Muutamassa Yoshihiro Takahashin haastattelussa on kysytty että oliko eräs tositarina mm. Akakabuton/GNG:n taustalla? En ole varma miten hyvin tunnette kyseistä tarinaa, jolloin päätin kirjoittaa siitä muutamia faktoja. Ensimmäisen kerran kuulin tarinasta K-13 foorumilla, kun se nostettiin esiin. Pohjana on käytetty yhtä Wikipedian englanninkielistä artikkelia. Henkilöiden nimistä ja muista ei kannata suoranaisesti välittää ja en ole huomioinut kuin noiden aikavälien tapahtumat.
Ruskeakarhu tappoi seitsemän Rokusensawassa, Sankebetsussa, Tomamaessa, Rumoissa ja Hokkaidossa. Onnettomuudet tapahtuivat 9.-14.12 ruskeakarhun herättyä talviuniltaan suuunnaten kohti alueen koteja.
Ensimmäinen hyökkäys tapahtui (marraskuun puolessa välissä) 1915 Rokusensawassa, jossa ruskeakarhu hyökkäsi Ikedan perheen luokse. Karhu ei kuitenkaan aiheuttanut sen kummempaa häiriötä syödessään perheen maissia. Karhu ilmestyi uudelleen 20. päivänä, jolloin Ikedan perheen isä päätti kutsua poikansa Kametaron ja Matagin (viereisestä kylästä) hevosen turvaksi.
30. päivänä miehet lähtivät karhun perään, mutta eivät onnistuneet tappamaan sitä. Myös lumimyrsky teki matkaamisesta vaikeaa.
30. päivänä miehet lähtivät karhun perään, mutta eivät onnistuneet tappamaan sitä. Myös lumimyrsky teki matkaamisesta vaikeaa.
9. päivänä klo 10.30 samainen peto hyökkäsi Ōta-perheen luo. Perheeseen kuului Abe Mayu (maanviljelijän puoliso), Hasumi Mikio ja Mayun lapsi. Karhu tappoi Mikion ja Mayu epäonnistui pakenemisessaan sillä etsintäpartio löysi myöhemmin naisen ruumiin.
Seuraava hyökkäys kohdistui Miyoken perheeseen karhun murtauduttua sisään ikkunan kautta. Karhu hyökkäsi naisen kimppuun ja puri hänen poikaansa Umekichia. Muita uhreja olivat Miyoken perheen kolmas poika Kinzo, Saiton perheen kolmas ja neljäs poika (Iwao ja Haruyoshi) sekä Saitō Ishigorōn raskaana oleva puoliso, Take.
11. päivänä Miyoke Yasutarō ja Saitō Ishigorō palasivat Sankebetsuun odottelemaan mahdollisen karhun ilmestymistä ja sen tappamista. Otso vain ei koskaan ilmestynyt paikalle. Sitä ennen miehet olivat käyneet kosiskelemassa Yamamoto Heikichiä, karhuntappajaa puolelleen. Mutta hänellä ei ollut edes asetta, jolloin toime jäi sikseen.
13. päivänä tehtiin havaintoja siitä, että mesikämmen oli käynyt Ōtan perheen luona syömässä talvimuonat ja koluamassa talon muuten läpi. Karhu oli rellestänyt jo kahdeksassa talossa, mutta kukaan ei pystynyt löytämään sitä. Sugan porukka päätti lähteä vuorille 60 miehen kanssa eläimen perään. Silläkään reissulla Kesakagea ei onnistuttu tappamaan.
14. päivänä löydettiin karhun verta ja -jalanjälkiä. Yamamoto Heikichi ja hänen oppaansa, Ikeda Kamejirō lähtivät kahdestaan karhujahtiin edetäkseen nopeammin kuin muut. Yamamoto oli perehtynyt Kesakagen käytökseen ja löysi nallen läheltä Japanin tammea. Lopulta 340-kiloinen ja 2.7 metrin pituinen Kesakage ammuttiin ja ruuminavauksen tuloksena uhreja löydettiin mahasta. Tähän päivään mennessä kaikki todisteet Kesakagesta ovat hävinneet vuosien saatossa.
