sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Weedin vessahuumori

Heti ensimmäisellä Weed animen katselun kerralla meitä faneja järkyttää se, miten Hougen torttuaa mitä legendaaristen GNG:n hahmojen eteen. Ne jotkat ovat mangaa keräilleet ovat myös järkyttyneet siitä, ettei vessahuumori ole mangan puoleltakaan kadonnut mihinkään. Mitä siellä sitten on tapahtunut? Faneilta on jäänyt mieleen erityisesti osa 37, jossa Sasuke ulostaa ja virtsaa ympäriinsä. 13. osassa samainen shiba työntää kepakkoa englanninsetterin takalistoon ja parit yksittäiset osat ovat täynnä kaksikon virtsaustuokioita.

Kun vertaamme suomalaisia ja japanilaisia keskenään huomaamme muun muuassa huumoriin liittyviä eroavaisuuksia. Me suomalaiset emme niinkään välitä kakka/pieru/pissa-vitseistä ja juttummekaan eivät välttämättä liiku tällaisissa henkilökohtaisuuksissa. Toki onhan vähemmistöyksilöitäkin, jotka voivat olla asiasta täysin eri mieltä. Joka tapauksessa japanilaisessa kulttuurissa vessahuumoria pidetään huvittavana ja muistan joskus lukeneenikin, että erityisesti miehet nauravat sille Japanissa. Niin, kyllähän siellä Digimonin puolellakin on vaaleanpunaista ulostetta..

Mitä pieru-huumoriin tulee niin se on helpommin vastaanotettavissa kuin pissa-/kakka-huumori. Tietenkin sitä tulee ihmeteltyä erityisesti Yoshin koirien näkökulmasta katsottuna. Ovathan ne kumminkin sotureita, jolloin koirien lapsellisuuksiin sortuminen tuntuu vieraalta.. Mutta eivätkös koirat muutenkin saata nuuhkia toistensa takalistoja?

Muunlainen vessahuumori menee vain siihen katergoriaan, että mieluummin jätän sivut selaamatta kuin että oikein mielenkiinnolla tarkastelen. Hahmoilla on yleensä, mitä pöljimmät ilmeet ja huumori tulee täysin puskan takaa. Lisäksi se tapahtuu usein samojen hahmojen kuten Sasuken ja GB:n välillä, joista en sitten hahmoina pidä muutenkaan.

Eli johtuen juuri siitä, mihin on tottunut vessahuumori jakaa mielipiteitä. Minua se henkilökohtaisesti nolottaa suunnattomasti, jolloin huumori vaikeuttaa jopa sarjasta tutuille puhumistakin.

Myös Orionin puolella nähdään Bon-pentua ulostelemassa Sasuken ja Orionin ympäröimänä. Jos GNG:ssä olisi ollut vastaavanlaista vessahuumoria niin moni meistä faneista olisi varmaan kuollut häpeästä. Vessahuumorista huolimatta Weedissä nähdään ihan lupaavaakin huumoria, kun eri koirahahmot nahistelevat tai kiusoittelevat toisiaan. Sellainen ei siis ole huonoa huumoria, vaikka vessajutuilla näyttääkin olevan suurempi paino.

Minä suhtaudun tällaiseen huumoriin häpeillen, mutta samalla neutraalisti. Onkin suuri onni, ettei vessahuumoria esiinny jokaisen mangan kohdalla. Näin me lukijat saamme olla rauhassa ja suomme näille kohtauksille nauramisen niille, joita ne oikeasti huvittavat.

3 kommenttia:

  1. Hyvää tekstiä! Itseäni nuo eivät sinänsä häiritse. Ihan hauskaa pientä huumoria kaiken taistelun keskellä :) vähän sellaista että onhan nuillakin muutakin elämää kuin pelkät taistelut. Näin mie sen mietin ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, myös tuolla tavallakin voi ajatella. Vaikka itselläni on ongelmana juuri nuo samat hahmon GB ja Sasuke.

      Poista
  2. GB on kyllä enemmänkin taisteluhenkinen. Sasuke taas lähtee mukaan, mutta hänestä ei ole sen kummepaa hyötyä taistelussa. Ainoastaan nämä huumorijutut ovat ne ainoat kohdat, joissa shiba pääsee esille.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.