tiistai 20. toukokuuta 2014

Shirobe

Yakaguchi Takaon tekemä kaksiosainen manga muistuttaa jonkin verran GNG:n juonta. Japanin vuorilla, Anin kylässä liikkuu karhu ja metsästäjät suunnittelevat lähettävänsä parhaan karhukoiransa sen perään. Mutta, hän on raskaana! Tässä mangassa sankari onkin naaras.

Ensimmäisillä sivuilla näytettäisiin puhuvan kevään myöhään tulemisesta Ani-kylään, joka sijaitsee Ohun vuorijonon suunnilla. Tämä on sitä aikaa, jolloin luolissa elävät karhut alkavat herätä talviuniltaan ja yhtä karhuista Matagin porukka tarkkaileekin vuorilla. Matagi-metsästäjät osallistuvat koirien kera metsästykseen. Moni metsästyskoirista saa surmansa metsästäessään O-itazu-karhua.

Kylässä on syntymäisillään kuusi pentua, joita Shingo katselee ukkinsa kanssa. Himeä ja hänen pentujaan tarvitaan O-itazun voittamiseen ja kaksiko uskoo ensimmäisen pennun olevan uros, Shirobe. He saavat kuulla miten metsästämässä olleille kävi ja kun Shingo haluaisi lähteä mukaan, muistuttaa se kohtausta jossa Daisuke ei pääse mukaan koska se ei ole tarkoitettu lapsia varten. Tässä vaiheessa halutaan, että Hime tekisi karhusta lopun. Miehet yrittävät suostutella ukki-Geniä, mutta siitä ei tule mitään naaraskoiran ollessa raskaana. Samalla paljastuu, että yksi heidän kasvattamistaan koirista, Aka kuoli metsästysretkellä.

Karhua nimetään Kobudawaraksi, koska se näyttää siltä kuin kantaisi riisiäsäkkiä selässään. Pedon painon on puhuttu olevan siinä 300 kg.

Seuraavana päivänä Gen suuntaa vuorille ja näkee karhun vastakkain jonkun koiran kanssa. Mutta ei ole tietoa siitä, kuka hän on. Shingo ilmestyy ukkinsa vierelle ja käy ilmi, että koira on kaikesta huolimatta Hime. (En voi tarkalleen sanoa enempää tulevista tapahtumista kuin tekstin perusteella, koska palvelu on maksullista jolloin kuvia ei näe). Ilmeisesti jonkin aikaa luultiin koiran kuolleen, mutta Hime löydetään myöhemmin elossa ja selvinneenä taistelun jälkeen. Hieman myöhemmin synnytys voi käynnistyä, mutta valitettavasti synnytys ei mene niin hyvin ja naaras menehtyy. Mutta Shirobe saadaan synnytettyä.

Kahden viikon kuluttua Shirobe saa edesmenneen äitinsä kaulapannan itselleen ja alkaa vahvistua kuukauden kuluessa. 

Kylässä ei tapahdu järin mitään ihmeellistä kuin kyläläisten keskustelua ja siinä paljastuu mm. Murata-aseen käyttö. Kylästä katoaa Tanukin? äiti ja häntä lähdetään etsimään Shiroben kanssa vuorilta kaiken päättyessä hyvin.

Syksy koittaa ja Shirobe on kasvanut vahvemmaksi. Viimeisissä luvuissa päädytään metsään, jossa Shirobe kohtaa karhun ja kyläläiset alkavat suunnitella karhun tappamista. Ilman kuvia on vaikea ymmärtää kaikkea, mutta näyttäisi siltä että Sanshirou keksii suunnitelman, jonka mukaan he ainakin yrittävät estää sen ettei karhu haista aseita. Lisäksi karhu näyttäisi suuntaavan kohti vesiputousta tietäen aikoen itse kuolla ja vievänsä Shiroben mukanaan. Ihmiset onnistuvat pelastamaan Shiroben, jonka jälkeen se jatkaa elämää vuorilla normaaliin tapaan kun karhu ei ole enää uhka.

10 kommenttia:

 1. Pahoittelut sekavuudesta. Tarkempia tietoja en ainakaan toistaiseksi löytynyt ja eivät näyttäneet muutkaan tietäneen esim. minä vuonna tarina on ilmestynyt. Myöskin vähän tiedon ja kuvien puutteellisuuden takia on vaikea mennä ymmärtämään noiden kylässä olevien ihmisten suhteita. Mm. yhdessä kohtaa puhuttiin jotain ettei henkilö x olekaan oikeasti henkilön b äiti, mutta se siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkästään kannessa lukee Shirobe, mutta mahdollisesti lisänimi on muotoa "Matagi-koiran tarina" tms. ja Shirobe nimellä viitattiin tuuleen.

   Poista
 2. Vaikuttaa kiinnostavalta, mistä tämän voisi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.amazon.co.jp/s/ref=sr_pg_1?rh=i%3Aaps%2Ck%3A%E7%9F%A2%E5%8F%A3+%E9%AB%98%E9%9B%84&keywords=%E7%9F%A2%E5%8F%A3+%E9%AB%98%E9%9B%84&ie=UTF8&qid=1400596851

   Hain tuolla tekijän nimellä ns. kaikkea mahdollista tuotantoa.

   http://www.amazon.co.jp/%E9%87%8E%E6%80%A7%E4%BC%9D%E8%AA%AC-1-%E8%AC%9B%E8%AB%87%E7%A4%BE%E6%BC%AB%E7%94%BB%E6%96%87%E5%BA%AB%E2%80%95%E7%9F%A2%E5%8F%A3%E9%AB%98%E9%9B%84%E8%87%AA%E7%84%B6%E3%82%B7%E3%83%AA%E3%83%BC%E3%82%BA-%E6%88%B8%E5%B7%9D-%E5%B9%B8%E5%A4%AB/dp/406360585X/ref=sr_1_12?ie=UTF8&qid=1400596860&sr=8-12&keywords=%E7%9F%A2%E5%8F%A3+%E9%AB%98%E9%9B%84

   Ihmettelen suuresti tätä kantta sillä se muistuttaa tarinan karhua, mutta kansikuvan olen nähnyt olevan eri. Vai voisiko olla uusintapainos.. höö.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen löytö! Hauskaa kuulla, että löytyy lisääkin sarjoja joissa on karhukoiria ja karhuja. Sarja vaikuttaa mielenkiintoiselta, olisi kenties mukavaa nähdä tekijän muutakin tuotantoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä myöntää, että tekijästä tulee aihealueiltaan hyvinkin mieleen Takahashi.

   Poista
 4. Tiedätkö yhtään, kuinka vanha tämä teos on? Aika paljon oli samankaltaisuuksia Gingaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietoa, mutta jotenkin ajoittaisin 80-luvulle.

   Poista
 5. 1984 näkyisi olevan sarjan vuosi tämän mukaan -> http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_series_run_in_Weekly_Sh%C5%8Dnen_Sunday#1984

  Lisäksi löytyi käännöstä, tosin tuolla on jonkinlainen maksusysteemi mutta eka chapu on ilmainen -> http://en.mangareborn.jp/creation_series/467

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo, kiitos tuosta Wikipedian jutusta ja juuri tuota sivustoa käytinkin.

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.