perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pelkäämättömät tiikeriveljekset

Minulta kyseltiin löytyykö blogistani aihetta, joka käsittelisi tiikeriveljeksien ensiesiintymistä. Lähtökohtani nimenomaan ensiesiintymisestä kirjoittamiseen mielipitein olivat huonot, jolloin näin paremmaksi isommassa mittakaavassa käsittelyn.
 
En ole mitään leikkinyt niin paljon porukalla kuin tiikeriveljeksiä ja niiden jäseniä. Iän puolesta siskoni, heidän ja omat kaverini olivat aina Akatoria tai Kurotoria. Itse en kokenut nuorempana kykeneväni johtajamaiseen rooliin enkä vastannut luonteeltani Kurotoran äkkipikaisuuttakaan. Näin ollen satuin aina olemaan Chutora oman ujouteni ja rauhallisuuteni puolesta. Pidin irronnutta korvaa siistinä ominaisuutena ja ruskea turkinväri kai toi yhtäläisyyttä hiuksiini. Se mikä oli mielenkiintoisinta huomata oli, että elimme leikkien ajan uskomuksessa jonka mukaan Chutora olisi nuorin. Liekö syynä roolin langettaminen minulle, mutta Kurotoraa emme osanneet ajatella nuorimpana veljeksistä. Varsinkin kun Kurotora oli ns. läheisempi Akatoran kanssa, jolloin kaiden voisi yhdessä kuvitella omaavan selkeämmän johtoaseman. Chutora lähinnä teki yhteistyötä ja osallistui hiljaisesti mukaan.

Sisaruus oli siis yksiä kriteereitä sille miksi tiikeriveljekset olivat suuressa suosiossamme. Varmasti myös hornanhurttien selviytymistarinalla ja luonnossa elämisellä oli omat merkityksensä. Ovathan tiikeriveljekset ensimmäisiä omilla ehdoillaan eläviä koiria, kun aiemmat elävät suuremmissa ryhmissä lauman kesken. Samalla kait ovat verrattavissa Igoihin sillä he omaavat omia perinteitään, joihin ovat uskoutuneita. Esimerkiksi tiikeriveljesten kiitollisuudenvelka Benin hengen pelastamisesta on jotain ihailtavaa ja koskettavaa sen ilmetässä vielä Akatoran viimeisten hetkien tienoilla.

Jos tarkastellaan hahmoja yksitellen voimme huomata kunkin erilaisuuden. Akatora on vanhin, kokenein ja ajattelee asioita järjen kautta. Asema tekee sen, että hänellä on suuri vastuu päätöksistä ja esimerkiksi veljeksistään. Kun Akatoraa verrataan Kurotoraan huomaamme ettei edellä mainittu sopisi veljesten johtajaksi harkintakyvyttömyyden ja tulisen luonteen osalta. Chutoralle taas voisi olla vaikeampaa muuttaa rooliaan ja sen mukaisesti astua Akatoran asemaan. Ja mikäli Akatora suostuisi jommankumman nuoremman veljensä johtoasemaan, olisi koiralla eriäviä mielipiteitä jotka voitaisiin todeta jopa paremmiksi vaihtoehdoiksi.

Kun ajattelee tiikeriveljesten läheisyyttä ja hienoa kokoonpanoa on varsin surullista, miten tiet erkanevat GNG:n jälkeen. Kurotora on käytännössä ottaen yksin omien ja Chutoran poikien kanssa. Hänet on siis jätetty ainoaksi levittämään perinteitä ja ainakaan toistaiseksi jälkipolvessa ei ole esiintynyt niitä seikkoja mitä olen juuri ihaillut tiikeriveljeksissä. Onko kierre katkennut tähän?

Sen lisäksi mietittyttää hieman, että kuinka pitkään Kurotora tulee vielä elämään ja mihin se päättyy. Saako hän esimerkiksi isoveljensä tavoin tehtyä uuden legendan? Sillä Weedissä aloitettu legenda Genbaa vastaan taistellessa tuskin kantautui kovin kauas. Ken tietää.

Kai no san Kyodai tarinaa muistellen, olisiko kokoonpano ollut erilainen mikäli veljeksiä olisi ollut alkuperäiset viisi kappaletta. Omasta mielestäni ryhmä toimii tällaisenaan moitteettomasti sillä liian monen jäsenen kanssa tulee se ongelma, että hahmot eivät pääsekään edukseen ja niistä muotoutuisi toistensakaltaisia.

4 kommenttia:

  1. Ja vastaavasti mielenkiintoinen asetelma olisi ollut, miten tiikeriveljekset tai heidän jälkeläiset olisivat pärjänneet esimerkiksi koiransyöjä-Sanchoa vastaan?

    Noista kohtaamisista ja tarinoista ei tullut sen kummempaa sanottavaa.

    VastaaPoista
  2. Tiikerveljekset ovat mielestäni mainio triio, vaikkakaan ne eivät enää oikein merkitse minulle mitään. Nuorempana pidin hirveästi Akatorasta, joskus taisin retkahtaa kaikkiin kolmeen kerrallaan. Akatorasta pidän nykyäänkin jonkin verran, mutta en yhtään niin paljon kuin ennen.

    VastaaPoista
  3. Ja täällä aina vain ihmetyttää se mihin Chutora kuoli... Se olisi niin kiva saada tietää kun kuitenkin sen verran merkittävä rooli "yksi kai-veljeksistä". Voikun tähän saataisiin joskus edes kauttarantain vastaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni tuohon ei ole sen kummempaa vastausta ja on käynyt ilmi, että Yoshi on unohtanut mm. Chutoran.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.