keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Musiikkia korvilleni

Ginga.fin kauppa myi pari viikkoa sitten GNG:n Tomorrow sekä GDW:n soundtrack-levyä. Näistä olen yrittänyt useammankin välikäden kautta etsiä soundtrackien levyä, jonka sain viimein useiden vuosien jälkeen.

Jos mennään vinyylilevyyn on siitä tärkeää mainita mm. valmistaja (Nippon Columbia Co., Ltd.) ja äänityksestä (?) vastannut Columbia. Tomorrow on ilmestynyt Japanissa 1986 tienoilla ja siinä on kappaleina ainoastaan alku- ja lopputunnarit.
Dohatsuten on tehnyt Weedin alku- ja lopputunnarit ja taustamusiikeista on huolehtinut Y2DOGS. Teichiku Entertainment, INC. Japan on vastannut levyn valmistuksesta siinä vuonna 2005-2006. Kappaleita on 35, jolloin siinä on animen ulkopuolellekin jääneitä versioita.

Minulla oli lapsuudessani vinyylilevyille tarkoitettu soitin, joka kuitenkin lahjoitettiin eteepäin pari vuotta sitten. Tuolloin toivoin jo että Hopeanuolesta olisi olemassa vinyylilevyjä ja että voisin soittaa niitä kotonani. Ironisesti omistan nyt ainakin yhden vinyylilevyn, mutta en soitinta. Siinä mielessä vinyylilevy onkin ihanasti kytköksissä lapsuuteeni Hopeanuolen parissa.

Tuotteen sain ihan sopivalla hinnalla (90 €), vaikka hintapudotusta olisikin voinut olla pari kymppiä. Olen jo sarjan puolella tykännyt näistä kuvavalinnoista ja niihin on voinut törmätä muuallakin. Eli henkilökohtaisesti tässä levyssä juuri viehättää kuvat, jotka perustuvat useampiin hahmoihin. Mutta levy kuvastaa myös koirien matkaa ja muuta taistelutannerta osuvasti. Pidän myös takakannesta siinä mielessä, miten tekniikka on erilainen: pikkukuvia on yhdistelty.
Sanoitukset ovat toisena asiana vinyylilevyn parhautta, vaikka jostain syystä yhdistän sen kuvat kuin keräilytarravihkoon kuuluviksi.

Weedin soundtrack-levy taas saa minut irvistämään rumasti hinnan takia sillä pulitin 85 €. Bemmun aikoihin, kun olisin saanut levyn 20-30 eurolla. Mutta ainahan sitä ei osaa edes arvata, mihin suuntaan eri oheistuotteiden saatavuus tulee menemään..

Nyt minulla on viimeinkin nekin soundtrackit, jotka eivät ole mukana animessa ja vieläpä virallisesti. Sen tähden olenkin innostuneempi kuuntelemaan levyä sen sijaan, että tekisin niin netissä.
Weedin singlen paperi ei suinkaan jatkunut näin moneen osaan, jolloin soundtrack-levy ilahdutti tässäkin asiassa positiivisesti.

                      Täältä löytyy tarkemmat soittolistat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.