tiistai 22. heinäkuuta 2014

Erot animeen (Weed, viides osa)

Sarjan mangan ja animen eroavaisuudet jatkuvat Weedin viidennen mangaosan merkeissä.

Alkutaistelu
Animen ja mangan tapahtumien kulku eroaa tyylillisesti heti sen jälkeen, kun Kaibutsu on ilmestynyt Torahampaan sisältä. Animessa Kaibutsu on pettynyt ja rauhallinen kysyessään Jeromelta motiiveja touhuilleen, jonka jälkeen tapahtumat kärjistyvät taisteluun kun Smithin turhan kuoleman kostaminen on mielessä. Mangassa mennään päinvastoin: koirat käyvät suoraan raivokkaan Kaibutsun kimppuun ja ammattitappajat alkavat jo tässä vaiheessa valmistautua tehtäväänsä. Kaibutsu tappaa Robertin, Rockerin ja Heulerin ennen kuin Jeromen motiivit tulevat esille.

Hidetoshi ja Daisuke
Animessa koirien yläpuolella nähdään lentelemässä helikopteri ja mukana on mm. eräs laboratorion työntekijä, joka tunnistaa Kaibutsun. Mangassa ei ole mitään vastaavaa, vaan sen sijaan Hidetoshi ja Daisuke nähdään liikkeellä.

Jerome pakenee Torahampaalle
Anime ja manga ovat siitä samanlaisia, että Jerome epäonnistuu hyökkäyksessään kun Kaibutsu hyppää koiran yli. Tämän jälkeen mangassa Jerome pakenee Torahampaan kätköihin hirviö perässään ja esimerkiksi Weedin ja muiden hyökkäily tapahtuu aukon suulta. Animessa koirat taistelevat Torahampaan vierellä ja koirat eivät ole lähteneet toteuttamaan Jeromen alkuperäistä suunnitelmaa: asetutaan aukolle, jotkut purevat jalkoihin, joku hyökkää ylhäältä ja joku valtimoon.

Gon
Mangassa Gin, Akame ja John ovat asettuneet mökkiin. He saavat seuraa eräästä Hougenin kätyristä, Gonista joka on paljastaa kolmikon olinpaikkaa eteenpäin. Akame käy nappaamassa Gonin talteen ja häntä pidetään vankina. Manga tarjoaa siis täysin uuden sivuhahmon.

Hiro
Mangassa näytetään yksityiskohtaisemmin Reikan noutaminen kylästä johon Hiro liittyy siten että hän vie yhdeltä koiralta kivekset suojellessaan Reikaa. Animessa nähdään vastaavanlainen kohtaus, jossa Hiro vie ohikulkijana koiralta kivekset. Yksi suuri eroavaisuus on myös Hiron osallistuminen Ginin ja Johnin rinnalle taisteluun Hougenin porukkaa vastaan.

Palatakseni takaisin Hidetoshiin ja Daisukeen niin heidät nähtään mangan loppupuolella vielä erikseen seuraamassa taistelunkulkua, jonka yhteydessä Daisuke yrittää ampua muutaman nuolenkin. Kiinnitin lisäksi huomiota siihen, ettei Kagetoran hyökkää kerrottuaan tarinaa Akatorasta vaan ensin hyökkää Weed ja sen jälkeen Kagetora.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.