sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Sata salamaa iskee tulta

.. ja Hougenin elämä räjähtää.. Mikäli nimestäkin kykeni päättelemään niin postaus käsittelee Hougenin animekuolemaa ja sivuaa mangakuolemankin pariin spoilaavasti.

Animen viimeisessä jaksossa, 26 Hougen ja Weed kohtaavat lopputaistelun merkeissä kumpikin verisesti taistellen. Tanskandoggin kaaduttua maahan ZTB iskusta, käyvät Weed ja Gin keskustelua siitä, pitäisikö Hougen tappaa vai jättää henkiin. Weed on kaikesta huolimatta vihollisensa puolella, eikä halua tappaa häntä. Akame ottaa puheeksi akitan muistuttavan isäänsä, joka antaakin valtansa pojalleen. Kaikki koirat kumartavat uudelle ylipäällikölle ja tuona aikana Hougen kiipeää torahampaalle. Urosta naurattaa se, miten Ohun soturit ovat säästäneet hänen henkensä ja koira aikoo tappaa jokaikisen. Salama keskeyttää Hougenin pahisnaurun, mihin koira kuolee.

Animekuolema naurattaa monia, koska salaman iskemistä pidetään luonnottomana ja kuin vaihtoehtona sille, ettei Weed kykene tappamaan vihollistaan. Todellisuudessa salamoiminen ukkomyrskyn aikaan talvella on mahdollista, mutta hyvin harvinaista. Taivaan jumalat kukistivat pahuuden niin kuin Akame yhdessä vaiheessa kuvailikin.

Animen versio Hougenin kuolemasta on naurettava johtuen juuri tästä lähes mahdottomasta sattumasta kuolla torahampaalle. Lisäksi salama itsessään pilkkaa tätä tanskandoggia vihollishahmona, kun hän ei saanut kunnollista loppua animessa. Kieltämättä Hougenin voisi ajatella ylivertaisena vihollisena, mutta soturien häviöillä sitä ei voida myöntää, koska paha saa aina palkkansa.

Entä sitten mangakuolema?

Mangassa Hougen kuolee siihen kun Shouji Sudou ilmestyy taistelukentälle ja ampuu koiran. Mikäkö on miehen motiivi tappaa tämä vihollishahmo? Kosto Shoujin ystävän, Tanuman kuolemasta, jonka aiheuttajana Hougen oli toiminut.

Hougenin likainen menneisyys.
Tämä vaihtoehto ei tunnu ollenkaan järjettömältä, sillä mies esiintyy muutamia kertoja mangassa ja juttelee aktiivisesti Hidetoshin ja Daisuken kanssa etsien verenhimoisesti Hougenia. Shoujin ilmestymiseen osaa siis varautua, eikä se tule täysin puskan takaa. Hougenin menneisyys on enemmän esillä mangassa kuin animessa, joten minusta on vain hienoa, että joku saapuu menneisyydestä selkeän motiivin kanssa tappamaan uroksen. On maksun aika.

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti ja hyvin kirjoitettu! Ihan vaan pilkunviilaajana että weedhän on seropi eikä akita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi mennä vain liikaa kerronnan puolelle ja oli tuskaa valita valmisteksteistä.

      Niin on. Ajattelen koiran vain rotunaan jaksamatta kommentoida sen sekarotuisuutta teksteissä.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.