maanantai 7. heinäkuuta 2014

He ovat parempia hahmoja GDW:ssä

Ketkä hahmot ovat mielestäni muuttuneet paremmiksi GDW:n puolella? Entä ketkä ovat parempia Weedin animen kuin mangan puolella?

Kovin montaa ehdokasta ei tule mieleen, joiden voisin ajatella olevan parempia Ginga Densetsu Weedissä. Johtuneenko tuo sitten suuresta aikaharppauksesta ja koirien ikääntymisestä, mikä on johtanut hahmojen muuttumiseen. Kurotora kuuluneen niihin hahmoihin, jotka ovat luonteen ja taistelemisen osalta pysyneet suhteellisen ennallaan. Benin kohtalo vuorostaan on karumpi mangassa, jossa hahmo on dementian ja asteittaisen kömpelyyden valtaama.

Sniper ei tee minuun vaikutusta ollenkaan GNG:ssä. Hän havittelee johtajaksi pääsemistä ja onnistuu laittamaan Ohun sotureiden eteen mutkia vähemmän hyvällä tai paremmalla tuloksella. Dobermanni on mielestäni poissa/piilossa suuren osan ajasta, jolloin liian suurena taka-ajatuksena tulee omien tekojen häpeily. Eikä liene ihailtavaa sekään että Sniperin apuri on mitä on. Apuri voi olla välttämätön, mutta tarvitseeko kaikki loppupeleissä sysätä Hyenalle? Olisin vaatinut hahmolta vähän enemmän GNG:ssä. Myöskään komentajana oleminen ei ilmene oikeastaan mitenkään ja tarkemmin ajateltuna Riki erottaisi dobermannin varmasti mikäli tietäisi Sniperin touhuista.

Sniperin taso hahmona paranee Weedin puolella kun koira saa itselleen proteesimaiset takajalat. Hahmo käyttää itsestään uutta nimeä "Murder S", joka on kuin ehompi identiteetti edellisen tilalle. Sniperin luonne ei ole muuttunut kieroudestaan ja juonittelevuudestaan mihinkään ja fyysinen kuntokaan ei estä Sniperiä kulkemasta eteenpäin. Näin ollen Hougenin piiriin ajautuminen tekee minuun lähtemättömän vaikutuksen. Sniperillä on nyt oikeasti veroisiansa liittolaisia eikä sellaisia jonnin joutavia apupoikia. Dobermannin asema ei siis kärsi tällaisesta alentumistempusta, vaikka hän onkin nyt Hougenia alempana. Sieltä käsinkin Sniperin on mahdollista toteuttaa suunnitelmiaan ja se tapahtuukin kestävämmin paremman liittolaisen kanssa.

Smith on toinen josta en oikein ottanut selvyyttä GNG:n puolella. Hahmo oli letkeä tunnelmien nostattaja ja osallistui oman panoksensa verran taisteluihin. Itse asiassa Smithin puhuminen itsemurharyhmän kapteenina olemisesta aiheuttaa minussa ristiriitaisia tuntemuksia. Aivan kuin nimitys olisi vain joku koiran oma keksintö, jolla ei olisi käytännössä mitään merkitystä. Smithin haavoittuminenhan teki sen ettei hän osallistunut mm. Madaran taisteluun tai lopputaisteluun sen koommin. 

Weedin puolella taas voisin helposti uskoa Smithin toimineen itsemurharyhmän kapteenina. Otteleehan koira sentään näyttävästi Kaibutsun kanssa. GNG:n aikojen jälkeen Smithin letkeyttä tietyllä tapaa kaipaa. Mutta Weedissä hän osaa suhtautua asioihin niiden oikealla tavalla ja on muuttunut eräänlaiseksi Benizakuraksi joka opettaa nuoremmille käytöstapoja/esimerkkiä. Smith on äärimmäisen cool hahmo ja jos kenelle niin Smithille voin kuvitella realistiseksi vitsimiehen vakavoitumisen vuosien varrella.

Weed-anime karsii monien hahmojen oikeata luontoa ja eniten siitä kärsivät mm. Kagetora ja Ken. Mangaa luettuna olen huomannut erilaisempaa suhtautumista muutamaan hahmoon kuin mitä animen puolella. Tällaisia ovat iso liuta inhokkihahmojani kuten GB, Sasuke ja Kyoshiro. 

GB:n ja Sasuken olisin halunnut olla samanlaisia kuin animen yksilöt. Animessa kaksikon meno on hillitympää (vessahuumoria ja kepakoilla tökkimistä ei näy) ja kummastakaan ei saa niin älyttömän avutonta kuvaa. Pahimpana ominaisuutena näen GB:n kohdalla juuri nämä näsäviisaat kommentit, jolloin suhtaudun englanninsetteriin negatiivisesti. Mangassa aivan samanlaista käytöstä omaa myös Jerome, joka on siirtynyt kokonaan lempihahmoistani neutraaliksi. Mihin se ihanan lämmin ja rakastava Jerome on kadonnut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.