maanantai 24. maaliskuuta 2014

Animen ja mangan erot (GNG, osa 4)

Eroavaisuuksia GNG:n neljännestä mangasta, jos jotain muuta huomioimisen arvoista löytyy niin kommentoikaa toki asiasta.

Cross on kalliolla
Ginin lähdettyä Ben ja Cross alkavat virkota ja luvassa on naaraan menneisyyden tarkempaa selvitystä. Tarinan sisällössä ei piile eroavaisuuksia, mutta sen kerrottua Cross on erkaantunut Benistä ja mennyt kalliolle kuun luokse. Saluki odottelee toiveikkaana Ginin palaavan.
Ginin takaisin lähtö on mangassa huomattavasti nopeampi ja Fuji ei kerkeä miltei ollenkaan reagoida poikansa lähtemiseen. Kun koira palaa takaisin muiden luo joutkot lähtevät välittömästi eri suuntiin.

Metsästäminen ja Kofuun siirtyminen
Aiemmin kaksi laumalaista on odotellut Crossin palaamista metsästysretkeltä. Ruoan ilmestyttyä valkoinen koira alkaa olla mielissään naaraasta, johon saluki joutuukin vähän ärähtämään. 
Jos vertaa animeen niin ennen Kofuun siirtymistä koirat ovat jo syöneet ja sitten vasta seisoskelevat kalliolla. Alkuperäisessä versiossa asia on toisinpäin. Näköjään myös Greatin perusteluiden vaatimiset on jätetty kokonaan pois.

Hyena
Mangassa Hyenan lähtemisen syy on tarpeille meneminen, kun ainakin dubbien puolella puhuttiin jalottelusta. Kun Hyena saapuu Mossin ja lauman luo on Sniperkin paikalla näkemässä tilanteen ja suunnitelmiensa toteutumisen.

Kylän tapahtumia ja Johnin matkaanlähtö
Animessa ei ole ollenkaan materiaalia mitä kylässä on tapahtunut Ginin lähdön jälkeen. Hidetoshi on menossa Tokioon kokoukseen ja jättää Gohein lukkojen taakse Makinon huolehdittavaksi. Daisuke on suruissaan tapahtumista ja ikävöi koiraansa. John muistaa ystävälleen antamansa lupauksen Daisuken huolehtimisesta ja suuntaa vuorille etsimään poikaa.

Rumat puheet
Mangassa aletaan jo ihmetellä missä Hyena viipyy, johon Smithiltä ja Crossilta lentää vuoronperään torttukommentteja. Cross nolostuu katsoessaan Beniä puheidensa jälkeen.

Vuorilla
Daisuke etsiskelee vuorilta Giniä ja ei ole huomaavinaan takanaan olevaa karhua. John ehtii pelastaa Daisuken mahdolliselta iskulta ja karhu pelästyy Rikin ilmestymistä. Kaksikon taistelu koittaa viimeinkin.

3 kommenttia:

 1. "Mangassa Hyenan lähtemisen syy on tarpeille meneminen, kun ainakin dubbien puolella puhuttiin jalottelusta."

  En ole nyt lainkaan satavarma, mutta jotenkin minulla olisi sellainen muistikuva, että leikkaamattoman animen tekstityksessä Hyena taisi sanoa menevänsä tarpeille kuten mangassakin. Voisitko oikeastaan tarkistaa tämän? Pikku asia alkoi nyt kiinnostamaan kun en täysin muista. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaamattomassa on myös tarkoitus mennä tarpeille.

   Poista
 2. Metsästämiseen voisi lisätä sen, ettei Ben ole puhunut sen olevan tulokkaiden tehtävä.

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.