torstai 13. elokuuta 2015

Hopeanuoli: STP-videot

Hopeanuolesta on olemassa monia eri huumorivideoita, joista STP-videot ovat hyvä esimerkki. Netistä löytyy mm. sellaisia STP-videoita kuin "Hopeanuoli ottaa suulihuuhtelun ja kuolee", "Lumisten vuorten kumikana", "Arkipäivää Alaskassa ja "Elohopeanuoli." Näiden lisäksi on toki muitakin yksilöitä.

Olen törmännyt STP-videoihin katsomalla ensin näitä ns. tavallisia huumori- ja pilavideoita, joissa ei ole käytetty seuraavanlaisia tekniikoita: sanamiksausta, reverseä, maskausta, korvaraiskausta, stutterointia jne. Ne kun taas ovat ominaisia STP-videoille.
Olen aina nimenomaan tekniikan ja jonkinlaisen videotaiteen puolesta pitänyt STP-videoista ja siitä, miten niitä on muokattu. Tämä on nostattanut ihailua ja hämmästystä siitä, miten joku on voinut osata noin hyvin. Mutta huumori ja videon muokkaus eivät aina kulje käsi kädessä. Video voi olla todella hyvä editoimistaitojen takia, mutta itse huumoria ei ole osattu laittaa/yhdistää siihen. Joskus voi olla niinkin, että videossa on liikaa kaikkea. Mutta huumori puree paremmin.
Näihin kahteen ilmiöhin törmään itse STP-videoissa, joilloin suhtautuminen osaa olla ristiriitaista. Pidän kyseisistä videoista hyvin paljon monessa mielessä. Mutta huumorin puolesta en ole samalla tavalla varma. Niille jaksaa nauraa normaalia enemmän tietyissä fiiliksissä ja muissa mielentiloissa. Mutta jos vertaan STP-videoita tähän legendaariseen lentävä sirkkeli videoon niin, löydän jälkimmäisestä yhä sen hauskan jutun jolle nauraa. STP-videoista se saattaa kadota helpommin mm. liiallisen toiston takia ja koska kaava on erilainen verrattuna tavallisiin huumorivideoihin. STP-videoissa ei siis välttämättä ole sitä vitsiä ja huumori voi perustua pikemminkin pelkälle editoimiselle.

Yritän kyllä aina välillä etsiä, onko uusia huumori- ja pilavideoita tullut. Mutta toistaiseksi suosin enemmän näitä huumori- kuin STP-videoita. Ne soveltuvat kyllä omaksi viihteekseen myös. En kuitenkaan ajattele STP-videoista mitenkään negatiivisesti, että ne esim. pilkkaisivat Hopeanuolta. Niin vakavasti en suhtaudu Gingan fanittamiseen. Minulle on selvää, missä (oma) pilkkaamisen raja tulee vastaan ja itselläni se ei ole vielä STP-videoissa.

Haluaisin mielelläni nähdä tulevaisuudessakin lisää huumori- ja pilavideoita siinä toivossa, ettei tällainen fanitusmuoto ja kulttuuri katoaisi.
4 kommenttia:

 1. En edelleenkään ymmärrä, mitä Arashi no Yoru ni:n Mei tekee ylimmällä videolla. :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En äkkiseltään muista videota ulkoa/pääse sitä katsomaan n. 5 päivään. Jos videossa on vähän materiaalia sarjasta ja muuten Hopeanuolta ei se haittaa. Eri asia jos ei Hopeanuolta ollenkaan. Tai linkki ei ollut ottamani jne.

   Poista
  2. ^ Mei on melkeinpä jo jonkinlainen meemi STP-tekijöiden keskuudessa, siksi sitä näkyy paljon.

   Poista
  3. Ahaa, kiitos selvennyksestä. :) Pohdinkin juuri sitä, kuinka tarkoituksenmukaista Mein esiintyminen kyseisellä videolla on. Kierolla tavalla nerokas veto. Ja tuo Crash-kohtaus on eeppinen, nostalgiapisteitä karisee. B)

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.