maanantai 5. toukokuuta 2014

Orionin loppuminen?

Viime kuussa Animelehti tiedotti, että Orionin ensimmäinen saaga olisi virallisesti päättymäisillään eikä tietoa jatkosta ole. Päättyykö Orion tähän vai saako se vielä jatkoa? Kuinka paljon? Tässä vaiheessa täytyy huomauttaa, että Animelehti ei ole ollut mikään paras lähde sillä muuta tietoa on ilmennyt. Ensimmäinen saaga näyttäisi loppuvan, mutta eri todisteet taas tuovat esiin että Orion jatkuisi vielä.

Uusien seikkojen ilmestyttyä minun tuli kirjoittaa aiheesta hieman eri tavalla uudelleen. Aiemmin olin miettinyt enemmän Orionin loppumisen mahdollisuuksia, mutta nyt minun oli otettava huomioon esimerkiksi käytyjä keskusteluita.

Orionista ilmestyi muun muassa alla oleva mainos, joka puhuu hyvin vahvasti suosittujen sarjojen ensimmäisestä osasta ja siitä ettei tulisi jättää väliin legendan lopun päättymistä. Mainoksen puhetyyli siis viestii, että jatkoa voisi odottaa vaikka ensimmäinen osa päättyykin. Toisekseen olen kuullut puhuttavan, miten Takahashi aloittaisi "uuden sarjan" kesäkuun tienoilla, joka olisi sitten jatkoa Orionille. Sen olisi tarkoitus juhlia GNG:n 30-vuotisuutta.

Aluksi luulin Orionin loppuvan ihan kokonaan ja pidin sitä ymmärrettävä, kun sarja ei ole mitenkään suosittu edeltäjiensä jälkeen jatko-osan jatko-osana. Lisäksi oli huomioitavaa, miten Orion on hyvin Weed-sarjaa muistuttavassa tilanteessa. Eli oltiin ryhdytty jo käymään taistelua ja lopettelemaan sarjaa.
Minulle Orion ei ole vaikuttanut ollenkaan huonolta sarjalta, vaikka olen löytänyt kritisoimisen varaa toistuvista seikoista. Esimerkiksi siitä miten tulivuoren purkautumisen jälkeen isä ja poika ovat erillään ja yritetään löytää toisiaan. Hajalla olo on siis voinut sekoittaa ja tehdä itse juonesta pitkäveteistä, jolloin välillä on ollut vaikea ymmärtää erilaisten ryhmien keskinäisiä taisteluita. Mutta ehkä se on sitten niin, että mangaa olisi pystyttävä lukemaan suomeksi ennen kuin voi suoralta kädeltä ryhtyä tuomitsemaan.
Mutta olen kuitenkin juonikuvioista nähnyt ettei Takahashi ole ihan kylmiltään lähtenyt Orionia tekemään. Yksi esimerkki tästä on itse Masamune, jonka voimat tulevat mielestäni esiin uskottavalla ja positiivisella tavalla. Juonellahan taas on perää Sengoku- ja Azuchi-Momoyama-kausiin ja Date Masamune on huivipäisen vihollisemme esikuva. Weedin jälkeen olen jäänyt kaipailemaan eräänlaista Johnia taustalle, jolloin olenkin Takahashille kiitollinen Andysta.

28. osassa Masamune yritti käydä Weedin kimppuun, mutta tulikin iskeneeksi tassunsa Yamabikoon. Seuraavan osan sivuista käy myös ilmi, että Ohun soturit olisivat Masamunen kimpussa ja yhdessä vaiheessa Weed juoksee herraa kohti. Tätä taistelua olinkin juuri miettinyt ja huomannut ettei Takahashi todellakaan laita taistelua Masamunen ja Orionin välillä. Mitä sitä suotta, eihän Weedin poika nyt voisi kävellä arvovallan yli jos hänen isänsä olisi se pöydänpää ja olisihan se aika latistavaa edellisiä karhukoirasukupolvia ajatellen, jos Orion voittaisi Masamunen ZTB:llä. Jostain syystä en kuitenkaan luota siihen, että Orionin jäisi vain hiljaa istumaan ja seuraamaan tilannetta. Hän siis voisi yrittää sekaantua taisteluun ja ellei jopa menettää henkensä. Mutta tähän olen menettänyt kokonaan uskoni sillä se ei olisi kannattavaa, jos sarja aikoo vielä jatkua. Vai kertoisiko Orion muista pennuista? Se ei toimisi.

