sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Animen ja mangan erot (GNG, osa 2)

Postasin viimeksi elokuussa ensimmäisen osan tähän katergoriaan liittyen ja lisää olisi tulossa. Helposti unohtuu juuri tällaiset ja pari muutakin jatkoaihetta, kun on niin paljon kirjoteltavaa. Mutta yritetäänpä nyt vastedes kirjoitella sen yhden aiheen verran tätä sarjaa per kuukausi.

Kun tutkailin GNG:n toista mangaa löysin sieltä tällaisia eroja:

Daisuke löytää Ginin sukeltelemassa ilman Shinjiä/Shinsukea
Kun Daisuke lähtee asekaupasta hän suuntaakin kotiinsa, jonka jälkeen poika käy tapaamassa Goheita ja löytää Ginin harjoittelemasta vesialtaassa. Tapahtumaketju on siis hyvin samanlainen kuin animen paitsi, ettei Shinji ole mukana. Varmaankin jos Daisuke ei olisi mennyt kotiinsa hänen ystävänsä  olisi ollut myös mukana.

Hidetoshilla on avoauto
Kun Daisuke, Gohei ja Gin palaavat metsästysretkeltään he huomaavat takanaan kulkevan auton, joka osoittautuu Hidetoshin avoautoksi. Alkuperäisen version auto oli selvästi varautuneempi tähän lääkärin metsästysharrastukseen. Mangassa avoautolla ajelu lumisateen keskellä näyttää lähinnä onnettomalta..

Daisuken äiti & Hidetoshi
Pienimuotoinen huomio siihen, miten anime on karsinut etenkin Daisuken äidin osallisuutta. Mangassa selviääkin, että he olivat samalla luokalla, missä Hidetoshi opiskeli ja minkä ikäisenä hän
sai ensimmäisen ilmakiväärin - samalla kun Daisuken isä näyttää sangen happamalta.

Gohein kaatuuminen
Gohei kaatuu pian sen jälkeen kun Daisuke on saatu pois rotkosta. Animessa taas näytetään, miten Gohei herää seuraavan kerran sairaalasta. Tämän kohtauksen syy jäi minulta aiemmin pimentoon, mutta olen silti tyytyväinen alkuperäiseen versioon. Animessa tulee kohtauksen jälkeen niin hienosti esiin Ginin ja Daisuken ystävyys, jolloin Goheita ei olisi tarvittu lentämään rähmälleen.

Asekauppias hätystelee Giniä ja Daisukea
Gin ja Daisuke käyvät jo aiemmin asekauppiaan luona tiirailemassa mahdollista jousta, mutta kun sitä ei saada, heittää Daisuke miestä lumipallolla. Myöhemmin taas asekauppias on valmis juoksemaan kaksikon perässä köysi mukaan.

Daisuke syö mangassa kuusi kuppia riisiä
Daisuken treenaamisen lisäksi on syötävä hyvin ja poika kertookin syöneensä kuusikuppia äitinsä valmistamaa riisiä. Ainakin leikatussa versiossa puhuttiin kahdeksasta kupista, mutta en tähän yhteyteen ole varma oliko niin leikkaamattoman puolellakin. 

Kertokaa toki, jos olen väärässä ja/tai jos löysitte jotain huomioitavaa mangasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.