torstai 8. toukokuuta 2014

Animen ja mangan erot (GNG, osa 5)

Hopeanuolen manga eroaa yksittäisissä kohtauksissaan animesta, jolloin onkin vuoroa katsoa mitä erovaisuuksia GNG:n viides manga tarjoaa.

Rikin ja Johnin taistelu
Mangassa käydään viimeinkin paljon puhuttu Rikin ja Johnin taistelu, joka menee väistelemiseen kunnes saksanpaimenkoira luovuttaa suosiolla uudelle johtajalleen. 

Ohun soturit löytävät Lloydin kuolleena
Kun Ohun soturit päättävät lähteä Mossin perään törmäävät ne kuolleeseen koiraan, jonka Sniper on tappanut. Itse asiassa siitä oli vain hetki, kun dobermanni ja Hyena olivat olleet paikalla ja menneet ääniä kuunnellessaan piiloon. Yksi Mossin laumalaisista löytää myös ystävänsä kuolleena ja näkee Benin joukon matkaamisen. Siitä jos mistä Sniper on tyytyväinen. 

Edellisessä osassa Lloyd ja Jaguar tulivat myös animesta poiketen viemään viestiä Benin porukalle ja Mossin pojan jolkotellessa verisenä ei ollut niin selvää tunnistiko Akatora/joku muu laumasta koiran.

Gin ja Smith
Sniperiä karkuun lähteneet Gin ja Smith ovat hypänneet putouksen viemäksi, mutta mangassa he ovat takertuneet puunoksaan. Gin onnistuu kiepauttamaan ystävänsä turvaan ja tässä kohtaa Smith osoittaa kiitollisuutensa henkensä pelastamisesta. Mukana on myös vitsailua siitä, onko Smith laskenut alleen jolloin matka voi jatkua. Animessa kaksikko säntää suoraan Mossin ja muiden luo, mutta mangassa he käyvät ensin Greatin ja Jaguarin luona tiedustelemassa missä muut ovat.

Lukumäärissä eroa 
Yritin katsoa oliko animessa eroa Mossin ja Benin lukumäärien suhteen, mutta muistin harhaan. Mutta näitä kahta versiota verratessamme löydämme lukumääristä laumojen yhdistymisen jälkeen eroavaisuuksia. Manga nimittäin sanoo Benin joukkoihin kuuluvan 70 koiraa, mutta anime puhuu että koiria olisi yhdeksän kappaletta enemmän. Oikeastaan yhteenlasku on kummaa, jos manga kertoo Mossilla koiria olevan 32 ja Benillä 12.

Muuten manga on aika samoilla linjoilla animen kanssa paitsi, että Benin eloonheräämisen jälkeen tiikeriveljekset uhittelevat Mossin joukolle laumaan liittymisestä ja Mayan nimi paljastuu mangassa paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.