Gohei Takeda toimii GNG:n karhukoirien kouluttajana. Miehen koulutuskuvaan kuuluu muun muassa raa'an karhunlihan syöttäminen, ruuan perässä sukelluttaminen, halkoleikit, aseeseen totuttaminen ja metsästäminen. Kun tarkastelemme näitä koulutusmenetelmiä tulemme miettineeksi niiden sopivuutta.
Sarjassa nähdään, miten vastahakoisesti Gohei yrittää syöttää ulisevalle Gin-pennulle raakaa karhunlihaa. Ajatus tuntuu hirveältä, koska on puhuttu, että jopa aikuiset koiratkin pelkäävät nallenlihan syömistä. Entä sitten pennut? Ei olekaan ihme, että Ginin suusta kuuluu ulinaa. Tietyssä määrin on ymmärrettävää, miksi Gohei syöttää koiralle karhunlihaa. Pitäähän sen ns. tottua saalistamansa eläimen lihaan, joka on metsästyskoiran perusominaisuus.
Vastaavasti karhunlihaa laitetaan vesialtaan pohjalle, josta Ginin pitääkin seuraavaksi noukkia palaset. Gohei lisää myös vettä altaaseen, jolloin koiran on entistä enemmän opittava selviytymään ja pidättämään hengitystään. Koulutusmenetelmä on siis hyödyllinen ja sen edut tulevat esille esimerkiksi Kurotoraa vastaan taisteltaessa, jolloin Ginillä on suuri etulyöntiasema.
Melko pian Ginin syntymisen jälkeen Gohei käy valitsemassa yhden pennuista, jonka hän aikoo kouluttaa karhukoiraksi. Mies rupeaa lyömään pentua halolla ja kun Daisuke palaa katsomaan Giniä, on koira aivan pökertyneenä maassa. Eläinsuojelun näkökulmasta halkoleikki tuntuu hirveältä ja sitä ei voi käytännössä mitenkään puolustella. Jos halkoleikkiä ei olisi ollut, olisiko Gin kuollut, koska ei olisi oppinut kestämään kipua? Itse pidän molempia vaihtoehtoja ihan käyvinä riippuen, mistä näkökulmasta ajatellaan. Jos halkoleikkiä ei olisi ollut taistelu karhujen ja koirien kanssa olisi voinut vaikeutua Ginin osalta, koska se kestäisi huonosti kipua. Mutta koiralla voisi olla muita edellytyksiä voittamiseen ja kivun kestäminen olisi tullut kokemusten kautta? Eli Gin ei välttämättä menestyisi taistelussa nin hyvin ja yksikin karhun isku voisi käydä kohtalokkaaksi.
Myöhemmin ukko kokeilee, miten Gin on tottunut aseeseen ja laukaisee sen aivan pennun korvan juuressa. Rikillä oli mennyt vuosi tottua aseenlaukaisuun, mutta Gin oli enemmänkin utelias ja jopa puri asetta. Koulutusmenetelmän pois jättämisellä ei olisi mikään hyvä vaihtoehto. Ensinnäkin Gin voisi mennä hämilleen aseenlaukauksesta karhunjahdin aikaan, eikä osaisi näin toimia. Joten koira voisi olla epäröivä ja samalla toimintakyvyttön, jolloin se vaarantaisi tilanteen ja siihen osallistujat.
Metsästäminen ei varmaan ihmetytä koulutusmenetelmältään. Sieltähän saadaan juuri kokemusta ja opitaan milloin mitenkin toimitaan.
Gin on saanut koulutuksensa hyvin nuorena, mutta sen ansiosta koira on
pysynyt hengissä. Juuri Gohein koulutusmenetelmät mahdollistivat Akakabuton kaatumisen, kun muutakaan toivoa ei ollut.
Goheen halkoleikit tuntuvat kyllä humalaisen päähänpistolta (mangassakin halko oli vaihtunut viinapulloksi). Ymmärrän tosin idean, että kokeillaan koiran kivunkestävyyttä ja reaktiota kipuun, mutta päättömättömällä hakkailulla ei muutosta parempaan saataisi aikaan.
VastaaPoistaMielenkiintoisia postauksia sinulla ja aina hyvin kirjoitettuja! Ja lisää on näköjään tulossa. :o)
Joo mangassa tuo oli aika karua, jos ajattelee pullon särkymistä. :S Ja onhan sitä nykymaailmassakin, että koirasta on tullut aggressiivinen/pelokas hakkaamisen johdosta. Mutta eipä Ginga mikään realistinen sarja ole. :D
PoistaKiva kuulla, että pidät. Vaikka aina pelkäänkin, onko toteutettu liian nopeasti. ^^ Fanina tulee mietittyä kaikenlaista, joten sitten on helppo tehdä niistä aiheita.
Blogger vaan ei ole hyvä ystävä kuvien laittamisen suhteen, vaikka esikatselussa näyttää hienolta.
Tätä postinkia olen jo vähän odottanutkin!
VastaaPoistaToisaalta mangan versio tuosta hakkaamisesta on mielestäni fiksumpi. Mikäli Gohee halusi, että Gin kestää karhun iskuja, niin karhullahan on myös ne kynnet, jotka tekevät varmasti pahempaa jälkeä kuin tassun läimäytys, vaikka sekin varmasti tuntuu jossain. Ajattelisin tuon jotenkin niin, että lasinsirut voisivat kuvastaa terävinä vähän niitä karhun kynsiä, mikäli pullo siis meni mangassa rikki.
Mielenkiintoinen näkökulma! Toisaalta olisihan se juuri ikävää pennun kokea lasinsirujen meneminen oman ihonsa läpi. Etenkin jos ne jäävät sinne. :S
Poista