vain taida olla niin paljon porukkaa pelaamassa.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Uusi legendaa olen kuullut kehuttavan ja oman käsitykseni mukaan New Risessa olisi sitten vain GNG:n tapahtumia ja ei ilmeisesti.

      Itse en ehkä niin välttämättä haluaisi roolipelin keskittyvän omiin hahmoihin.

      Poista
    2. Jos taas kerran minulta kysytään, niin jos tällainen ginga -aiheinen roolipeli joskus ilmaantuu, niin mielestäni olisi hienoa, jos tapahtumat olisi itse keksittyjä, mutta hahmot kuitenkin vain gingasta - omia hahmoja ei saisi siis keksiä, jotta roolipelin idea ei mene mönkään.

      Toiseksi ongelmaksi osoittautuu hahmojen valinta. Suosituimpien hahmojen suhteen tulee varmasti kinastelua, joten luulen, että roolipelistä tulisi enemmän riitaa kuin mielihyvää, vaikka hahmot arvottaisiin tai pelaajat saisivat äänestää hahmoille pelaajansa jonkun lomakkeen kautta, mutta en tiedä.. Menisi varmaan tosi hankalaksi.

      Poista
    3. Melkeinpä olisi parempi, että kaikki saisivat pelata kaikilla. Mutta silloinkaan ei saa tehdä yksin hahmoa koskevia päätöksiä mm. perustaa oman hahmon kanssa perhe.

      Poista
    4. Silloin taas tulee ongelma hahmon aikajanan kanssa: toisessa pelissä se voi haavoittua pahasti ja toisessa olla täysin hyväkuntoinen tai ensin hahmo riitelee jonkun kanssa ja toisessa se onkin paras kaveri.

      Itse olen jo "luopunut" Ginga-roolipelien suhteen, joissa pelataan itse hahmoilla juuri Satanican mainitsemien ongelmien takia. Uutta Legendaa voisin harkitakin, koska siellä pelataan itseluoduilla hahmoilla gingamaailmassa, mutta olen niin vakiintunut Clichéseen etten jaksa alkaa pelaamaan toisessa ropessa ja opettelemaan uuden paikan tapoja ja sääntöjä.

      Poista
  3. Uusi Legenda on roolipeli täynnä elitistejä..

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.