torstai 10. heinäkuuta 2014

Namonaki inu no uta

Kysyin muutama kuukausi sitten Wolfielta lupaa hänen ottamiin skannauksiin Namonaki inu no utasta. Sain luvat niiden käyttämiseen, vaikka en skannauksilla koko postausta täytäkään.

Namonaki inu no uta (名も無き犬の詩 tai 名もなき犬の詩) eli suomennettuna Nimettömän koiran laulu on meille suomalaisille omistettu mangatarina. Namonaki inu no uta kertoo Ref-nimisestä koirasta, joka taisteli Suuressa taistelussa ja joka pelastaa mm. Johnin hengen minkä seurauksena valoitetaan näiden kahden hahmon yhteistä tarinaa. Tarinan taustalla on Takahashin oma kiitollisuus siitä, että hänet kutsuttiin Suomeen 2011 Traconiin kunniavieraaksi. Namonaki inu no uta julkaistiin Business Jump -lehden numeroissa 5/2011 ja 6/2011.

Namonaki inu no uta
Suuri taistelu on täydessä käynnissä Torahampaalla ja värisivuilla kuvataan, miten karhut tappavat koiria kuolettavasti. John on kärjessä ja johtaa omaa joukkoon hyökkäykseen ja rivistöstä voi bongata mm. Refin. Koirat alkavat kiivetä ylöspäin ja jokunen tippuu iskuista alaspäin. Erityisesti Torahampaan koloista kurkistelevat karhut tekevät ilkeää jälkeä. John hyökkää karhun kurkkuun ja vetää tämän mukanaan alas minkä Ref huomaa. Saksanpaimenkoira tippuu itse asiassa ensin ja on jäädä karhun alle. Ref kuitenkin ehtii kiskaisemaan Johnin turvaan ja koirat käyvät alhaalla olevan karhun kimppuun. Tämän jälkeen John säntää uuteen hyökkäykseen ja uuden karhun kuonoon. Ref huomaa että karhu on iskemässä kyntensä saksanpaimenkoiraan. John putoaa alas ja Gin sekä Akame yrittävät kiinnittää karhun huomion, turhaan. Juuri kun karhu on iskemässä käpälänsä Johniin lävistyvät kynnet Refin lihaan. Karhu vetää kyntensä pois ja Ref lentää kauemmas. John menee koiran luo, joka kertoo heidän tavanneen aiemmin Afrikassa.

 





Toinen luku
Ref alkaa kertoa tarinaa koirien ensimmäisestä kohtaamisesta. Tuohon aikaan Hidetoshi ja John olivat olleet Afrikan savannilla metsästämässä. Hidetoshi kiikaroi autossaan ja John huomaa heinikoiden lomassa nököttävän koiran. John lähtee Refin perään juoksujalkaa, kunnes Hidetoshi viheltelee koiransa perään. John huomaa Refillä kaulassaan roikkuvan pienen laukun, jossa on filmirullia. Ref itse asiassa kuuluu yhdelle filmikuvaajalle, jota muut Japanin television edustajat ovat kaivanneet. Tähän väliin näytetään Refin ulkona pyörimistä ja seeprojen juoksemista. Hidetoshi muistelee näkemäänsä koiraa ja saa vieraakseen Japanin television edustajia. Ref nousee maassa olevasta kolostaan ja katselee varmuuden varalta eri suuntiin. Kun koira nousee ylös hänen takanaan vaanii leijona, joka käy Refin päälle. Juuri kun leijona on iskemässä maassa olevan Refin kimppuun juoksee toisesta suunnasta John tähän väliin. John kiepauttaa pedon ympäri ja lentää hieman edemmäs eläimestä. Leijonan huomio on kiinnittynyt Johniin, mutta ennen kuin peto ehtii tehdä koiralle mitään tapahtuu aseenlaukaus suoraan leijonan päähän. Hidetoshi on ehtinyt ampua ja ruho on jopa osittain Johnin päällä. Hidetoshi ottaa filmirullat Refiltä ja lähtee autollaan ajelemaan poispäin koirat mukanaan. Tämän jälkeen palataan takaisin Suuren taistelun pariin ja Ref on ehtinyt kuolla. Se motivoi Johnia taistelemaan entistä kovemmin, käyhän uros taisteluun juoksujalkaa kyyneleet silmissä.





Lopuksi vielä kuva Takahashin omistuskirjoituksesta, joka on Business Jump -mangalehden numeroissa 5.

北欧諸国で銀牙ブーム席巻中!
Hokuō shokoku de Ginga buumu sekkenchū!
≈ Ginga-buumi on valloittanut Skandinavian!

ありがとうございます、 高橋さん!

5 kommenttia:

  1. Koneeni on korjattavana mm. tänään, jolloin vaihdoin Namonaki inu no utan ja GNG:n animen ja mangan erojen paikkaa.

    VastaaPoista
  2. Aika komea tuo leijona ainakin omaan silmään. Joku pidempi Afrikkaan sijoittuva koiratarina voisi olla jännä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Hyvin taitaa Takahashi kissaeläimetkin.

      Poista
  3. Hyvin on Takahashi osannut tuon leijonan piirtää. Harmi ettei karhuja hän osaa piirtää enää niin hyvin kuin ennen, GNG:n aikoihin. Weedissä näkyvät karhut näyttävät oudoilta ja koiramaisilta. Tässä oleva leijona sen sijaan näyttää ihan leijonalta eikä muistuta koiraa. Olisi mielenkiintoista nähdä Ginga-sarjassa jotain kissapetoja pahiksina.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.