torstai 27. helmikuuta 2014

Nolottaako? Osa 2

Ryhdyin kokeilemaan tällaista ideaa ja olen tyytyväinen siitä että mentiin loppuun asti. Ihan sitä vain toivoisi että saisi paremmin kuvausaikaa, -rauhaa ja valoa, mutta eihän tämä ihan niin järkyttävä olekaan. Loppu vain räjähti.

Pahoittelen maiskutustani (aloittamisen luonnollisuuden vaikeus) ja jos siirtymät ovat jääneet liian töksähteleviksi. Ohjelma on minulle kovin vieras ja editoimisenikaan ei ole mitään parasta mahdollista laatuaan. ~

Muutamassa ajoitus meni vähän pieleen, mitä arvelin kuvatessani todennäköisesti tapahtuvan. Mutta laitoin suuremman painoarvon videon toteutumiselle.

Nyt ilahduin positiivisesti siitä, ettei renderoimiseen mennyt kauaa ja Youtubeen video saatiin n. tunnin sisällä. Loppu vähän harmittaa kahdelta sekunnilta, mutta julkaistuna ei olisi tömähtänyt tuolla tavoin. Kasasin itse asiassa videon kahteen kertaan tehdäkseni paremmat siirtymät ja Kyoshiro-kohtaus oli jäädä liian lyhyeksi. Parempi siis edes siltä osin.

Olen myös kiitollinen siitä ettei video kaatunut klippien ääniin. Sillä myöhemmin kokeiltuna ne eivät kuuluneet kaikesta huolimatta. Onneksi asia saatiin kuntoon kun hoksasin ohjelman voivan ottaa klipin ja äänen erikseen. Huhhuh!

Alla video.


(c) Yoshihiro Takahashi
(c) Studio Deen
(c) Materiaalia on käytetty videon tekemiseksi, oikeudet kuuluvat tekijöille itselleen

Videolta jäivät pois seuraavat kohtaukset
- Kyoshiron ulvonta
- Terun uhraaminen
- Kurotora kantotuolina
- Melin hyökkäys
- Weed kumartaa Kamakirille

Aluksi suunnittelisin ottavani kohtaukset mukaan, mutta mielestäni ne erosivat liikaa muista ja en miellä niitä niin järjettömän noloiksi kohtauksiksi.

Kuten videolla mainittua niin millainen video/erikoispostaus ensi kuutta ajatellen?

6 kommenttia:

  1. Ei hitto repesin nauramaan tuon kaivuri-iskun kohdalla! Tosiaan, kaikki kyseiset kohtaukset joko aiheuttavat kylmiä väreitä (Hougen varsinkin) tai sitten tekee mieli lyödä kämmen otsasta läpi. Weed on oikeastaan täynnä tällaisia kohtauksia ja osasyy, miksi ne ovat huonoja/noloja/ärsyttäviä jne, on niiden piirtotapa. Tuon Hougen-kohtauksenkin olisi voinut tehdä tuolla tyylillä, JOS piirtojälki olisi ollut parempaa. Varsinkin tuo luikerteleva kieli on hyvin vastenmielinen, samaten Genbankin ilmeet. Kielen olisi voinut piirtää vain lipaisemaan huulia ja se idioottimainen virne pois, niin johan olisi ollut jo paljon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vaivaantumisesta ja nolostumisesta ei pääse yli eikä ympäri. Piirtotyylistä en oikein sano mitään, kai se sitten johtuu enemmän ääniefekteistä, ääninäyttelijöiden työstä tai kohtausten ideoista. Mutta kyllä parempi laatu näissä tilanteissa silti kiinnostaisi, millainen vaikutus sillä olisikaan..

      Poista
  2. Videosta tuli oikein hyvä. Olet tosi rennon oloinen, kun vertaa, että itse ensimmäisiä videoita tehdessäni olin hirveän... Noh, jäykkä. Taidan tosin olla vähän vieläkin :D

    Kysyisin, että miten sait liitettyä nuo Weed anime pätkät videoon ja millä ohjelmalla video on muokattu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkukankeus kuuluu asiaan, mutta kyllä mielestäni olet vastaavasti luonteva videoillasi.

      Videon muokkaamiseen olen käyttänyt Sony Vegas Proota. Tosin olen saanut sellaisen käsityksen, että se toimii vain pari kuukautta ja sitten se on mahdollisesti ostettava (oliko hinta jopa jotain 500 €). En tosin ole varma, mutta varmaan kahdesti olen joutunut lataamaan uudestaan tuosta syystä. Se taas ei ole estynyt mitenkään, hmm.

      Ohjelma pakkaa ne normaalisti Windows Media playerille sopiviksi, joten siitä ei koidu mitään ylimääräisiä vaikeuksia.

      Pitäisi kyllä kokeilla sopisiko yksi hyvälaatuinen digikamerani paremmin videoiden tekemiseen tai onnistuisiko renderoiminen paremmin muilla tavoin. Ärsyttää kun kamerassa näyttää hyvältä, mutta Youtubessa ja Bloggerissa on jotain aivan muuta.

      Poista
    2. Ahaa. Mistä tuon ohjelman voi ladata ilmaiseksi?

      Poista
    3. Googlettamalla löytyy, mutta muistakseeni käytin tuota: http://www.download.fi/audio_video/videon_editointi/vegas_pro_32.cfm

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.