lauantai 26. huhtikuuta 2014

Millaisia hahmot olisivat ihmisinä?

Foorumilla on jonkun verran mietitty kiinnostaisiko esimerkiksi GNG jos hahmot olisivat ihmisiä. Jäin tästä miettimään vielä muita aiheita, mutta päällimäisenä ajatusta koirista ihmishahmoina. Millaisia käsitykseni ja mielikuvani hahmoista oikein olisivat? Valitsin hahmoista muutamia siltä pohjalta keistä uskoisin kykeneväni sanomaan edes hieman laajemmin.

Hougen
Kun ryhdyn kuvittelemaan hahmoa pääni sisällä, se näyttää 187-pituiselta, kaljulta kolmekymppiseltä mieshenkilöltä, joka on fyysisesti kovassa kunnossa. Kenties ihmis-Hougen bodaisi ja nauttisi leivästä ja sirkushuveista vapaa-aikanaan. Hougen olisi tunnetusti naisiin menevä ja aiheuttaisi virkavallan kanssa ongelmia. Jos miekkonen joutuisi kiven sisään, hän onnistuisi pitämään oikeuslaitosta pilkkanaan ja saamaan itselleen erityisoikeuksia.
Hougen olisi työnantaja erinomainen. Työntekijät eivät uskaltaisi lakkoilla, tunaroida tai hoitaa tehtäviään viiveellä sillä se tuottaisi vakavia ongelmia. Hougen ei siis välttämättä olisi korkealle koulutettu, vaan älykkyyden ja oveluuden siivittämänä päässyt esimerkiksi firman johtajaksi.
Miekkosen motto olisi muotoa "sarcasm makes my day" ja ei olisi puhettakaan, että virpojat tai Jehovan todistajat saisivat lämpimän vastaanoton astuessaan herran kotiovelle. Parempi pysyä loitolla.

Weed 
Weedistä en varsinaisesti kykene hahmottamaan ulkonäönpiirteitä. Mutta ihmis-Weed olisi todella sympaattinen ystävänä tai työnantajana. Uskoisin Weedin ottavan kantaa mm. eri lakialoitteisiin, mielenosoituksiin ja huolehtivan muutenkin läheistensä ja miksei toistenkin hyvinvoinnista. Kenties Weed olisi huolehtimassa kodittomista tai tarjoaisi soppajonossa vähävaraisille ruokaa. Kotimatkalta kertyisi ylimääräisiä eläimiä majoitettavaksi ja ruokittavaksi.
Näin ollen hahmon työnkuva voisi olla hengellistä tai palkitsevaa ja Weed saisi siitä merkitystä omalle elämälleen. Hahmo yrittäisi tuoda esille muidenkin ihmisten merkityksellisyyttä ja yolo (you only life once) olisi Weedin sydäntä lähellä.

Akame ja Kurojaki
Tälle kaksikolle näen ominaiseksi meditaation harjoittamisen. Akame ja Kurojaki voisivat opettaa esimerkiksi taistelulajeja ja joogaa. Heillä olisi kovaa kilpailua siitä kumman salille (Pokemon) ihmiset eksyisivät, mikä synnyttäisi eripuraa etenkin Kurojakin puolelle.
Ulkonällisesti Akame olisi vaalea ja hänellä olisi suht pitkät blondit hiukset, jotka kuvaisivat miehen rauhallisuutta ja tasapainoa. Kurojaki olisi cool irokeesinsä kanssa ja mieheltä voisi löytyä kiinnostuksen mukaan joko tatuointeja tai lävistyksiä.

Fuji ja Cross
Valehtelematta minulle tulee mieleen esimerkiksi terveydenhoidon nimikkeitä tai tehtäviä, jotka sisältäisivät vastuuta/tiedon hankkimista. Sihteerit ja muut virkailijat eivät olisi kaukaa haettua. Mutta kumpikaan naaraista ei olisi ammatissaan miehiä alempiarvoisempi ja naisten asenne vaikuttaisi heidän kohteluunsa.

