keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kuukauden blogi: Karvoihin katsomatta

Kuukauden blogia taas vaihteeksi. Tällä kertaa vuorossa on Surtan uunituore Ginga-aiheinen sarjakuvablogi: Karvoihin katsomatta.


1. Kertoisitko alkuun itsestäsi, faneutesi alkamisesta ja blogistasi.
- Olen 16-vuotias Helsinkiläinen, joka kulkee netissä nimellä Surtta. Vapaa-ajallani tykkään piirrellä, ihmetellä elämää ja seurata erilaisia sarjoja, lähinnä Gingaa.

Fani olen ollut tarhaiästä lähtien, kun naapurissa asuva ystäväni sattui katsomaan Hopeanuoli-kasetteja tullessani käymään. Ensivaikutelma oli upea ja meikä oli ihan myyty. Aloin lainaamaan sarjan suomidubbeja ystävältäni ja opittuani käyttämään tietokonetta, "Hopeanuoli" oli suosittu hakusana. Googlen kautta löysin Hopeanuoli.comin, ja legendaariset Suntuubiin tehdyt fanisivut. Nälkä kasvoi syödessä ja tässä sitä nyt ollaan.

Ginga-blogien suosion kasvaessa ajattelin, etten tulisi moista perustamaan. En osaa ilmaista itseäni näpytetyn tekstin avulla ja tietotekniikan käsittelyssä olen aivan sormi suussa. Päätin siis tyytyä vain niiden lueskeluun.

Meni aikaa ja yhtenä päivänä löysin sarjakuvablogit. Ihastuin ideaan piirtämisestä ja bloggaamisesta yhdistettynä! Mielestäni se on upea tapa tuoda mielipiteitään esille. Seuraavaksi tuli tietenkin mieleen, löytyykö tällaisia Ginga-piireistä. Ei löytynyt. Ajatus oman blogin aloittamisesta palasi mieleen ja pienen harkinnan jälkeen ajattelin yrittää.

2. Mikä on ns. helpompaa sarjakuva- kuin tekstiblogissa? Entä vaikeampaa?
 Itse koen sarjakuvablogissa helpommaksi tavan tuoda postauksiin ja blogiin enemmän ilmeikkyyttä: jokaisella on oma tyyli ja sarjakuvahahmon suusta asian ottaa vastaan eri tavalla kuin tekstistä. Se on myös oiva tapa tuoda ajatuksiaan esille, jos kokee verbaalisen ilmaisun hankalaksi. (kuten minä)

Vaikeampaa on postauksien tekeminen käsin. Kuten mainitsin, olen surkea koneiden kanssa ja digitaalinen taide sujuu meikäläiseltä kömpelösti. Kaikki pitää siis piirtää ja tekstata käsin, mikä luo paineita varsinkin käsialan ja tussaamisen suhteen. Huono skannerikin tuo tähän omanlaista jännitystä.

3. Millainen fani olet luonteeltasi?
Olen fanina varmaan mietteliäämpää sorttia: tykkään analysoida sarjaa, lukea muiden mielipiteitä ja teorioita ja jakaa ajatuksiani siitä. Olen kuitenkin taipuvainen jäämään kuukausien hiljaiseloon, vaikka innostus sarjaa ei laskisikaan. Tällä hetkellä tavoitteeni onkin tulla aktiivisemmaksi Ginga-piireissä ja tutustua muihin faneihin!

4. Luin jostain, että kävit Närconissa. Millaista siellä oli? Tuliko Ginga-faneja vastaan?
Juu, kävin! Monet paikalliset sanoivat tämänvuotisen Närconin olevan huonoimpia sateisen sään, joidenkin sekavien aikataulujen ja yliopistokampuksen ympärille pystytettyjen aitojen takia, mutta minä pidin siitä kovasti! Alue oli tilava ja neljä päivää on juuri sopiva aika tutustua ihmisiin, käymään paneeleissa, ym. Conista löytyi myös ruotsalaisten Ginga-fanien pitämä Ginga Hörnan, missä pääsi piirtelemään ja keskustelemaan muiden fanien kanssa. Ihmiset olivat todella mukavia ja juttua riitti! Suosittelen lämpimästi, Närconin kotikaupunki Linköping on todella kaunis ja itse tapahtumakin varsin muikea! :D

