lauantai 5. lokakuuta 2013

Mitä en tule kokoelmaani hankkimaan?

Olen pariinkin kertaan miettinyt tätä otsikkoni kysymystä. Mitä en tule kokoelmaani hankkimaan? Kuvailisin itseäni kaikkiruokaiseksi keräilijäksi, mutta on mangoja ja keräilytavaroita, joita en millään muotoa tule hankkimaan.

GNG:stä on tehty valkoisia, ruskeita, tummanruskeita, pronssisia, hopeisia ja sinisiä figuureita. Hahmot joista figuurit on tehty ovat  Riki, Ben, Cross, Moss, Musashi, Oliver, Sniper, John, Akakabuto, Kurotora ja Akakabuto (takatassuilla seisten). Toiseen sarjaan kuuluu hahmot Gin (makaava), Akatora, Bemu, Benizakura, Chutora, Smith, Kurojaki, Madara ja kaikki Mutsun kenraalit.

Pidän henkilökohtaisesti GNG:n figuureista, koska ne ovat vanhoja ja arvokkaita. Lisäksi hahmot tulevat pääpiirteittäin hyvin esille, vaikka pelkkä yksittäinen väri saattaa viedä hahmosta paljon.

Yllä olevassa kuvassa on ruskea Cross- ja tummanruskea Moss-figuuri. Mielestäni nämä kaksi väriä ovat rumimmat, mitä figuureista on koskaan käytetty. Väri on jo pelkästään yksi syy, miksi tällaisia figuureita en mielelläni hanki hyllylleni. GNG:n figuurit ovat hintavia ja maksavat helposti parista kympistä kahteen sataan euroon, mikäli kyseessä on toisen sarjan yksilö. Näin ollen minulla ei tee mieli maksaa rumasta kapistuksesta paria kymppiä, jos en pidä siitä. Rahan haaskausta, all right? Myönnän jopa pienenä traumatisoituneeni leikkiessäni näiden värisillä eläinfiguureilla, jotka olivat samalla tavalla rumia ja joiden pinnassa saattoi olla samanlaista kulumaa/irronneita osia.

Kuvassa on Business Jumpin numero kahdeksan vuodelta 2010. Lehden lisäksi on olemassa myös Shounen Jump-niminen lehti, joka tarjoaa pieniä numeroita eri sarjoista. Lehtien sisältö koskeekin eri sarjoja ja Business Jumpissa saattaa olla jopa K-18 materiaalia.

En ole ikinä ymmärtänyt näiden lehtien päälle. Minulle riittää, että omistan Weedin mangat kokonaisuudessaan, joten minun ei tarvitse toistamiseen kerätä niitä saadakseni samat luvut lehtinä. Yleensä Yoshin sarjoihin liittyvää materiaalia on vähän ja näen turhana ostaa lehden, jossa on muita sarjoja, jotka eivät itseäni kiinnosta millään tavalla.

Mutta etenkin nämä vanhemmat lehdet osaavat olla upeita juuri noiden julisteiden myötä. Minun osaltani ei siis löydy kiinnostusta omistaa Weedin tai Orionin mangajulkaisulehtiä. GNG:n kohdalla mukana pitäisi tulla jotain extraa, jotta niitä kiinnostaisi hankkia.

Gingasta on olemassa doujinsheja eli fanien/harrastelija-mangakoiden tekemiä sarjakuvia, joissa käytetään hyväksi tunnettujen sarjojen hahmoja sekä parodioita. Hinnat ovat helposti pari kymppiä ja sarjakuvat ovat reilusti alle sadan sivun pituisia.

Muistan, miten aikoinaan Bemmun kaupassa oli myynnissä doujinsheja. Ihmettelin jo siellä, mitä tekisin näillä sarjakuvilla, jotka ovat lyhyitä ja joita ei vieläpä saa käännettyä suomeksi? Joten on helpompi ihastella vain yksittäisiä kuvia, mikäli muunlaistakaan kiinnostusta ei löydy doujinsheja kohtaan.
Creation Advance on tunnettu firma muun muassa kangasjulisteiden, lasinalusten, T-paitojen ja kännykänkuorien valmistuksesta. Näinpä minulta löytyy niin kangasjulisteita, lasinalusia sekä Weedistä valmistettu termosmuki.

Kuvan kännykänkuori on tarkoitettu I-Phonille, joten sille joka ei vempainta omista, on kuorien omistaminen täysin turhaa. Suomessa hinnat pyörivät helposti yli viidenkymmennen euron puolella. Ehkä jos hinnat olisivat halvemmat ja kuorille löytyisi käyttöä, niin hankintaa voisi harkitakin.

Creation Advancen valmistamiin pinsseihin viitaten, minulle ei ole välttämätöntä hankkia esimerkiksi SSY:n pinssejä. Minusta tuntuu oudolta kerätä sarjan oheistuotteita (joita ei taida olla pinssien lisäksi kuin kirjainmerkkitarrat), kun ei ole edes animea. Shiroi Senshi Yamato on siis jossain määrin vieras, jolloin en osaa asennoitua esimerkiksi pinssien hankintaan. Mangan keruu riittä hyvin.

Ja näin loppuun voisin sanoa, ettei minulla ole tavoitetta kerätä läheskään kaikkia mallikuvia, animaatiokalvoja tai gengoja, koska minusta on järkevämpää omistaa pari hienoa yksilöä, joita voi ihastella.

Kuvat (c) Urumi

2 kommenttia:

  1. Pienenä korjauksena: Shonen Jump taitaa olla teinipojille suunnattu lehti, mistä ei rivouksia löydy, kun taas Manga Gorakut ovat lähes täyttä K-18 materiaalia, jossa sitten Weed ja Orion ilmestyvät.

    Aikalailla olen kuitenkin sinun kanssasi samoilla linjoilla, vaikka keräilykohteet eroavatkin toisistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. En ollut varma, miten tuon lehden kohdalla on, kun netissä olevat jutut lehdestä ovat vähän mitäänsanomattomia. Mutta hyvä tietää, kiitos.

      Sinänsä mielenkiintoista, että löytyy sellaistakin keräilytavaraa, jota ei halua.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.