Olen kuullut, että joihinkin japaninkielisiin tiivistelmiin perustuen (Iso spoiler) Masamune aikoisi tappaa itsensä puremalla mahaansa. (Spoiler päättyy) Menetelmä hymyilyttää minua siksi, että tässä on jälleen onnistuttu kiertämään Weedin moraali. Eikö Weediä tosiaankaan nähdä tappamassa? ZTB:tä hän taitaa vetää Masamunea vastaan, mutta siihen se jääkin. Tuo ole kuitenkaan vielä täysin varmaa, vaikka koen sen selittävän Masamunea hahmona. Häviäminen voisi tuottaa sille ninjana niin suurta häpeää, että se tyytyisi tuollaiseen ratkaisuun. Itsetuhoisuus kuitenkin masentaa, kun ajattelee miten muu lauma jäisi vain pällistelemään.

Tein "loppumisen" yhteydessä itselleni selväksi, etten haluaisi sarjaa jatkettavan enää uusilla vihollishahmoilla. Mutta minua silti mietityttää, että nouseeko Tenka astetta suuremmalle tasolle nyt kun Masamune on kukistettu. Alkutaipaleilta minun oli helppo uskoa niin, mutta Sanadan kanssa säätäminen taas on herättänyt kysymyksiä siitä millä puolella Tenka onkaan. Ja mitä se edes voisi saada aikaan? Hypnotisoisi Ohun sotilaita yksi kerralleen ja pääsisi siirroittain maailmanherraksi. Tenkan toiminnan haluan joka tapauksessa nähdä mikäli toinen saaga menee tuohon suuntaan. Tässä vaiheessa käsite uudesta sarja onnistuu vain hämäämään, jolloin en edes välttämättä usko Tenka-pahikseen. Mitä jos Orion onkin loppunut kokonaan ja uusi sarja on jotain aivan muuta?

Mitenhän se Takahashi oikein aikoo juhlistaa GNG:n 30-vuotisuutta? Se saa oikeastaan uskomaan, että jotain lupaavaa olisi vielä tuloillaan. Voisiko se olla mahdollisesti GNG:n hahmoihin liittyvää? Ainakin Crossin taustoja on nyt mukavasti selvitetty, jolloin muille GNG:n hahmoille voisi tehä jotain kohennusta. Toistaiseksi kyseisten hahmojen rooli ei ole ollut kovin suuri, mutta tavallaan on tuntunut että Takahashi on tässä vähän taipunut. Ehkä nytkin kun sarjalle tulee vuosia täyteen.

Eniten minua kiinnostaa se, että minkä pituiseksi Orion tulee venymään suosionsa takia jos oletetaan uudella sarjalla olevan jotain tekemistä Orionin kanssa. Toinen saaga nimittäin näyttäisi tuovan nostoa sarjalle, muttei välttämättä odotetulla tavalla. Ehkä juuri siitä johtuen en näkisi Orionia kuudenkymmenen mangan pokkarina. Neljäkymmentä tuntuu vielä jotenkin mahdolliselta riippuen kuinka hyvin Takahashi onnistuu aikeissaan.

Olen itse asiassa hieman helpottunut siitä, ettei tieto ollut niin paikkaansapitävää. Tämä johtuu siitä haikeudesta mikä syntyy, kun ajattelee menneitä vuosia Gingan kanssa. Toki fanitus ei kuole tähän, mutta tuntuisihan se oudolta saada sarjalle viimein piste. Joskus tuo onkin kyettävä ottamaan vastaan, mutta ehkä itse en ole vielä siinä vaiheessa.
Yllä oleva meme-kuva voi kuvata toisaalta sitä miten odottelemme kärsimättömästi mahdollista Orion animea ja tieto sarjan jatkumisesta voi aiheuttaa kunnon "FUU"-fiiliksen animea toivoessa. Samalla tuntuu kuin ettemme saisi mangaa suomentamisessa kiinni, mutta lähdemme silti uuteen sarjaan vauhdikkaasti sukeltaen.
Ennen virallista loppumistaan olisikin hyvä, jos Orion onnistuisi tarjoamaan vielä koukuttavia hahmoja niin niiden vanhempien kuin uusimpien hahmojen kera. Hàluaisin myös selvittää muutamia hahmoihin ja Gingaan liittyviä aukkoja/seikkoja, vaikkei se kaikkien kohdalla mahdollista välttämättä olisikaan. Niitä ajatella tuntuisikin oudolta, jos uudella sarja ei olisi mitään tekemistä Orionin kanssa.

Mahdammekohan nähdä uudessa sarjassa karjalankarhukoiraamme vai onko se ajatus kokonaan haudattu?

2 kommenttia:

  1. Aina ennemmin toivon paljon mangaa, anime ei niinkään innosta :D Tekee vain paljon mangaa ja suomentamiseen vauhtia niin hyvä tulisi ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse toivoisin jo parin vuoden sisällä animea sillä Weed-manga pitäisi kylläisenä.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.