maanantai 14. huhtikuuta 2014

Uudet tulokkaat

Keräilyn puolella on ollut hieman hiljaista, mutta jotain on löydetty jolla kartoittaa kokoelmaa.

Maaliskuun alussa Ginga.fin kaupassa oli tarjolla erilaisia GNG:n figuureita ja itse asiassa siellä on vieläkin yksi Akakabuto figuuri odottelemassa uutta kotia. Tuotteita selatessa kiinnostuin pronssiesta takajaloillaan seisovasta Akakabutosta ja hopeisesta Mossista. Entuudestaan minulla on ollut hopeinen Riki ja prossinen Cross ja niiden alkuperäkin on lähtöisin Hopeanuoli-kaupan ajoilta. En ole lähtenyt ostelemaan reilusti useimpien kymppien figuureita, vaan odotellut rauhassa kohtuullisia hintoja.

Molemmat näistä ovat yllättävän kivoja figuureita, mutta yllätyksekseni olen havainnut pitäväni Mossia figuurieni aatelina. Koiran arvet, lihakset ja piikikäs kaulapanta on onnistuttu muotoilemaan/valamaan figuuriin hyvin ja ne ovat tärkeitä yksityiskohtia. Lisäksi figuuri on itsessään jykevä ja askeleita ottava asento toimii paremmin kuin vain seisova. Akakabuto on ilman muuta pelottavan hyökkäävä seisoessaan, jolloin animesta tulee mieleen esimerkiksi tunnarissa seisovat karhut. Figuurin tekstuuria pidän mielenkiintoisena: siinä on vedettyjä viivoja kuvaamaan karhunturkkia ja sellaisia, jotka kiemurtelevat vain koristuksellisesti.

Kerään figuureista nimenomaan hopeisia ja pronssisia. Muista väreistä en ole innostunut sillä muissa muodoissa figuurit eivät ole oikein päässeet oikeuksiinsa. Ehkä keräänkin molemmista väreistä täydet sarjat tai vaihtoehtoisesti vahvemmasta suokistani hopeisesta.

Jonkun aikaa sitten GNG:n neljännen julkaisun mangaa alennettiin Urumista yhdeksästäkympistä seitsemäänkymppiin. Sain alennusta vielä tuon jälkeen päälle kahdentoista euron verran, jolloin hinta alkoi olla sopivaa luokkaa.
Manga oli kokonaisuudessaan erinomaisessa kunnossa. Esimerkiksi puuttuvia sivuja, hiirenkorvia ja kulumia ei ollut. 
Kansikuva on ehdoton suosikkini maisematoteutuksen takia, jolla on pirteä vaikutus. Pidän sitä hienona että Gin ja Riki on on yhdistetty kanteen ja tässä ilmenee upeasti GNG:n piirtotyyli. Tosin Ginin kaulapannan väri on  silmiinpistävä ominaisuus.

Itse mangassa oli hyvin vahvoja ehdokkaita suosikkijulisteikseni. Mutta ehkä Benin kuolema on näistä tapahtumaltaan ja värimaailmaltaan sellainen, joka iskee enemmän. Mutta hienosti toinen julistekin ilmentää Ginin ja Daisuken kokoonpanoa kumppaneina.


Osa on myös sen takia suosikkini, että siinä päästään viimeinkin sarjan alkutaipaleille villikoirien parissa. Meteor Ginistä otetut hahmoesittelyt ja muu materiaali viimeistee mangan tyylikkäällä tavalla.

6 kommenttia:

 1. Oih, nyt rupesi figuurihimo kolkuttelemaan.. Harmi vain, että omasta kokoelmastani puuttuu enää vain hahmot, jotka maksavat maltaita. Musashi taitanee olla ainut, jonka vielä voisi saada halvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tuossa onkin, että onnistuisi saamaan edullisesti. >.<

   Aika yleensä juuri nuo Musashin, Sniperin ja Crossin hinnat pyörii samassa. Toki tuohon vaikuttaa sitten koko ja värikin.

   Poista
 2. Moss on myös minun mielestäni onnistuneimpia figuureja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla.

   Saisipa noita hankittua lisää. Pelkkien kuvien pohjilta en oikein osaa sanoa mitään.

   Poista
 3. Onnea figuista ^^
  Niiden hinnat on tosiaan lähteneet aika rohkeasti nousuun, välillä tulee huokaistua helpotuksesta, kun tuli hankittua niitä aika paljon, kun olivat vielä vähän halvempia.

  Tulin oikeastaan ihastelemaan kommentteihin tuota 4. julkaisun mangaa, koska ne ovat aivan upeita. Sain itsekin hankittua hetki sitten yhden osan lisää ja innoissani odottelen sitä saapuvaksi Japanista. Todella komea tuo värillinen juliste, nuo ovat Takahashin GNG-värikuvat ovat ehdottomasti sellaisia, joista huolisi ihan taidekirjankin. Aivan mielettömän kaunis, samaten tuo mustavalkoinen. Olen aina pitänyt tuosta kuvasta ;_; ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No, onhan se toisaalta kivempaa hankkia näitä vähitellen kuin, että kaikki saisi heti.

   Joo, olen seuraillut, jolloin odottelinkin mahdollisia kuvia mangastasi. *stalkkaus*

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.