torstai 18. syyskuuta 2014

Animen ja mangan erot (GNG, osa 7)

Animen ja mangan poikkeavuuksia toisistaan. Mikä on tässä osassa eri tavalla kuin animessa?

Chibi löydetään puusta
Animessa Kurojaki jättää pentunsa Ohun sotureiden hoiviin. Mangassa Chibi löydetään puusta hylättynä ja ei kulu hetkeäkään, kun se virtsaa Mossin päälle.

Wilsonin menneisyys
Pelkän animen pohjalta herää kysymys, mistä Kurojakin ja Wilsonin eripura on peräisin. Mangassa sitä on selitetty tarkemmin. Kurojakin kerrotaan surmanneen Wilsonin vaimo Lean ja poika Londo. Kohtauksessa on myös ohimennen kerrotu Wilsonin omistajan nimi, Hirose.

Idaten Rokusuken ilmaantuminen
Animessa John toimii viestinviejänä, sillä hän kertoo muille karhujen liikkeistä. Mangassa viestiä tuo Rokusuke, jossa käy ilmi karhujen havaitseminen Tochigin ja Gunman alueilla.

Jättiläisjärvi vs. iso lampi
Hopeanuolen leikkaamattomissa käytetään nimitystä jättiläisjärvi, kun Gin näkee meren ensimmäisen kerran. Mangassa merestä on käytetty kuvausta isosta lammessa. Leikatuissahan oli legendaarinen suuri lätäkkö..

Tuntemattoman hahmon esiintyminen
Kun Kain veljeksistä ei ala kuulua, nähdään eräs Billin alainen joukkonsa kanssa. Hahmo ilmestyy myöhemmin Sniperin yhteydessä. Mutta animessa häntä ei ole mukana ja koiran nimeä ei tiedetä.

Virheellinen nimi
Sivulla 151 Chutoraa on nimitetty Akatoraksi, vaikka nimi on aiemmin oikein. 
Mangassa Akame pääsee näkemään kaksikon vuoristotemppelissä. Animessa hän ilmaantuu vasta, kun koirat lähtevät Ginin perään.

Musashin porukka hyökkää Johnin ja muiden kimppuun
Matkallaan Ginin luokse törmäävät koirat Musashin liittolaisiin. He eivät kuitenkaan tiedä sotureiden olevan teikäläisiä, jolloin tapahtuu sekaannus. Musashi ehtii kuitenkin kiiruhtamaan ajoissa paikalle. Animesta tämä kohtaus puuttuu kokonaan.

Lisäksi Ginin vastaanottoa on kuvattu mangassa hieman erilaiseksi, kun Sniperin väki alkaa piirittää häntä muodostelmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.