5. Oletko koskaan roolipelannut Gingaan liittyen? Millaisia kokemuksia sinulla on?)
Ala-asteella, kun juttelin Ginga-faneille aktiivisesti GoSupermodelissa, tuli myös roolipelattua paljon. Ginga-aiheiset roolipelit olivat kivaa ajanvietettä, tykkäsin viedä hahmoja uusiin tilanteisiin ja katsoa kuinka käy! Pelaisin niitä mielelläni uudestaankin. ^^

6. Mihin olet tyytyväinen blogissasi? Millaisia asioita voisi parantaa/kehittää?
Blogissani olen tyytyväinen siihen, että sarjakuvasivut sulautuvat taustaansa eivätkä pomppaa mielestäni silmään ärsyttävästi. Myös se, että tekstistä saa tolkkua, on kivaa. :'D Kehittämistä on vielä paljon, koska blogin pitäminen on minulle vierasta. Esimerkiksi sarjisten laatua ja mielikuvitusta postauksien suhteen on kehitettävä vielä ja päivitystahtiakin voisi nopeuttaa.

7. Millainen Ginga-kausi sinulla on meneillään? Hyvin aktiivinen, laskeva.. vai?
Ginga-kauteni on hiljaisessa nousussa! Foorumeille kirjoittelu silloin tällöin, blogien lukeminen ja uusimman Weedin lukeminen pitää kiinnostuksen yllä. The Last Wars on aivan huippu ja saanut minut innostumaan Gingasta enemmän kuin aiemmin!

8. Mistä muista eläinsarjoista pidät?/Mitä olet seurannut?
Hassua kyllä, en ole lastenohjelmia lukuunottamatta seurannut paljoa eläinsarjoja! (niitä saa siis suositella ;)) Eläinelokuvia toki, erityisesti suositut Karhuveljeni Koda, Leijonakuningas, Bolt, Baltot, ym. ovat mieleeni. Sarjoista ensimmäisenä tulee mieleen My little pony: Friendship is magic, mitä seurasin aktiivisesti parin vuoden ajan. Lisäksi koira-aiheiset nettisarjakuvat ovat kivoja, eritoten Paperiapinan Wurr!
 
9. Taidat olla myös melkoinen piirrettyjen ystävä? Mitäs suosikkeja sieltä löytyy?
Kyllä, sellainenkin pahe löytyy. :'D Moni sarja olisi mainitsemisen arvoinen, mutta sanottakoot tämänhetkisten suosikkien olevan mm. Avatar: The Last Airbender, Steven Universe.

10. Mikä on suhteesi keräilyyn?
Keräilin itsekin vielä pari vuotta sitten, mutta tutustuessani muihin sarjoihin ajattelin vähentää Gingakrääsän hankkimista. Suosikkituotteitani ovat mm. mallikuvat ja figuurit.

Näen keräilyn yhtä hyvänä fanituksen muotona kuin muutkin, eikä keräilijää pitäisi katsoa kieroon kokoelman koon perusteella. Takahashi itsekin hyötyy fanien keräilystä, mitä nyt yksi jeni per keräilytuote hänen tililleen kilahtaa. Samalla tulee tuettua sensein työtä! ^^

11. Mitä luulet, tullaanko Ginga-aiheisia sarjisblogeja näkemään enemmänkin? Haluaisitko?
Toivottavasti tullaan! Loin Ginga-aiheisen sarjakuvablogin sellaisen puutteessa ja olisi huippua, jos joku innostuisi kokeilemaan sitä myös! Itse olisin ainakin kovin kiinnostunut näkemään niitä lisää. :D

12. Lopuksi: mitä/millaisia asioita blogiltasi voi odottaa tulevaisuudessa?
 Koitan parahillaan miettiä uusia postausideoita. Pöydällä lojuu luonnoksia pahiksien pohtimisesta, joten siitä on mitä luultavammin tulossa jotakin! Aikatauluni tosin ovat muuttuneet lukion alettua niin, että arkipäivisin omaa aikaa ei ole paljoa ja sen takia blogi on epäaktiivinen. Toivon mukaan asia korjaantuu, kunhan totun uuteen vuorokausirytmiini! ^^'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.