lauantai 14. joulukuuta 2013

Täydellisiltä tuntuvat hahmot

Kun olen lukenut/kuullut fanien mielipiteitä (inhokki)hahmoista on sieltä noussut esiin sellaiset nimet kuin Gin, Weed, Tesshin ja Akame, joilla näyttäisi olevan taipumusta täydellisyyteen. Onko näin?

Kaikille näille hahmoille on yhtenäistä merkittävän aseman omaaminen. Gin ja Weed ovat johtajia, Tesshin ja Akame kulkevat tiiviisti johtajiensa rinnalla ja lukeutuvat heidän luottohenkilöiksi. 

Omasta mielestäni jokaisessa listan hahmossa on edes hitunen täydellisyyttä. Ehkä eniten täydelliseltä tuntuu Tesshin, jonka hahmokehitys on olematon GNG:n puolella penturoolin vuoksi. Weedin puolella on vuorostaan tullut huima aikahyppy, mikä on nostattanut hahmon ikää 14-vuotiaaksi. Tesshinin kehitystä ei pääse seuraamaan, jolloin hänet nähdään ensimmäisellä kerralla täydellisenä hahmona, sillä se on hiottu vuosien saatossa kuin virheettömäksi. Vuodet, ikä ja koulutus ovat tehneet sen ettei Tesshin tee merkittäviä virheitä. Toki koga saattaa joutua vaaraan taistellessaan ja Sniperin valheiden uskominen saattaa ihmetyttää.

Gin on ikään kuin edellisen kogan vastakohta, sillä merkittävä rooli sarjan päähenkilönä tarjoaa hahmokehityksen näkyvyyden. Tällöin Ginin ajatuksista ollaan selvillä ja saatetaan seurata millaisia virheitä hän tekee nuoressa iässään. Monet niistä ovat olleet läheltä piti tilanteita esimerkiksi silloin kun hahmo on tehnyt nopeita päätöksiä ja voinut jopa täten riskeerata ystäviensä hengen. Gin on selvinnyt tilanteista hyvin, mutta en sano että tuurin takia. Hän on pikemminkin hyvä toimimaan tilanteissa ja niiden mukaan

Gin on iso nimi Gingassa ja Weedin puolella hänen täydellisyytensä ei kuvota. Hahmoon kohdistuu enemminkin ihailua legendaarisuuden ja kehityksen osalta. Ehkä tässä suhteessa täydellisyys korostaakin hahmon karismaa ja osaamista. Eihän se ole ollenkaan soveliasta, että hahmo saisi turpaan muutamalta rivisotilaalta. Uskottavuus ja arvohan siinä menisi.

Kun Akameen törmätään ensimmäisen kerran, hahmon johtajaominaisuudet vetävät puoleensa ja iga  näyttäisi omistaneen paljon terävää viisautta. Sarjaa seuratessa ei jää kuitenkaan epäselväksi, osaako Akame taistella ja mistä hänen taitonsa ovat peräisin. Valkoinen iga osaa samalla tavalla lukea tilanteita ja merkittävänä ominaisuutena tulee koiran viisaus. Ginin rinnalla kulkeminen voi olla yksi seikka, mikä on tehnyt sen että hahmon osaamista ja taitoja esitetään täydellisesti. Silloin Akamen osaamisessakaan ei saisi olla puutetta. Tilanteissa toimiessa täytyykin olla tietynlainen edellytys, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö hahmot voisi joutua pahaan pulaan.

Weedistä tekee täydellisen parikin asiaa. Hän oppii ZTB iskun välittömästi (anime) ja koirat tottelevat sekä ihailevat johtajaa mukisematta. Pelkästään Ginin isäosallisuus luo paineita itse Weedille ja sallii muidenkin luoda koirasta samanlaisia oletuksia kuin legendaarisesta Ginistä. Weed on johtajan pentu, joten tottakai hän osaa samat asiat kuin Gin!

Weed on seuraava johtaja, joten jonkin asteen täydellisyydellä korostetaan hahmon asemaa. Mutta Weed joutuu silti kamppailemaan ja kasvamaan samalla tavalla kuin isänsä. Hän ei aina tiedä mitä tehdä, vaan joutuu välillä epävarmuudenkin valtaan. Ja millaisia paineita mahtaakaan luoda se, jos laumalaiset eivät ymmärrä päätöstäsi?

Hahmoissa näkyy tietyllä tavalla täydellisyyttä ja sillä korostetaan hahmon ominaisuuksia, olemusta tai persoonaa. Silti he tekevät inhimillisiäkin virheitä ja kehityksen voi nähdä suuremmaksi osaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.