perjantai 2. toukokuuta 2014

Saraba! Kita no Ookami

Shonen Jump Specialissa on Takahashin Saraba! Kita no Ookami niminen tarina, jossa on GNG:n tarinan tyylisyyksiä.

(c) Arano
Tarina sijoittuu Meiji-kauteen (1868-1912) jolloin oli vielä japaninsusia. Tarkemmin ajateltuna Hokkaidossa sijaitsevaan Sapporoon ja siellä olevaan kylään. Kaksi poikaa, Ichiro ja Kazuo ovat menneet ulos metsästäkseen ja tarkoituksenaan tutkia kantautuvia suden ja karhun ääniä. Yllä olevassa kuvassa voimme huomata susilauman taistelevan karhua vastaan. Pojat näkevät sen, kuten paikalla olevat sudenpennutkin (peuran takana). Kahakka oli syntynyt siitä, kun sudet olivat tappaneet peuran ja karhu yritti varastaa sen. 

Seuravaassa kohtauksessa Ichiron äiti, Matsukichi kertoo ruskeakarhun hyökänneen. Ilmeisesti hänellä on haavoja eri puolella kehoa.

Pojat kävelevät metsässä ja tuttu musta irokeesi-/tupsumainen susi on lähettyvillä. Sudella on iso haava selässään ja se ei näytä pitävän pojistakaan. Ichiro tarjoaa sudelle jotain syötävää, jolloin susi suhtautuu ystävällisemmin. Kazuon mielestä heidän pitäisi tappaa susi ja hän onkin ottamassa veistä esiin, mutta Ichiro saa sen estettyä. Susi saa nimekseen Chibi.

Yksi kylän miehistä ilmestyy ja huutelee poikien perään. Mies kertoo Ichirolle karhun haavoittaneen hänen äitiään. Ichiro palaa muiden luo ja ihmiset keskustelevat siitä mitä pitäisi tehdä. Matsukichi on luultavammin saanut hoitoa sillä häntä ei enää näy sängyllä makaamassa. Chibillä on rauhoittava vaikutus Ichiroon, joka on kuitenkin ahdistunut ja ampuu sen takia nuolia seinään.

(c) Arano
Chibi vaistoaa jotain ja alkaa haukkua oven lähettyvillä. Ovella odottaa karhu, joka tappaa yhden vanhemmista (klaani) ja lähtee Kazuon perään. Mutta Ichiro ampuu nuolen, jolloin pedon huomio kiinnittyy poikaan. Taistelu jatkuu hytin ulkopuolella lumessa ja Chibi tulee Ichirolle avuksi.

Chibi hyökkäilee ja yrittää purra karhua kuonoon. Mutta karhu iskee suden maahan ja lähtee Ichiron perään. Samainen mies joka tuli aiemmin kertomaan Ichirolle tämän äidistä, iskee keihään karhun selkään. Mutta yksi isku kaataa hänet maahan.

(c) Arano
Kaikki on toivotonta, kunnes Chibi alkaa ulvoa ja susijoukko rientää paikalle. Käy ilmi, että Chibi on susijohtajan poika. Sudet taistelevat karhua vastaan ja pian peto on yhtenä verisenä möykkynä maassa. Sudet ulvovat voitolleen ja Chibi ei oikein tiedä jäisikö Ichiron luo. Hän kuitenkin lähtee lauman perään.

Keihään heittänyt mies puhuu Ichirolle ja kertoo lauman johtajasudesta. Tarina sijoittuu Meiji-kaudelle ja niihin aikoihin kun Hokkaidonsusi kuoli sukupuuttoon. Sudet olivat suuri uhka, jolloin niitä tapettiin ja myrkytettiin. Ichiro katselee taivaalle, sudet katoavat jälkeä jättömiin.

Muuta?
Tarina on ilmestynyt Weekly Shōnen Jumpissa ja Super Jump Specialissa tammikuun 20:nä päivänä 1979 Shueishan toimesta. Tarinan voi myös löytää vuonna 1981 ilmestyneestä Otoko no Tabidachista extrana kuudennesta mangasta. Super Jump Speacial on isompi kuin normaalit Shōnen Jumpit ja GNG:n puhelinluettelopainokset. Siinä on nimittäin 602 sivua ja itse Saraba! Kita no Ookami on 36-sivun pituinen. 5 niistä on värillistä, 13 oranssisävyistä ja 16 sinisävyistä.

9 kommenttia:

  1. Itkettää kuinka hienoa Takahashin jälki ennen oli. Kunpa Suomeen saataisiin enemmän vanhempia teoksia. Nykyinen tyyli ei ole ollenkaan mieleeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Siitä olen tykännyt että rotujen piirtämisessä on tapahtunut monipuolistumista mutta en en siitä että tyyli on muuttunut niin yksinkertaiseksi..

      Poista
  2. Hienosti piirrettyjä kyllä nuo sivut. Harmittelen kyllä, että Takahashin tyyli on muuttunut niin paljon :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ja tuossa on kyllä jännäämistä tulevinakin vuosina.

      Poista
    2. Kyllähän tuo nykyinen tyyli on kuulemma siitä hyvä, että se on nopea piirtää, mutta kun tyyli vain pelkistyy niin ei hyvä. Saa nähdä millainen tyyli on parin vuoden päästä.

      Poista
  3. Takahashin tyyli ei vain voi olla huono :D Minusta se on aina ollut hyvä ja on edelleen, aina omalla tavalla hieno. Typerää minusta valittaa ja haukkua, kun on niitä oikeastikkin huonoa jälkeä tekeviä... Niitä taas siedetään ja muka kehutaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä tyyliä varsinaisesti huonoksi sanotakaan, vaan GNG on monille eri syistä mieleisempi. Itselleni käyvät kumpikin oikein hyvin.

      Poista
  4. Hei, ollaan Hopsuyhdistyksen seuraavaan lehteen mietitty pientä juttua tästä tarinasta, koska lehti on karhuteemainen. Haluatko auttaa artikkelin teossa, osallistumalla kirjoitukseen/kirjoittamalla sen itse ja tarjoamalla kuvamateriaalia (nämä kuvat ovat Aranon, mutta ehkä saamme häneltä luvan?)? Ota yhteyttä e-mailiini naravox@gmail.com jos kiinnostaa. Kyseessä olisi melko pieni, yhden sivun artikkeli varmaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseäni ei innosta ajatus lehteen kirjoittamisesta. Mutta kannattaa kysyä Aranolta noita kuvien lupia.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.