maanantai 3. helmikuuta 2014

Saamastani kritiikistä

En ole ainut (Ginga)-bloggaaja, joka on saanut lokaa niskaan kommenteissa ja blogissa. Kun touhusta tulee näkyvämpää saa varautua mitä erilaisempiin kommentteihin. Omat kommentoijani ja lukijat ovat olleet mukavaa ja asiallista porukkaa, mutta jokunen tylympikin kommentti voi lentää.

Mistäkö minua on kritisoitu? Esimerkiksi siitä miten jotkut aiheet eivät liity Gingaan (ollenkaan) ja miten postaukseni ovat itsestäänselvyyksiä. Kuulemma yritän tehdä uniikkeja kirjoitelmia ollakseni parempi kuin muut Ginga-bloggajaat. Tällaista kommenttia on herunut viime aikoina.

Mielestäni minulla ei ole hyvinkään paljoa, vähän Gingaan liittyviä tai liittymättömiä postauksia. Jotkut ovat ihan tulkinnanvaraisia riippuen miten mistäkin sattuu ajattelemaan. Soda Stream ei kieltämättä itsessään liity mitenkään Gingaan, mutta onhan se ollut mukana Hopeanuoli videoissa ja omaa näin oman nostalgiansa. Blogissani on juuri kyse niistä muistetuimmistakin yhteyksistä Gingaan. Silti en tee postauksia joilla ei ole mitään tekemistä sarjan kanssa (urheilu, paikallinen sää jne.). Pidän tärkeänä  etenkin sitä että saan tuoda omakohtaisuuttani asioihin, miettiä erilaisia asioita ja ilmiöitä. Joskus jopa ihan huviksenikin.

Jos käsittelen itsestäänselvyyksiä niin sittenhän minua pitäisi syyttää hahmon x kuoleman tai jostain tietystä kohtauksesta puhumisesta. Näitä yleisiä asioita tulee esille, koska blogi kumminkin eksyy sarjan äärelle. Se että joku uusikin juttu on sinulle itsestäänselvyys, voi se olla jollekin aivan mielenkiintoinen ja pohdiskelemisen arvoinen ajatus. Sitä kumpaa se on sinulle, en voi tietää tai ennakoida.

Se on totta että yritän tehdä kaikenlaisia postauksia, jotta ei kyllästyttäisi yksipuolisuuteen. Silti en ymmärrä ajatusta siitä että syy olisi kilpaileminen muiden bloggaajien kanssa tai tarve olla parempi. Miksi minun pitäisi kilpailla jos teen aivan omaa juttua? Minä en ole ketään fania tai Ginga-bloggaajaa parempi vaan olemme kaikki täysin samanarvoisia. Kokoelmalla, blogilla tai millään muulla tahansa seikalla ei pääse ihmisten yläpuolelle.

Toivepostausosio on jokaiselle avoin ja sinne olenkin kirjoittanut ottavani ehdotuksia vastaan mikäli ehdotus x ei tuota äärimmäisiä toteutusongelmia. Ehdotukset ilahduttavat koska siinä tulee esille Teidän mielenkiintonne jota haluan lähteä toteuttamaan.

Olen arvostanut kykyänne kysyä suoraan mielipiteestäni x sen sijaan että jätettäisiin kommentoimatta ja vedettäisiin herneet neniin. Tälla tavoin juuri saadaan levitettyä yhteisymmärrystä. Se että sanoistani saa kuvan z ei tarkoita sitä että ajattelisin niin. Kysykää siis ihmeessä tarkempia kysymyksiä. Teillä on täysi oikeus siihen. Tuossa saamassani "kritiikissä" tuli juuri esille se miten siinä oli vahvasti omia luuloja. Sellaisilla ei ole mitään tekemistä kritiikin kanssa vaan ne menevät henkilökohtaisuuksien puolelle.

En halua että fanien tai muidenkaan välille jää kiistoja tai muita epävarmuuksia. Jos olen loukannutkin Sinua jossain tähän asti ilmestyneissä kommenteissani niin pyydän vilpittömästi anteeksi.

Henkilökohtainen kritiikki ei kuulu blogiini ja siitä johtuen kommentteja on ruvettu valvomaan. En ole joutunut poistamaan yhtäkään tullutta kommenttia jolloin häiriköintikäytös blogissani on saatu loppumaan. Tullut kritiikkikin on ollut asiallista ja blogiani parantavaa, josta olen ollut erityisen kiitollinen. Juuri sellaiseen kritiikkiin pitää pyrkiä.

9 kommenttia:

  1. Sinäkin brutukseni. Kuten omassa blogissani aiheeseen liittyen pohdinkin, on se kumma, kun joku viitsii aikaansa tuhlata anonyyminä härnäämiseen. Kommentoinnin valvonta on auttanut ainakin minua hirveästi, mitä nyt pari apinaa tullut kirjoittelemaan muka vitsikkäitä kommentteja. Ilkeistä kommenteista kannattaa olla välittämättä, ne tunkeutuvat syvälle, mutta niiden kirjoittajat haluavat vissiin provosoida.. Olisi kyllä hauska tietää, kuka meitä bloggaajia häiriköi, kun näköjään useampi gingablogi on saanut lokaa niskaansa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, katselin tuota postaustasi aiheestasi. Ei olla edes sen jälkeen uskallettu lähettää ihan vain luettavakseni ilkeitä kommentteja, vaikkeivat blogiini menisikään. Aivan. Pääosin tällaiset viestit pystyykin suodattamaan, ainoastaan henkilökohtaiset ja omiin luuloihin pohjautuvat asiat kuohauttavat sitten enemmän.

