lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kuukauden blogi: Tähdenlento

Ginga-bloggaaminen on yleistynyt parin vuoden sisällä, jolloin tulee kurkistaa näihin blogeihin yksi toisensa jälkeen. Tämän kierroksen aloittaa Satanican Tähdenlento Blogi ja matka pyrkii jatkumaan muidenkin blogien äärelle vähitellen.

Tästä pääset Tähdenlento Blogiin


1. Kertoisitko alkuun itsestäsi, faneutesi alkamisesta/löytämisestä ja blogistasi.
Netissä minut tunnetaan nimimerkillä Satanica, oikealta nimeltäni olen Satu - yllättäen. Olen 21-vuotias kohta Tampereella asuva neitokainen, näissä piireissä varmaan yksi akkamaisimpia faneja - olen nimittäin ammatiltani kosmetologi ja parturi-kampaaja.
Gingaa, tai pikemminkin Hopeanuolta, aloin fanittamaan vanhempieni mukaan jo 2-vuotiaana, kun enoni "esitteli" minulle Hopeanuolen laittamalla suomidubin 4 osan pyörimään televisiossa. Bloggaamisen pariin astuin ginga maailmassa vuonna 2012 alkuvuodesta, jolloin muutenkin olin aika innostunut bloggaamisesta ja päätin, että omistan gingalle oman bloginsa, sillä lifestyle blogini alkoi täyttyä ginga-aiheisista postauksista turhankin paljon. Muutenkin olin sitä mieltä, että bloggaaminen jostain tietystä animesarjasta olisi vähän erilaisempaa ja epätavanomaisempaa kaikkien niiden elämäntapa blogien rinnalla.

2. Olet kertonut, että kirjoitit aluksi lifestyle-blogiisi Gothic Chich Ginga-aiheisia juttuja, mutta halusit sitten mieluummin erottaa sarjaan kuuluvat asiat omaksi blogikseen, jolloin ihmiset alkoivat kiinnostua bloggaamaan Gingasta. Uskoitko että näin tulisi käymään? Mikä onkaan suhtautumisesi muihin ja uusiin Ginga-blogeihin?
Gothic Chic, kuten nimikin jo sanoo, on tarkoitettu ns. omaksi päiväkirjakseni, perinteisesti goottihenkiseksi lifestyleblogiksi, jonne kirjoittelen yleensä aiheeseen liittyvää tekstiä ja kerron omasta elämästäni melko laajasti kuitenkaan keskittymättä mihinkään tiettyyn aihealueeseen. Gingasta kirjoittelin sinne jonkin verran ja mietin, että koska suurin osa GC:n lukijakuntaa ei välttämättä ole kiinnostunut sarjasta kovinkaan paljoa, en halunnut sekoittaa suosikkisarjaani turhan paljoa blogiin, jonka tarkoitus on nimenomaan keskittyä minuun itseeni yleisesti, kun taas Tähdenlento on enemmänkin kaikille faneille suunnattu.
Itse asiassa en missään vaiheessa varsinaisesti miettinyt, että saisin gingablogiini varsinaisesti lukijoita, sillä kun blogia loin, oli Gothic Chicissä lukijoita muistaakseni 30, eikä blogini kiinnostanut ketään. Tähdenlennon suhteen kieltämättä hykertelin innoissani siitä, että vaihteeksi olen keksinyt omasta mielestäni jotain vähän tavanomaisuudesta poikkeavampaa ja halusin nähdä, mitä gingafanit tuumaavat, kun gingan fanittaminen viedään bloggaamisen tasolle (tuolloinhan gingablogeja oli muistaakseni 2-3 olemassa ja niistä ei oikein kukaan tietänyt mitään).. En oikeastaan edes muista, mitä edes Tähdenlentoa luodessani ajattelin - todennäköisesti itseäni, sillä olin juuri vasta palannut gingafandomiin takaisin.
Uusien blogien suhteen olen toiveikas ja ne tulee aina vilkaistua läpi, kun eteen tulee. Niitä on viime aikoina tullut ilmoille hyvin paljon. Yhteen aikaan moni blogi oli selkeästi innostuksen huumassa tehtyjä, jotka poistuivatkin melkein parin ensimmäisen viikon aikana. Nykyään ihmiset onneksi panostavat selkeästi enemmän ja moni tuntuu tietävän, mitä blogissaan aikovat käsitellä ja millä tavalla. Jokaiselle bloggaajalle on muodostunut omanlaisensa tapa blogata, mikä mielestäni on aina iso plussa ja herättää mielenkiintoa erotellen samalla fanit yksilöiksi massan seasta.