Jos taas sekalaisemmin voi ajatella niin tiikeriveljekset voisivat olla eräänlaisia huligaaneja alueilla, mutta heillä olisi kuitenkin kyky menetellä oikeuden mukaan, jolloin kait eivät esimerkiksi sekaantuisi alamaailman touhuihin. Voin jo kuvitella veljesten jengimäiset nahkatakit, yhdelle punainen, yhdelle tummansininen ja yhdelle ruskea.
John olisi aika varmasti matkaopas sillä se tykkäisi kierrellä pitkin maita ja mantuja. Turisteilla voisi kaiketi mennä hermot Johnin terävään luonteeseen, mutta työnteossa se ei juuri pääsisi esiin. Enemmän turistit olisivat kiinnostuneita miehen kertomista tarinoista ja maiden kulttuurista.
Hakuro on kovin erilainen Weedissä, mutta GNG:n pohjalta hahmo voisi olla joku viihdetaiteilija ellei jopa koomikko naurunsa puolesta. Eturivissä oleville voisi olla pelottavaakin kuulla Hakuron räikeitä juttuja niihin varautumattomana ja ikinä ei tietäisi mille koomisuuksille hahmo nauraisi.

Näitä voi jatkaa aivan loputtomiin hahmoja/niiden taustoja miettien - GB:stä saisi esimerkiksi britin ja ehkä Smithin kansalaisuutta kuvaisi baskeri. Aiheen voi kääntää täysin päälaelleenkin, jolloin johonkin väliin olisi ehdottomasti mietittävä ihmisiä koirina. Millainen se Gohei olisikaan Ohun sotureiden riveissä.

9 kommenttia:

 1. Tässä doujinshissa GDW-hahmoja on piirretty ihmisinä http://vagrant-rpg.com/index.php?/topic/560-inu-drill/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan tuon! En vain ole vuosiin löytänyt tuota mistään.

   Poista
  2. Haa, minäkin olen etsinyt tuota. Kiitos!

   Kuvaukset olivat hauskoja. Hougen on tosiaan melko helppo kuvitella ihmisenä.

   Poista
  3. Kuolin noille piirroksille Weedistä, Melistä ja vastaavista.

   Pitäähän sitä vähän irrotella. ~

   Poista
  4. Hyviä ideoita olut kerännyt tuohon listaan. Weedin suhteen olen kyllä samaa mieltä :D

   Poista
 2. Aktivisti-Weed kuulostaa varsin nappiin osuvalta :'D Voin jo kuvitella hahmon eduskuntatalon edessä mieltä osoittamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja Weed sitoisi kalterein itsensä puihin.

   Poista
  2. Kalterein? Tarkoita varmaan kahlein.
   Minun mielestäni ihmis-Hougen menisi ulkonäkönsä puolesta hyvin komediasarjassa. Luulen kyllä, että sarjojen pitäisi sijoittua samurai-aikaan, koska muuten siinä ei olisi yhtä eeppisiä taisteluita. Lisäksi: 1. Kurojakihan on kannibaali. Tuskinpa joogan(tai taistelulajien) opettaja voisi alkaa ihmissyöjäksi.
   2. Koko sarjassa ei olisi kunnon tappeluita, jos ihmisversio olisi tuollainen.
   3. Cross on sellainen poikatyttö, joten tuskinpa se lääkäri haluaisi olla. Ennemmin vaikka Akamen apuri.

   Entä Ben?

   Poista
  3. Onpas huonoa suomea minulta. Anteeksi. Juuri näin. :D

   Ben on vaikea tapaus siinä mielessä, miten GDW:n anime ja manga luo hahmosta aivan erilaisen kuvan. Mutta toki tämän voisi hoitaa pelkän GNG:n puolelta ja näin säilyttää hahmon arvokkuuden.

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.