lauantai 18. tammikuuta 2014

Erot animeen (Weed, toinen osa)

Eroavaisuuspoimintoja toisesta osasta. Juoni on kulkenut paikoin samaa matkaa animen kanssa ja eroina ovat mm. kohtaukset, jossa ovat esiintyneet animesta pois jääneet hahmot.

Ihmiset
Ihmisten osallisuus on selkeästi parempi mangassa kuin animessa. Weedin levyllä luvataan Daisuken näkymistä, hahmon ilmestyttyä varsinaisesti koskaan kuvaruudulle. Tällöin näytetään erityisesti Daisuken perheen elämää: miten hänen vanhempansa ovat vanhentuneet ja Daisukellakin on jo tyttöystävä. Kaikista huhupuheista huolimatta mies jaksaa yhä uskoa koirien hyvyyteen eikä sorru ampumaan koiria mm. Hidetoshin tapaan. Lääkärihän ampuu kolme Johnin näköistä koiraa.

Weedin matka
Animessa Weed matkaa Ohuun yksin ja Smith, GB ja Mel tulevat myöhemmin perässä. Mangassa englanninsetteri ja Ginin poika törmäävät erääseen kyläläiseen koiraan ja kysyvät siltä neuvoa vuorille pääsemisestä. He juoksentelevat ympäriinsä sateen keskellä ja törmäävät pian Kenin porukkaan. Animessa Weed kompastuu kuolleeseen koiraan, jonka jälkeen Kagetora ja Ken nyhjöttävät hänen edessään.

Kagetora nappaa Weedin: eripuraa
Kenin porukka taistelee kaksikon kanssa. Mittelö huipentuu akitan kidnappaukseen. Tanskandoggilla ja kailla on näes keskinäisiä riitoja siitä, aloittiko Kagetora riidan ihmisten välillä. Samainen hahmo vie myös Weedin katsomaan vuoria.

Ylipäällikkyys
Weedin ylipäällikkyys selviää alkuperäisessä versiossa sillä, että englanninsetteri kertoo tiedon Kenin porukalle Weedin ollessa muualla Kagetoran ja muiden kanssa.

Weedin lähtiessä uudelle isän etsintäreissulle hän törmää pariin muuhun koiraan. Jopa Daisuke törmää Weediin, muttei onnistu nappaamaan koiraa.

Ginin, Johnin ja Akamen kaksoisolennot ovat kalliolla
Animessa kaksoisolennot juoksevat melko epämääräisesti ja kiinnijääminen näytetään nopeasti. Mangassa Hidetoshikin on mukana ja Weed löytää "isänsä" kalliolta kuljeskelmassa. Tässä versiossa Tokimune ei tullut Kaibutsun tappamaksi vaan sai kuulan kalloonsa

Lopuksi Ohun soturit etsivät kalliolta pudonnutta Weediä ja menevät Torahampaalle: hirviö nähdään jo ennen ammattitappajia.

3 kommenttia:

  1. Ajatus tuntui katkeavan parissa kohtaa, joten ilmoittakaa myös mahdollisista korjauksista.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.