sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Samat ääninäyttelijät

Onko sinulle käynyt niin että jonkun hahmon ääni kuulostaa tutulta aivan eri hahmon suusta? Mutta et ole kuitenkaan välttämättä pystynyt erottamaan keillä muilla hahmoilla on sama ääni. Tämän postauksen tarkoituksena on kertoa, missä hahmojen rooleissa ääninäyttelijät toimivat. Varmaan animen katselu muuttuukin erilaiseksi ja tulee mitä mielenkiintoisempia oivalluksia.

En usko että kovin monelta on jäänyt huomaamatta Akamen ääninäyttelijän (Takashi Matsuyaman) toimiminen myös Weedin kertojana ja tämä on kaikista helpoiten huomattavissa. Sen sijaan Susumu Akagilla ja Hiroshi Shimozakilla on eniten useampia, mutta pienempiä ääninäyttelijän tehtäviä sarjassa. Susumun rooleista tutumpia lienevät Thunder ja Heuler, kun taas Bellin ja Izon ääniä ei välttämättä huomaa. Hiroshin hahmot ovat pääosin kaikki yhtä sivurooleissa olevia hahmoja, jolloin voi kokeilla Dodon, Jetin, Nedin, Robertin ja Shintaron tunnistamista.

Jos keskittyy katsomaan sarjaa sellaisenaan eikä kiinnitä hahmon ääniin huolta, onkin ymmärrettävää ettei hahmojen ääniä kykene tunnistamaan. Mielestäni juuri tarkemmalla kuuntelulla voi erottaa ainakin Kenin ääninäyttelijän (Teruaki Ogawa) joka näyttelee Sniperin oppipoikaa, Lecteriä. "Ken" onkin toisella puolella? Genban ääninäyttelijä (Masami Iwasaki) onnistui lunastamaan paikan samalta puolelta, sillä hän omistaa myös Batin äänen. Hiron ääninäyttelijä (Kenji Nomura) tekee koskevan vaikutuksen antaessaan äänen yhdelle kai-koiralle, joka uhrautuu Shiguren puolesta. Tunnistittekin Shoujin.

Näissä edellä mainituissa on esitetty juuri ne tärkeimmät ja tunnistettavissa olevat äänet. Jos taas näiden äänten tunnistaminen ei sammuttanut janoa, niin kokeilkaapa seuraavien ääninäyttelijöiden ja heidän hahmojensa vertailua.

Ryo Naitō
 - Buru ja Nero

Kan Tanaka
- Hook ja Choro

Tadashi Mutō
- Missile ja Shinsaku

Makoto Ueki
- North ja Sasuke

Kunihiro Kawamoto
- Shirozaku ja Stone



Hox! // Liittykääpä Kaksoissolan ja Ginga Sanomien lukijoiksi.

4 kommenttia:

  1. Ite tunnistan aika helposti samat ääninäyttelijät, tai no Weedissä kyllä jotkut on aika hankala tunnistaa, koska suurinosa hahmoista joilla on sama ääni on sivuhahmoja, tai ne ei kovin kauaa esiinny animessa. Mutta sitten taas jos katsoo jotain muuta animea niin niistä tunnistan helposti jos jollakin on sama ääni mitä jollain Ginga hahmolla. Muutenkin tykkään aina katsoa ketkä ääninäyttelijät näyttelee ketäkin.

    Anteeksi kamalan sekava selitys, mutta toivottavasti tuosta nyt tajuaa edes jotain mitä yritän sanoa. D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuosta ymmärsin. Sivuhahmojen kohdalla tuo on tosiaan vaikeampaa, kun niihin ei tule kiinnitettyä niin paljoa huomioita kuin päähahmoihin. Tykkään myös bongata muista sarjoista Gingan ääninäyttelijöitä, vaikka muiden sarjojen katsomiseni aika olematonta onkin. Pöh.

      *Painoi väärää vastausnappia*

      Poista
  2. Japaniksi puhutuissa en huomaa samankaltaisuuksia kovinkaan paljoa, omaan korvaan kaikkien äänet kuulostaa kokonaisuudessaan melko sananlaiselta. Sen sijaan suomidubissa (gng:n siis) samat öönet huomaa heti, muttei ne koskaan ole haitanneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tuo on ennemminkin GNG:n kohdalla, mutta suomidubeissa äänten vaihtelut huomaa heti. Onhan kyseessä kumminkin vain parin ääninäyttelijän kopla.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.