3. Kun lähdit luomaan Ginga-blogia, mikä oli sen tarkoitus ja mitä halusit Tähdenlennolta? Onko tarkoitus muuttunut noista ajoista vai onko se paikoin sama edelleenkin?
Tähdenlennon alkuperäisidea on säilynyt samanlaisena alusta aina tähän päivään saakka. Kun mieleeni juolahti alkaa kirjoittamaan blogia gingasta, tiesin heti, mitä sinne kirjoittaisin. Halusin ja haluan edelleenkin blogini painottuvan nimenomaan gingaan ja itse tarinaan niin laajasti kuin mahdollista. Halusin nimenomaan pohtivan blogin, joka kirjoittaa arvosteluja uusimmista julkaisuista. Oheistuotteetkin olivat aluksi aika isossa osassa, mutta ovat jääneet nyt pois kun keräilyintoni on laskenut nollaan. Sanotaanko näin itsekkäästi, että loin mielestäni blogin, jota itsekin lukisin.

4. Miten mielestäsi ulkomaalaisia faneja voitaisiin kiinnostuttaa bloggaamaan Gingasta?
Tämä on aika vaikea kysymys. Minusta bloggaamisen tulisi lähteä omasta tahdosta, ei painostuksesta. Jos joku haluaa blogin tehdä, saa sen tehdä ja silloin on todennäköisempää, että kirjoittamisesta nauttii aidosti. Ulkomaalaisia blogeja on harmi kyllä tietääkseni olemassa vain yksi (tai pari?) ja sekin käsittelee vain oheistuotteita. Ulkomaalaisilta faneilta olisi kiva lukea pidempiä tekstejä esimerkiksi siitä, miltä tuntuu olla fani "jossain kaukana, missä gingasta ei tiedetä mitään" tai miten ulkomaalaiset fanit suhtautuvat suomalaisten "suosimiseen". Ylipäätään haluaisin ehdottomasti lukea pohtivaa tekstiä ulkolaisen fanin näkökulmasta.

5. Mitä olet oppinut bloggaamisesta/miten se on muuttanut sinua? Mikä toimii/mikä ei? Onko bloggaamisessa ja näkyvyydessä jotain ahdistavaa?
Bloggaaminen on opettanut ainakin kirjoittamaan, pohtimaan asioita useammasta eri näkökulmasta ja kieltämättä olen ehkä oppinut kirjoittamaan asioista hieman neutraalimmin ja pehmeämmin kuin aiemmin. En tiedä, onko bloggaaminen varsinaisesti mitenkään muuttanut minua tyyppinä, en ainakaan itse ole huomannut mitään. Kun bloggaamisen aloittaa, on päivän selvää, että saa jonkin verran näkyvyyttä ja senpä takia se kieltämättä vähän ahdistaa, kun tietää, miten moni ihminen saattaa tekstejä lukea ja miten pienikin asia voi nostaa suuren haloon - senpä takia negatiivisten asioiden esittäminen neutraalisti ja pehmeästi on tärkeää, vaikka ainahan niitä mielensäpahoittajia löytyy.. Nyt kun blogini on saanut melkolailla näkyvyyttä gingapiireissä, tiedän joutuvani miettimään tarkkaan sanojani jopa blogini ulkopuolella. En kuitenkaan tätä harrastusta ota kuitenkaan turhan tosissani, mutta totuus on se, että kun itsensä asettaa netissä tietoisesti näkyville, voi työnantajakin löytää blogin vahingossa.

