maanantai 31. elokuuta 2015

Epärealistisuuksia tms. (GNG, osa 1)

Gingassa on joitain asioita, missä on selvästi leikitty todellisuuden kanssa. Meteor Ginissä on hyvin selitetty esim. puissa kiipemistä ja sen realisuutta jne. Käyn tässä osassa joitain epäloogisuuksia läpi ja kenties jossain vaiheessa alan puhua enemmänkin Meteor Ginin jutuista. Mukana saattaa olla toki myös omia mielipiteitä, eikä pelkästään ns. virallisia epärealistisuuksia.

Putoamisesta selviäminen
- Taistellessaan Akakabutoa vastaan mm. Shiro ja Riki putosivat kumpikin rotkoon. Riki kuitenkin selvisi toisin kuin isänsä. Jopa Akakabuto jäi tässä tapauksessa henkiin. Miten se on mahdollista? Monesti on puhuttu, että rotkojen pohjalla voisi olla joku joki mikä selittäisi pelastumisen. Mutta jos ei ajatellakaan tästä näkökulmasta: miten Riki ja Akakabuto oikein selvisivät?

Ginin hyppy rotkon yli
- Gin lähtee tosiaan villikoirien perään ja joutuu hyppäämään rotkon toiselle puolelle. Se onnistuu mukavasti, kun rotkon pohjalta tuleva tuuli nostaa ylös. Mutta tämän on todettu olevan mahdotonta. Illalla/yöllä tuuli puhaltaa vuorilta alas rotkoon päin. Päivällä taas puhaltuminen tapahtuu ylhäältä alas, mikä olisi mahdollistanut Ginin hypyn. Eli hahmon olisi pitänyt hypätä päiväsaikaan.
Ilma nimittäin lämpenee eri tavalla auringossa.

Luotien kimpoilu 
- Kun Goheille ja kumppaneille paljastuu, että he ovatkin tappaneet Akakabuton pennun, seisoo itse Akakabuto heidän edessään. Metsästäjät yrittävät ampua karhua, mutta se ei onnistu etäisyyden takia. Omaan silmääni tämä näytti mangassa siltä kuin luodit olisivat kimmoilleet suoraan karhun turkista. Animessa ne eivät selkeästi osuneet.
Kenties Akakabutoa ei olekaan niin helppo tappaa, kun luodit eivät mene edes lihan läpi.

Daisuken pelastaminen rotkosta
- Yhdessä vaiheessa lumi pettää Daisuken jalkojen alta ja herra tippuu aina rotkoon saakka. Jää vieläpä oksasta kiinni. Jos taas mennään todellisuuteen, en usko että Daisukea pystyisi pelastamaan samalla menetelmällä, jota Gin noudatti. Edellyttäen että idean edes keksisi, rotkoon pääsisi ehjänä, köyden saisi pudotettua vastaavasti ja ylös pääsisi kuolematta.

Daisuken voimien kertyminen ja vahvuus 
- Ginistä ja Daisukesta tulee tosiaan kumppaneita ja heidän tavoitteenaan on kaataa Akakabuto. Animen leikatun mukaan Daisuke treenaa jopa puolitoista kuukautta ja nosteleepi tämän jälkeen Goheitakin. Voimat ovat kertyneet omasta mielestäni aivan liian nopeasti ottaen huomioon iän. Daisuke on vasta 12-vuotias. Harvapa sen ikäinen isoisiä kantelee ja onhan Daisuke pienempikin. Eri asiahan se olisi, jos hahmo olisi aikuinen
Vaikeaa kuvitella siis 12-vuotiaalla vastaavanlaisia lihaskimppuja. Ehkä Daisuke käytti aineita.

Ben ja kivi
- Moss vyöryttää Ohun sotureiden päälle kiviä ja Cross kompastuu yhteen näistä. Ben pelastaa puolisonsa ja jää itse sen alle. Hahmo nousee kuitenkin eloon Ginin sisukkuuden takia ja kivi lentää syrjään. Tässä jos missä - on testosteroni virannut ja menty shōnen-mangan ääripäihin. Eiköhän Ben olisi ollut littanana muiden sivullisten tapaan. Mutta hieno käänne siitä, ettei niinkin hyvää hahmoa kuin Ben, menetetty vielä.

Akakabuton kasvaminen 10 m
- Akakabuto kasvoi Gohein ampuman luodin seurauksena ja loppua kohti mentäessä karhun koko liikkuu 10 metrissä tai useammassa. Ei mitenkään normaali koko tavalliselle karhulle. Puhumattakaan luodin vaikutuksesta.

Akakabuton nouseminen, kun selänlihakset katkottu
- Gin ja Riki tekevät iskuja Akakabutoon ja yhdessä vaiheessa ojentajalihakset on katkottu. Karhu kuitenkin nousee ylös, vaikka se on mahdotonta. Kenties paholaisella oli jotain tekemistä sen kanssa, sillä realistisuudella asia tuskin selittyy.

Ben kaltereiden läpi
- Ben käy tutkituttamassa näkönsä ja ei malta olla aloillaan hoitoa saatuaan. Muiden luo on päästävä. Animessa hahmo näyttäisi pakevan metallisten kaltereiden läpi. Mangassa ovi on jätetty auki ja Ben pakenee sitä kautta. Animen pakeneminen ei ole ollenkaan realistista. Ben ei myöskään haavoittunut tai saanut mitään vammoja toiminnastaan.

Benin näön palautuminen iskusta
- Ben oppii Geki Sentsūhi-Battougan ja taistelee mm. Mukongan kanssa. Saamastaan iskusta johtuen Benin sokeus alkaa parantua. Isku tuskin olisi se asia, mikä näön pystyisi palauttamaan. Jos sellaista edes olisi sairauden edettyä jo niin pitkälle.

4 kommenttia:

 1. "Päivällä taas puhaltuminen tapahtuu ylhäältä alas, mikä olisi mahdollistanut Ginin hypyn." Tarkoittanet alhaalta ylös? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylhäältä alas viitaten tähän Kaksoissolan tekstiin:

   Iltaisin ja öisin tuuli puhaltaa aina alhaalta vuorilta alas rotkoon päin, kun taas päivällä tuuli puhaltaa ylhäältä alas. Syynä tähän on ilman lämpeneminen auringossa. Kun aurinko paistaa vuorenrinteille, kevyempi lämmin ilma nousee ylös luoden ylöspäin puhaltavan tuulen. Kun aurinko lakkaa lämmittämästä ilmaa, alkaa kylmempi ilma taas laskeutua alas luoden alaspäin puhaltavan tuulen.

   Poista
  2. Kyseisessä tekstissä selitetään aivan oikein, että auringon paistaessa kevyempi lämmin ilma nousee ja luo ylöspäin puhaltavan tuulen = päivällä tuuli puhaltaa alhaalta ylös. Juuri siksihän Ginin olisi täytynyt suorittaa hyppynsä päiväsaikaan, jotta kohtaus olisi ollut realistisempi. Ensimmäisen virkkeen sivulauseeseen on vain eksynyt pieni lapsus.

   Poista
 2. Noista jutuiska kaikkein eniten minua on häirinnyt Daisuken "supervoimat" ja kuinka Daisuke kantaa Goheita niinkuin supersankari pelastamaansa naista.

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.