Karhukuva (c) Wikipedia
Lähinnä Akakabutoa/Kesakagea ajatellen otin tällaisen asian esille kerta siitä on joskus ihan puhettakin ollut. Käännöskin on turhan raakaa ja olen saattanut muuten ajatuksissani eksyä asian x laidasta.
VastaaPoistaHyvin olet löytänyt pääkohdat tapauksesta! Joskus aikaisemmin olen tuohon törmännyt, mutta yhäkin tarina karmii minua.
VastaaPoistaKarhuntappaja Yamamoto Heikichi on kiinnostava tapaus, sillä hänestä löytää paljon Goheen piirteitä: eng. artikkelin luettuani lisäisin vielä, että karhuntappajalla ei ollut aluksi asetta, koska hän oli pantannut sen, jotta saisi ostettua alkoholia. :) Hän myös taisi tunnistaa tämän karhun Kesakageksi, joka oli jo aiemmin tappanut kolme naista. Vanhoja tuttuja siis, vaikka ei mitään henkilökohtaisia kaunoja tainnut näiden välillä olla.
Joo, tuolle itse asiassa nauroin ja mietin olisiko se ollut välttämätöntä laittaa tietona tähän mukaan. ^^D Sinäkö siellä Gohei?
PoistaNiinpä taisi ollakin.
Tosi mielenkiintonen juttu! Sen olin kyllä kuullut, että GNG:ssä olii ollut inspiraationa metsästäjiltä karaneet ja villiintyneet koirat, mutta tätä karhujuttua en ollut koskaan kuullut. Ja tapaukseen tulee kivasti mystiikkaa, kun karhusta ei enää ole jäljellä todisteita. Ihmissyöjäkarhun luuranko olis varmasti hyvä vetonaula jossain museossa.
VastaaPoistaJoo, hyvin ohimennenhän tätä on esiintynyt. Vaikka yhtä hyvin olisi voinut mennä samassa sarjassa noiden villiintyneiden koirien kanssa.
PoistaTotta. Jännästi onnistuneet häviämään. Sitä alkaa miettiä vastaavasti kuin Akakakabuton ruhon kohtaloa. Ehkä jälkimmäinen kuitenkin selvempi.
Suorastaan erittäin mielenkiintoinen ja koukuttaisi vierailemaan. ~
Mielenkiintoista, tuli heti mieleen Akakabuto..
VastaaPoistaNiinpä ja nallen kätyreitäkin on helppo yhdistää tähän.
PoistaJes, joku kirjoitti tästä!
VastaaPoistaAloitin joskus itsekin kirjoittamalla näistä tosiasioista GNG:n pohjalla (mm. mistä Takahashi oli saanut ideoita sarjaan) mutten saanut niitä järkevästi kasaan, joten jätin tekstin lopulta tekemättä. Ei harmita yhtään, kun joku sai ainakin tämän tarinan blogiinsa esiteltyä näin hyvin. Kiitos siitä ^^
Ole hyvä vain, kiva että pidit.
PoistaKyllähän tässä epävarmaa oli muutamat kohdat, jolloin olin varma että tekstin suhteen voisi käydä samalla tavalla. Kuitenkin ihan hyvin sattui onnistumaan. Tuosta kyllä tarvittaisiin yhtä hyvin suomenkielinenkin osio Wikipediaan.
Kiitos artikkelista, itseäni vaan häiritsi tekstin kohdat "nalle sitä" "nalle tätä", koska kyseessä oli kuitenkin karhu joka oli murhannut useita ihmisiä... Mutta olenkin vähän nipo ja tiukkapipo.
VastaaPoistaEi mitään. Lähinnä vaan yritin keksiä muita ilmaisuja karhulle. No, yritän noita jossain vaiheessa parannella muilla keinoin.
PoistaJoo, ehkä Japanin puolella tällaiset kiinnostaa enemmän kun oman maan tapaukset ei ole niin vieraita.
VastaaPoista