5. Mistä saat inspiraatiota teksteihin, videoihin, haasteisiin jne?
Inspiraatiota haen teksteihini keskustelufoorumeilla käydyistä keskusteluista, blogien kommenteissa käydyissä keskusteluista ja tietysti omasta päästäni. Ideoita alkaa tulvia yleensä silloin, kun jokin tietty asia painaa mieltä tai alan ihmettelemään jotain tiettyä seikkaa sarjassa yms.

6. Mihin olet tyytyväinen blogissasi? Millaisia asioita voisi parantaa/kehittää?
Mielestäni blogini erottuu hyvin joukosta. Se on selvästi yksi pohtivimmista blogeista ja sillä on omia perinteitä (esim. arvostelut, haasteet). Parannettavaa on kyllä paljon ja varmaan ensimmäisenä mieleeni tulee kielioppi, jota en täysin hallitse, vaikka lukion olenkin käynyt. En kuitenkaan usko, että pienet kirjoitusvirheet ketään tappaa, taitavat kuulua tietyllä tavalla asiaankin, eihän tässä mitään virallista tekstiä kirjoiteta.. Toisena sanoisin varmaan aiheiden kekselijäisyyden. Voisin ehkä enemmän panostaa keksimään jotain aivan uutta, en pidä ennalta-arvattavuudesta.

7. Mitä postauksia pidät onnistuneimpina? Entä koetko esimerkiksi häpeävän jotain postausta tai että jonkun olisi voinut kirjoittaa vielä paremmin?
Voi että. Blogissani on varmaan miljoona postausta, jotka haluaisin kirjoittaa uudelleen, mutten vain jaksa tai viitsi. Ne on jo julkaistu, joten nyt on myöhäistä katua. Löydän varmaan jokaisesta tekstistäni aina jotain hiottavaa tai keksin yhtäkkiä jotain uutta sanottavaa jostain aiheesta, josta olen kirjoittanut vaikka pari päivää sitten. Onnistuneimpia postauksia en osaa kyllä mainita, mutta olen ollut ihan tyytyväinen mielipidekirjoituksiini, niissäkin tosin on paljon vielä hiomista.

9. Millaisia neuvoja antaisit aloitteleville Ginga-blogin perustajille?
Aloitteleville bloggaajille minulla on yksi neuvo: Miettikää, onko teillä oikeasti asiaa, millä tavoin aiotte erottua joukosta, mikä tuo tyylinne esiin parhaiten, mihin asioihin aiot blogisi painottaa.. Blogia ei kannata luoda hetken mielijohteesta, vaan ajatusta kannattaa pyöritellä mielessä. Ideoita voi etsiä muista blogeista ja kehitellä niistä itselle sopivin bloggaustyyli.

10. Lopuksi. Mitä/millaisia asioita blogiltasi voi odottaa tulevaisuudessa?
Tällä hetkellä minulta voi odottaa lievää epäaktiivistumista. Olen muuttamassa heinäkuun alussa isompaan kaupunkiin ja vuorotöiden takia en ole ehtinyt kovinkaan pitkälle miettiä uusia aiheita blogiin, vaikkakin minulla on aina 1-2 tekstiä luonnostelussa. Olen harkinnut jonkin verran myös videobloggaamista, mutta koska olen sen suhteen aika laiska, saa nähdä, tulenko ideoitani koskaan toteuttamaan - minulla kun ei mitkään parhaimmat taidot editoimisen suhteen ole. Uusia tekstejä on kyllä tulossa, jatkan ainakin toistaiseksi tylsästi samaan malliin kuin tähänkin asti.

1 kommentti:

  1. Oli mukava lukea tällaista "tietopostausta", johon on kuitenkin haastateltu itse bloggaajaa. On aina kiva päästä kuulemaan toisten bloggaajien ajatuksista ja miettestä omaa bloggaamista ja fanitustaan kohtaan. Tässä on myös kysytty sellaisiakin kysymyksiä, joita itse olen ehkä halunnut kysyä, mutten välttämättä ole viitsinyt/muistanut/jaksanut, koska todennäköisesti juttu menisi pelkäksi kyselyksi ja uteluksi.
    Jään innolla odottamaan lisää näitä "tietoiskuja" blogeista!

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.