perjantai 3. lokakuuta 2014

Orion osa 1

Orionin tiivistelmät alkavat vähitellen ilmestyä blogiin. Mutta ilmestymistahti ei ole välttämättä säännöllistä edes kuukausittain, jolloin postailen näitä vaihtelevasti. Nyt kun tiivistelmiä on vain ns. loppusaagasta on syytä tarkastella alkupäätä. Miten tämä sarja on saanut alkunsa?

Mangan ensimmäisillä sivuilla nähdään Hidetoshi ja Daisuke kalastelemassa. Miesten tarkoituksena on palata kylään, mutta Weedin pennut juoksevat heidän luo. Daisuke yrittää antaa Weedin näköiselle pennulle kalaa, sillä hän olettaa Siriuksen olevan vanhin. Orion kuitenkin nappaa kalan ja nielee sen kerralla. Hidetoshi pitelee Orionia, jotta muut pennutkin voivat päästä ruokailemaan. Hän kysyy Daisukelta muiden pentujen nimiä, jotka paljastuvat. Sirius, Bellatrix ja Rigel, jotka pohjautuvat tähtien nimistä. Koyuki uikuttaa pentujen perään, jolloin Daisuke kehottaa pentuja menemään vanhempiensa luo. Myös paikalla olevan Ginin tehtävänä on huolehtia niistä.

Miesten ajomatkalla tumma hahmo hyppää tielle, jolloin Daisuke pysäyttää auton. Hahmo on Akame, joka haukkuu. Maanvyöryn seurauksena tielle on päätynyt suurikokoisia kiviä. Miehille olisi saattanut käydä huonoksi, mikäli Akame ei olisi ehtinyt varoittaa heittää. Daisuke kiittää tästä ja jää vielä kummastelemaan tapahtunutta.

Ohun soturit seisoskelevat kalliolla. Cross puhelee siitä, miten kuukauden päästä tulisi alkaa sataa lunta. Koirat katselevat taivaalle, joka on musta. Edes pilvet eivät näytä samalta, vaan eräänlaiselta lentokoneen jättämältä vanalta. Erityisesti Gin on huolestunut tästä sillä hän on nähnyt vastaavaa jo parina päivänä. 

Yöllä Orion herää ja pyytää Rigeliä mukaansa, mutta myös muut pennut kulkevat mukana. Cross varoittaa heitä vaeltamasta liian kauas, johon Orion toteaa: "Tiedän, vanha akka." Cross ihmettelee, miten pentu rohkeaa puhua hänelle noin. Orion vuorostaan ihmettelee, onko naaras muuttumassa demoniksi. Naaras laittaa Sasuken ja Joen pentujen perään. "Luotan teihin, jos he käyttäytyvät töykeästi, purkaa heitä. Älkää hemmotelko heitä vain sen takia, että pennut ovat ylipäällikön."

Sinä päivänä pilvet eivät enää ilmestyneet. Mutta koirat alkoivat tuntea jotain outoa sisällään, mikä teki unettomaksi ja levottomaksi. Kukaan ei osannut vastata siihen, mitä oli tapahtumaisillaan. Koirat huomaavat, etteivät pennut ole vielä palanneet. Weed lähtee heidän perään.

Orion ja muut ovat pyydystämässä rapuja kallioiden luota. Orion löytää kiven alta ravun, jonka hän syö. Se sattuu olemaan jo hänen yhdeksännes. Bella ei ole tyytyväinen tähän, vaan haluaisi veljensä jakavan rapuja hänen kanssaan. Orion toteaa kaiken Bellalla olevan kuuluvan hänelle, mutta kaiken itse omistamansa olevan hänen. Tässä vaiheessa Joe ja Sasuke löytävät tiensä pentujen luo. Sasuke neuvookin Orionia jakamaan isoveljen ominaisuudessa. Orion pyytää Rigeliä ojentamaan rapunsa Bellalle. Joe haluaisi myös Orionin käyttäytyvän siskoaan kohtaan kiltimmin. 
Suuri maanjäristys iskee Ohun paratiisiin. Se kaataa puut ja saa aikaan maanvyöryjä. Pennut putoavat rinnettä alaspäin ja heidän yläpuolellaan olevat lohkareet ovat vaarassa murskata pennut. Joe pelastaa Rigelin ja Sasuke Bellan. Sasuke huutaa Orionin perään, mutta Joe sanoo etteivät he voi pelastaa kaksikkoa. 
Sirius on horjahtaneena maassa ja Orion juoksee pelastamaan veljensä hänen jalasta tarraten. Orion juoksee, vaikka lohkareet tulevat yhä lähemmäksi ja lähemmäksi. Seuraavaksi koko mäki romahtaa ja näyttää kuin koirat jäisivät sen alle. Tomu peittää näkyvyyden ja Joe huutaa pentujen nimiä. Mutta koirat löytyvät maasta haudattuina.

Ohussa olevat tulivuoret purkautuvat, jolloin Ginin porukka hajautuu alueelta pois. Tämän lisäksi metsä syttyy tuleen ja tapahtuu maanvyörymiä. 
Kun maanjäristys jatkuu Joe ja Orion pakenevat kuiluun. Joe suojelee pentua ylhäältä putoavilta kiviltä ja pian he hyppäävät alas virtaan. Virta vie koirat erilleen toisistaan..

Tapahtuu aikahyppy, jolloin näytetään kuinka Hanashiro Shinkichi ahdistelee pientä koiralaumaa ja tappaa muutamia joukkonsa kanssa. Koirat huomaavat ylhäällä kivien suunnassa oleskelevan koiran, Orionin. Yksi koirista hyökkää hänen kimppuunsa, mutta saa turpaansa. Samoin käy toiselle Orionin haastajalle. Kun muu lauma ilmestyy pakenevat Taichi, Orion ja Heizō paikalta. Tosin Hanashiro seuraa heitä myöhemmin, mistä lisää seuraavassa mangassa.

Lopuksi näytetään kuinka Sasuke on ajautunut Kamakirin poikia vastaan etsiessään pennuille ruokaa. Hän ei onnistu pakenemaan, vaan joutuu piiritykseen. Kolme koiraa ovat tulleen auttamaan Sasukea..  Ne paljastuvat Akamen lapsenlapsiksi!

2 kommenttia:

  1. Itsekin sen verran osaan japania että tuli virnuiltua tuolle Orionin heitolle rapujen metsästyksessä, "mikä on minun, on minun ja mikä on sinun, on myös minun" :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Orion melko röyhkeä, kun vie jo Siriukseltakin kalan.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.