tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kylmiksi jättäneet taistelut

Keskustelussa Gingan huonoimmat taistelut. Mielipiteet pohjautuvat pitkälti animeen, sillä mangasta en bongannut selkeästi huonoja taisteluita. Toki välillä on näitä pitkäkestoisia ryhmäkahakoita tai koirat yrittävät kerskailevilla puheillaan tehdä taisteluiden seuraamisesta uuvuttavaa.

GNG:n taistelut ovat mielestäni kokonaisuudessaan hyvin toteutettuja ja harkittuja, jolloin niistä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Mangan puolella nähdään Johnin ja Rikin taistelu, joka mainitaan animessa ohimennen. Mittelö on käytännössä ottaen vain toisten iskujen väistämistä hetken aikaa, kunnes John makaa maassa luovuttaneena. Taistelu on kehno, kun ajattelee miten saksanpaimenkoira kyseenalaisti laumaa ja Riki ei edes reagoi siihen kyvyillään. Olen aina ollut kiinnostunut siitä mitä Rikin ja Johnin välillä tapahtui häviön tullessa ilmi. Nyt kun ajattelee niin Rikin voitto ei ollut kovin kummoinen ja suuruutta hipova.

Johnin ja Benin otteluhan jäi vähän samalla tavalla kesken kuin Rikin kanssa ja vielä huonoon aikaan. Voin arvella taistelun lopputuloksen, mutta olisin konkreettisemmin halunnut nähdä Johnin häviön seuraukset. Olisiko asenne laumaan jo tässä vaiheessa muuttunut? Ja olisiko Rikiä tarvinnut enää tuon jälkeen haastaa?

Weedin ja Kyoshiron taistelussa huomio kiinnittyy taistelijoiden kokemattomuuteen ja nuoruuteen. Mukana on vähän samanlaista viskelyä ja iskujen väistelyä, mutta välissä se ei ole ihan niin toivotonta. Suuren muutoksen aiheuttaa pelkästään Terun siirtäminen muualle ja kaksikon keskustelun loppuminen. Kuitenkaan Kyoshiron kaivuri-iskusta ja laumalaisten nauramisesta taistelu ei saa pisteitä. Tilanne on oikeastaan onnistuttu nolaamaan, kun ajatellaan mahdollisten tarpeiden tekemistä ja kivien lentelyä Weedin naamalle. Olisin toivonut taistelutilanteen otettavan edes vähän enemmän vakavammin nuoruudesta huolimatta. Weed jää myös melkoisesti alakynteen ja todellisen vaikutuksen Kyoshirolle hän olisi onnistunut tekemään ZTB:llä. Valitettavasti sitä treenataan myöhemmin. Lisäksi kaksikon yhteenotolle ei tule myöhemmissäkään tapahtumissa mahdollisuutta. Mitä nyt Weed vähän tuuppii Kyoshiroa maahan. Siinä vaiheessa Weed onkin jo kehittyneempi taistelija.

Pidän ajatuksesta että Jerome suojelee Weediä Rocketin veljeksiltä. Taistelun alussa odotellaan Jeromen pääsemistä hyökkäämään, kun hän joutuu Weediä suojellessaan toistaiseksi vastaanottamaan iskuja. Siitä puheen ollen, mitenhän Weed olisi pärjännyt taidoillaan? Opitut asiat joutuisivat ilman muuta koetukselle ja Weediä voisi motivoida Rocketin paljastuminen petturiksi. Taistelua seuratessa olen aina pitänyt kohtausta, jossa Rocketin veljekset saavat haavat päähän outona. Tätä ennen Jerome oli koskenut ainoastaan Rockettiin, jolloin tuossa on oma epäkohtansa. Veljesten pahki juokseminen ei tee minuun vaikutusta, vaikka Jeromen oveluus tilanteessa hymyilyttääkin. En olisi kuvitellut vastustajien menevän tuollaisiin halpoihin Hougenin viestinviejinä. Mutta koiria ajatellessa minulla on kuva vain nopeista yksilöistä, ei niinkään sellaisista jotka osaisivat/haluaisivat taistella. Ammattitappajan kannalta pidän taistelusta ja on hienoa nähdä suuremman lukumäärän jäävän alakynteen. Lyhytkestoisuutta, epämääräisiä hyökkäyksiä ja amatöörimäisyyttä pidän vain liian suurena huonoutena.

Matkan aikana Kyoshiro kehittyy ja se ilmenee kunnollisen vastustajan, Burugen saamisena. Taistelussa on samanlaista muotoa kuin Weediä vastaan taistellessa väistelemisineen ja kaivuri-iskuineen. Yliote vaihtuu tiuhaan tahtiin ja ehkä pahimpia Kyoshiron tekemiä virheitä on liian lähelle meneminen. Hahmon vastustaja on melkoinen ja viimeisillä hetkillä voitto alkaa olla Burugella. Kyoshiro onnistuu voittamaan kuin Toubein kannustamana mikä on mielestäni hieno veto Kyoshiron itsekkyyden jälkeen. Mutta taistelun oltua ohi Buruge vain hyväksyy tappionsa, vaikkei viimeistely ollut mitenkään kummoinen. Eli aloin toivomaan että Buruge olisi noussut vielä, pieni nolaaminen ei ole yhtä kuin häviö.

Rehellisesti sanottuna en antaisi Weedin taistelun jälkeen Kyoshirolle näin isoja saumoja voittaa Hougenin kenraali, Buruge. Se oikeastaan latistaa liian suuresti Burugen ja häviö on ennemminkin osoitus Kyoshiron "taitojen" ylentämisestä mistä Buruge sai kärsiä.

Hahmovalinta ei silti ihmetytä sillä esiintyihän Kyoshiro Tasukena ja pääsee muutenkin lähentymään Burugen kanssa. Mutta jorisen siitä miten liian suuri ero Kyoshirolla ja Burugella oli. Verratkaapa Kiteä ja Tesshiniä. Komea taistelupari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.