      Sitä on vaikea tietää. Netissä on niin helppo lähteä sanomaan ilkeyksiä ja sellaisia. Jotkut voivat ihan jälkeenpäinkin kaduttaa. Hyvä olisi kuitenkin miettiä mitä toiselle sanoo ja kunkin sanan merkitystä erikseen.

      Poista
    2. Totta, joillakin kyllä on kumma tapa sanoa asiat turhankin suoraan, eikä tämän tyyliset ihmiset aina oikein ymmärrä loukkaavansa oudoilla sanavalinnoillaan. Minutkin haukuttiin yhdessä viestissä pintapuoliseksi pelkän nickini takia, mikä tietysti huvitti samoten kuin haukut siitä, että yritän olla parempi kuin muut fanit - samantyylistä kommenttia siis kuin sinäkin ilmeisesti saanut tekstin perusteella.

      Anonyymiyden taakse on niin helppo piiloutua. Onneksi kommenttien valvonta tosiaan on auttanut ainakin toistaiseksi, kuten jo totesinkin.

      Poista
    3. Joo. Välillä huolettaa vähän liikaakin että mitä tulee jos sanoo näin ja noin. Ja ylipäätänsä käsitysten luominen niiden pohjalta/käsitetäänkö/otetaanko ne miten vastaan. Muttei ehkä kannata ruveta pelkäämään liikaa ja estämään omia tekemisiään näiden asioiden tekiä.

      Näitä on tullut nyt erityisesti mietittyä, kun pitäisi tunkea tälle kuulle omaa videota.

      Poista
    4. Juurikin näin. Itsekin kun melko suoraan netissä uskallan kirjoittaa, olen saanut asiasta kuulla ja tuntuu, että osa sanoistani on käsitetty tahallaan väärin. Minulla on myöskin tekeillä yksi teksti, jonka julkaisua hieman pohdin, sillä tiedän sen aiheuttavan sekasortoa - ihmisillä kun on taipumus suuttua ja loukkaantua, vaikkei jollakin otteella tarkoitettaisi ketään tiettyä.

      Mitä nyt itselläni on videokokemusta, niin en toistaiseksi ole saanut negatiivista palautetta. Korkeintaan dislikejä, mutta niitäkin hyvin vähän. Eivät vissiin anonyymit ole Youtuben puolelle vielä ehtineet.. Mutta niihinkin olen kyllä varautunut ja siksi pyrinkin tekemään videoni mahdollisimman huolella.

      Videotasi odotellessa :)

      Poista
    5. Tuo vaarahan siinä piilee minkä takia vältän tiettyjen asioiden kritisoimista. Tuntuu että kaikkeen mahdolliseen olisi rinnastettava kahden sadan sanan selite siitä mitä asialla x tarkoittikaan. Asioilla on puolensa, jos suhtautuu kriittisemmin ei se tarkoita sitä ettei mitään hyvää löydy. Ne hyvätkin on näköjään selitettävä ettei tule sanomista.

      Yritetään laittaa ilmestymään. Jäätävää suoritusta.. hs. ~

      Poista
  2. "Kuulemma yritän tehdä uniikkeja kirjoitelmia ollakseni parempi kuin muut Ginga-bloggaajat." Mitä helkkaria, pitäisikö kaikkien Ginga-bloggaajien sitten kirjoittaa täsmälleen samoista aiheista, että kaikki olisi sitten yhtä hyviä ja samalla tasolla ja kenellekään ei vahingossakaan tulisi paha mieli? En itse ainakaan lukisi blogia, jossa olisi käsiteltynä vain samat aiheet kuin muissakin blogeissa. Eikä blogi sillä tavalla edes erottuisi joukosta, se olisi vain samaa massaa kuin kaikki muutkin blogit. Oletan, että blogin kirjoittaja haluaa saada lukijoita, eikä vain hölistä itsekseen. Ja lukijoita saadakseen blogin olisi tarjottava ihmisille jotain sellaista, mitä muut blogit eivät tarjoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielettömästi tästä kommentista. Kieltämättä kuivaksi menee jos aina pureskellaan samoja asioita läpi ja ei tartuta uusiin asioihin, kukin eri tavallaan.

      Nimenomaan.

      Monipuolisuus on kaiken a ja o blogin sisällön ja lukijoiden kannalta.

      Poista
    2. Pakko minunkin tulla pyörittelemään silmiäni takertuen juuri tuohon Stalkkerin lainaamaan osuuteen. Uniikki kirjoitus on juuri sitä - tapa olla uniikki ja erottua joukosta. Ei sillä ole mitään tekoa sen kanssa onko joku parempi vai huonompi tai että kuvittelisi niin.

      Minusta on myös koomista, että nämä anonyymit kommentoijat (yleistämättä, tarkoittaen juuri tälläisiä esimerkkinyymejä) kuvittelevat tietävänsä kaiken kirjoittajasta ja lähtevät sen perusteella arvostelemaan ottamatta asioista mitään selvää. Tai jopa syyllistämään, kuten itse sain joskus aikoinaan kommenttia siitä, kun laitoin jonkun vahingossa pysäytetyn kuvan, jossa Ginin raajat olivat irti kehosta ja kuulemma olin nähnyt varmasti sellaisen jonkun toisen sivulla ja nyt vain kopioin idean. Kuten tällekin kommentoijalle vastasin, minä en hyödy valehtelusta tälläisessä aiheessa mitenkään...

      Mutta kuten huomattu, jos blogi saa huomiota aihepiirinsä tiimoilla tulee keljuja kommentteja aika väistämättä.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.