perjantai 25. heinäkuuta 2014

Leikit lapsosen

Lapsuuden ikimuistoisinta aikaa oli ilman muuta Gingaan liittyvät leikit, joiden rikkautta ja parhautta voi vain jäädä muistelemaan.

Kesä on varmaan parhain mahdollinen ajankohta leikkimiselle, kun luonto puhkeaa kukkaan ja säät ovat mitä idyllisimmät. Kesäisin olen nauttinut suuresti siitä, että olen voinut käydä uimassa yllä olevassa kotipaikkakuntani järvessä. Lapsuudessani tulin myös siskojeni ja muulla kaveriporukalla kuluttaneeksi järveä Hopeanuolta leikkien. Nimittäin leikimme uidessamme Shikokuhun matkaamista ja saatoimme uida ihan pitkiäkin matkoja. Leikkiä siivittämässä meillä oli mm. koiramaisia, melko pieniä pehmoleluja jotka myös halusivat rantautua mukanamme saarelle. Leluihin liittyi myös ajatus niiden kuljettamisesta eli niitä sai esimerkiksi pelastaa hukkumasta.

Ja tietystihän järvessä olevat lumpeet toivat mieleen GNG:n kohtauksen, jossa Kurojaki oli saartanut Ginin ja Igat lampeen jota oli sitten mahdollista leikkiä.

Omalla etupihallani kasvoi lapsuudessani kaksi suurta mäntyä, jotka kaadettin pari vuotta sitten. Näiden mäntyjen leikimme monesti olevan itse Akakabuto tai vaihtoehtoisesti muita kätyreitä. Me siis heitimme kirjaimellisesti pehmolelujamme puuhun ja mikäli koirapehmomme jäivät sinne joku muu yritti pelastaa pulassa olevan koiran heittämällä omansa avuksi. Joskus oli ihan huvittavaakin pyytää isältäni erikseen, että kävisi yhdellä useiden metrien pituisella puunvarrella ja pudottamassa pehmoja alassa mikäli tilanne oli se, että kaikki koirat olivat jumissa. Sitten Suuri taistelu saikin jatkua normaalisti. Yksiä parhaita leikkiä tottakai.

Takapihani ja sitä ympäröivä metsä on hieman erikoinen paikka sillä siinä näkyy vahvasti sodan aika erilaisten luonnonmerkkien yhteydessä. Mutta erityisesti Ginga-aiheisille leikeille esimerkiksi nuo kivialueet ovat olleet mitä parhaimpia koirien kokoontymishetkiä, lepopaikkoja ja vastaavia. Metsää on tullut muuten hyödynnettyä lukuisiin Gingan koirien juoksumatkotkihin, metsästämisiin ja puissa hyppelyihin.

Weedistä minulla tulee huomattavasti enemmän yksittäisiä leikkejä mieleen, mikä varmaan selittyy porukan vanhentumisella ja piirien muuttumisella. Mutta luulenpa, että parhaimmat leikit koskevat nimenomaan Kaibutsua ja kyseisen hahmon ilmaantumista mikä herätti kauhua ja säntäilyä. Leikkien yhteydessä oli myös oikeasti mahdollista tuntea hirviön läsnäolo yhtä aidosti kuin koirien parissa. Tätä on tullut leikittyä niin ammattitappajien ja Ohun sotureiden kesken kuin vain pelkillä Rocketin veljeksillä. Talvella Kaibutsun läsnäolo vasta huipentuikin kun kuvittelimme Kaibutsun silmäparia pimeään kaamossäähän ja odottelimme roskakorien säilytystilassa hirviön lähtemistä, jota kaverini leikki. 

Olen tavallisesti ollut Ginga-aiheisissa leikeissä Chutora, Jerome, John tai mahdollisesti kelpuuttanut Igojen rooleja. Tulevaisuuden kannalta minua kiinnostaa ainakin erityisesti se tulevatko mahdollisesti uudet nuoret fanit vielä leikkimään Gingaa jossain vaiheessa (ja millä hahmoilla) vai häviääkö se kulttuuri kokonaan kun yhä nuorempana ja nuorempana halutaan aikuistua. Itsessäni taitaa olla vielä jäljellä kuitenkin jotain lapsenmielisyyttä etten pistäisi pahakseni leikkiä edes mahdollisen Orionin animen inspiroimana.

1 kommentti:

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.