keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ilmiömäinen Hakurojaki

Weedin viralliset soundtrackit on julkaistu omalle levylleen, mutta kuitenkin animesta on jäänyt kohtauksia joiden musiikkeja ei ole kerätty talteen tai nimetty sen koommin. Youtubesta löytyy Hakurojaki käyttäjän lataamana kattavasti näitä kappaleita kustakin jaksosta ja niitä on 28. Kappaleet ovat kestoisuudeltaan päälle minuutin luokkaa ja ne voivat pyöriä useampaankin kertaan. Hahmojen äänien häivyttäminen kohtauksista on uskoakseni mahdotonta, jos samalla pyörii musiikkiakin. Mutta minusta on hienoa, että ääntä on pyritty laimentamaan. Samalla Hakurojaki on ottanut kuvin huomioon sen, että kuuntelijaa kiinnostaa muutkin kappaleelle ominaiset kohtauksesta animesta.


Tämä kappale on hyvin vahvasti omia suosikkejani sillä olen useita vuosia toivonut, että sitä voisi kuunnella yksittäisesti ilman kappaleeseen liittyviä kohtauksia. Pianomusiikki on todella kaunista kuunneltavaa ja Kaibutsun raskas menneisyys rinnastettuna siihen on koskettavaa.


"The brave and the fearless" kappaleesta pidin jo Toubein kuoleman yhteydessä. Musiikki sopii tunnelmaltaan hyvin esimerkiksi taisteluun ja siinä on sielu- sekä soturihenkeä minkä takia voittamiseen uskotaan. 

Huomatkaa toki ettei kyseessä ole virallisia nimiä ja että valitsin kaksi ehdotonta suosikkia. Löytyykö teiltä jotain suosikkeja kappaleista? Mitä esimerkiksi?

10 kommenttia:

 1. Ja vastatkaa toki sivupalkissa olevaan kyselyyn. ~

  VastaaPoista
 2. Itsellä juuri nuo kaksi kappaletta mitkä olet tähän linkannut, on lemppareita GDW:ssä. Harmittaa, kun kaikissa animeissa kaikki parhaat kappaleet jätetään julkaisematta, mutta onneksi sentään on olemassa Hakurojakin kaltaisia ihmisiä jotka näkevät vaivaa, jotta saamme kuunnella julkaisemattomiakin kappaleita! n__n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta on tuolla virallisissakin sellaisia outouksia, että mitä ihmettä. Itse en ymmärrä esimerkiksi sitä, miksi Hougenille, GB:lle ja Kyoshirolle on omat kappaleensa. Täysin turhaa ja eivät ne niin hyviä sentään ole.

   Poista
 3. Nuo kaksi kappaletta ovat myös lemppareitani. En kyllä ymmärrä, miksei näitä ole laitettu soundtrackille. Siellä on se joku biisi, jonka melodia on ihan outo ja siinä ne jotkut miehet laulavat, biisi taisi soida siinä kohdassa, kun Weed menee houkuttelemaan Kaibutsua ulos Gajousta. Aivan kamala biisi ja se on päässyt soundtrackille!

  Pidän soundtrack-biiseistä mm. Exceed the Verge of Death ja se toinen versio tästä, jossa kuoro ei laula mukana. Pidän myös siitö pahaenteisestä musiikistan, joka soi yleensä Hougenin kohdalla.
  Ymmärrän, että Hougenilla on oma tunnari, koska se on pääpahis, mutta GB:n ja Kyoshiron musiikit ovat ihan turhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olisi ollut huomattavasti kannattavampaa.

   Hougenille ja Genballehan on kaksi erillistä versiota ja ne toimivat. Mutta itse en näe järkeä tuossa pelkälle Hougenille tehdyssä soundtrackissa.

