tiistai 18. helmikuuta 2014

GNG:n tarinat: mitä löytyy?

GNG:ssä esiintyy lukuisia tarinoita joilla syvennetään hahmojen taustaa ja menneisyyttä. Keistä kaikista löytyy tällaisia tarinoita? Miten ne vaikuttavat käsityksiin hahmoista?

Hyvin alussa sarjaa Gohei kertoo Daisukelle entisestä koirastaan Rikiosta, joka söi karhunlihaa jo pennusta lähtien. Muut vastustajat eivät pärjänneet sille ja pelottomuus oli koiran valttikortti metsästysretkillä. Kunnes Rikion henki riistettiin yhdellä karhuniskulla. Tarina on siitä mielenkiintoinen miten Gohei on aiemmin kelpuuttanut luppakorvaisia ja erilaisia koiria koulutettavaksi ennen akitoja. Samalla ukko kehittyi kouluttajana oppiessaan ettei koiran aktiivisuus välttämättä tarkoita hyvää lopputulosta karhukoirana. Mahtaakohan Riki nimessä vielä kummitella miehen entinen koira?

Benin ja Crossin puhuessa Ginistä päästään näkemään naaraan menneisyyttä. Crossilla oli nimittäin ennen Beniä muutamia pentuja, jotka olivat suurinpiirtein Ginin ikäisiä. Samalla saadaan selville naaraan isännän olleen metsästäjä muiden metsästykoirien isäntien tavoin. Isäntä ei pärjännyt kovinkaan hyvin Akakabutoa vastaan, jolloin Cross menetti ystäviä ja oli itse vähällä kuolla. Hahmojen motiiveja laumaan liittymisestä ei ainakaan omasta mielestäni voi koskaan selittää liikaa. Kovin traaginen tarina, kun ajattelee naaraan isännän pelkuruutta ja ystäviensä menettämistä. Mutta juuri tästä tarinasta löydättäneen vastauksia hahmon lujuuteen naaraana.

Ryhmän päädyttyä Kofuun Ben alkaa selittää heidän suuntaamistaan paikkakunnalle. Selitykseen kuuluu kertomus tiikeriveljeksistä, joiden toivossa Ben on Kofussa. Kain Hornanhurtat päätyivät vuorille laatikossa omistajan hylättyä heidät sinne. Pennut saivat ensimmäiseksi vastustajakseen käärmeen, jonka kolmikko onnistui repimään hengiltä. Sen jälkeen veljesten elämästä tuli yhtä selviämistä ja elossa pysymistä: heidän kimppuunsa hyökkäsi näätä ja eläimen ensimmäisellä näyttäytymiskerralla Ben pelasti kolmikon. Tarina kuvaa hyvin pentujen kasvamista vieraassa ja vaarallisessa ympäristössä. Samalla se tuo esiin kai-koirien sitkeyden ja taisteluhalun elämän & kuoleman välillä. Pentujahan oli alunperin viisi kappaletta. Oliko suuri määrä omistajalle mahdollisesti ongelmallinen? Miltä ne kaksi olisivat näyttäneet?

Vuorostaan lauman suunnatessa Igaan on Benin selitettävä senkin reissun tarkoitus. Akamen mukaan saaminen. Ben oli muinoin isäntänsä kanssa metsästämässä ja Iguchi ampui Igan alas luullessaan sitä liito-oravaksi. Kiinnostus koiraan sai Iguchin innostumaan ajatuksesta kouluttaa Akame metsästyskoiraksi. Häkissä ollessaan koira suostutteli Benin vapauttamaan hänet päästäkseen takaisin pentujen luo. Niistä huolehtiminen antaa tarinalle koskettavamman arvon, jolloin en ihmettelekäään miksi Ben vapautti Akamen. Akame onkin ensimmäisiä koiria jotka hyppivät puissa ja omaavat erikoisia taitoja, jolloin pidän tällaisesta yllätyksestä metsästysretkellä. Harvemmin vastaavanlaisia koiria tulee vastaan. Lisäksi on ihan hyvä että uusia liittolaisia hankkiessa osapuolet eivät ole ihan niin vieraita toisilleen (kts. tiikeriveljesten tilanne).

Ollessaan Shikokussa Gin on kiinnostunut maailman vahvimman koiran, Benizakuran tarinasta. Miten koira vähitellen pääsi huipulle ja kohtasi siellä ollessaan Tsuna Arashin, mistä muodostui legendaarinen mittelö. Benizakura odotteli epätoivoisesti uusintaottelua ja ajan koittaessa meni tapaamaan Tsuna Arashia uudelleen. Tarinassa on kerrottu ihan miellyttäviä seikkoja, mutta lempihahmon ollessa kyseessä olisin toivonut enemmän tietoa koulutuksesta. Etenkin Benizakuran puhuminen jossain kohtaa tarinaa olisi ollut hieno juttu. Shikokulle uimisesta tulee taas vahvasti mieleen ajatus josta Ben puhui jo aiemmin. Kun jotakin haluaa oikein kovasti mikään ei pidättele.

Ohun soturien kohdatessa harppuunakarhun ensimmäistä kertaa selittää Wilson mistä selässä olevat harppuunat ovat peräisin. Harppuunakarhu hyökkäsi Kairyūmaru-nimisessä laivassa miehistön kimppuun ja tappoi siellä jokaisen. Tarinaa kerrottessa itselleni tulee leikattujen kertojan äänestä kylmät väreet "ennen kuin se tappaisi heidät" jolloin miehistön kohtalo sinetöitiin. Minkähänlaista teoriaa saisi tuosta karhun päätymisestä laivaan? Omasta mielestäni harppuunakarhu olisi ollut suuri ilmestys Madaran ja Mosan rinnalla, jos Akakabuto olisi päättänyt hyödyntää kohtalotoveriaan sen tappamisen sijaan.

5 kommenttia:

  1. Madarasta ja Mosasta oli jotain pientä mainintaa, joten ne jäivät pois. Jossain vaiheessa myös mangan puolelta vastaavanlaista tulossa. ~

    VastaaPoista
  2. Minulla ei ole nyt Riki-mangaani käsieni ulottuvilla jotta voisin tarkistaa sanotaanko siinä asiasta jotain, mutta nimesikö Gohee Rikin? Sillä jos ei, tuskin miehen entinen koira, Rikio, vaikuttaa Rikin nimeen mitenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa ja tuo asia tuli muistinvirkistyksenä, kun eräs näistä miehistä nimesi Rikin. Tosin eipä hän ole Giniäkään nimennyt ja jos Riki mangaa ei tunne niin hyväksyy helpommin tämän mainitun ajatuksen.

      Lähinnä tulin miettineeksi miten sitten Rikion jälkeen, millainen suhde Goheilla oli Rikiin.

      Poista
  3. Rikinhän nimesi Yuujiroo Bizen: http://wiki.hopeanuoli.com/index.php?title=Y%C5%ABjir%C5%8D_Bizen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tuo mies oli juuri kyseessä.

      Nawulf, pitkästä aikaa. ~

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.