   Poista
 4. En pidä Weed-animesta, yhtenä suurimpana syynä se että sen musiikit on kopioitu häpeilettömästi muiden säveltäjien kappaleista. Tässä todisteita:
  http://www.youtube.com/watch?v=6h7fjiLUAVg
  http://www.youtube.com/watch?v=-94dAUleRVA (mainittakoot, että tämän videon olen tehnyt itse)
  Ja kerran yritin etsiä tietoa tästä 2YDOGS-nimellä kulkevasta artistista, joka kuulemma on vastuussa Weed-animen musiikeista. Kaikki löytämäni yhteydet olivat Weed-animeen liittyen. Mitään muuta ei ollut. Tästä "artistista" ei löydy nähtävästi netistä mitään tietoa, mikä kertoo varmaan jotain.

  Arvostan itse kyllä Hakurojakia ja hänen töitään, mutta en arvosta sitä, että jonkun toisen tekelettä kopioidaan ja käytetään ilman että kunniaa annetaan alkuperäisen teoksen tekijälle. Itse taiteilijana tiedän miltä tuntuu, kun tekemälläni työllä joku toinen hankkii itselleen kunniaa (Sangatsu-mangan piirrustunkisan alle 13-vuotiaiden sarjan voitti alunperin kuva, joka oli kopioitu suoraan minun piirtämästä kuvasta, aiheesta lisää Hopeatiikerin blogista: http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2013/04/aiheena-kopiointi.html).

  Kiitos ja anteeksi, että tästä tuli tällainen valitusviesti kuinka toisilta kopioiminen on väärin. Koen kai jonkinlaiseksi tehtäväkseni levittää tietoa, ettei Weed-anime musiikkeineen ansaitse sitä arvostusta mitä se tuntuu joidenkin fanien keskuudessa saavan.

  ~Yamashita, Kitkekää rikkaruohot-blogin ylläpitäjä http://rikkakasvit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin kriittisen suhtautumisen musiikkeihin ja se on syystä ja toisesta ihan aiheellista. Itse en ole ikinä osannut ottaa niin suuresti kantaa näihin tekijänoikeusasioihin ellei sitten kyseessä ole ollut jotain henkilökohtaisuutta ja vastaavaa. Ja juuri Weedin kohdalla musiikkien kopioiminen tulee kuiten annettua anteeksi/ymmärrettyä sillä miten kehno anime on, jolloin huonous näkyy musiikkien teossakin..

   Aijaa, mielenkiintoista. Muistan tuon tapauksen hyvin ja se veti inhon tuntemukset mielelle.

   En koe viestiäsi ollenkaan häiritseväksi, vaan sinulla on täysi oikeus levittää tätä ajatusta. Eli ei siis tulisi kiinnittää huomiota vain tiettyyn näkökulmaan.

   Poista
  2. Kiitän ymmärryksestäsi. Olen aiheesta puhuessani saanut sen verran paljon kuraa niskaani, että yritän olla mahdollisimman kohtelias vaikka aiheeni voi loukata ihmisiä.

   Ja muuten, tuosta blogistani jota näköjään kävit katsomassa: se on tauolla elämässäni olevasta "siirtymävaiheesta" johtuen (netin- ja koneenkäyttö tauolla, siksi en ole kirjautunut sisään vaan kirjoitan toiselta koneelta anonyymina). En siis voi vastata viesteihin ja kuten huomannetkin, edellinen kirjoitukseni on maaliskuulta. Seuraan silti muiden blogeja hissukseen (muun muuassa Hopeanuolen Tomodachia).

   ~Yamashita

   Poista
  3. No, ovatpa ihmiset suhtautuneet tähän suuresti. Mutta se on ihailtavaa, että pidät tyylisi kuitenkin asiallisena, etkä sorru käyttäytymään samalla tavalla.

   Aa, kiitos infosta.

   Poista
 5. Hakurojakin "tekemä" soundtrack oli itselleni mukava yllätys: kohtauksesa jossa Kaibutsu kertaa miten Jerome oli ollut sille suurena lohtuna, kun Kaibutsu oli ollut koe-eläimenä ja kärsi kokeista, yritin kuunnella korvat pitkänä taustamusiikkia, se lumosi täysin. "Jerome & Kaibutsu" -kappaleen lisäksi pidin myös kappaleista "Fathers dying words"- "Sakura's affection", " Sakura's death", "Tears for the fallen", "Across the land", "The calling of Ohu" ja "Farewell to John".

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.