keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Mistä en pidä GNG:ssä?

Ginga Nagareboshi Gin on yksiä nostalgisimpia sarjoja, mitä löytyy ja se on syystäkin hyvin arvostettu/pidetty. Päätin koota mukaan seikkoja sarjasta, jotka eivät puhuttele minua lainkaan.

Ensimmäisenä tulee mieleen GNG:ssä esiintyvät ihmishahmot. Tällä tarkoitan sitä että pidän heistä kyllä hahmoina, mutta etenkin alussa sarja on tylsä juuri näiden ihmisten toilailujen perään katsomisen takia. Tämän uskoisin johtuvan pitkälti siitä, miten en hirveästi välitä ihmispainotteisista sarjoista, minkä takia odotan kovasti koirien esiin astumista ja sarjan haltuun ottamista. Silti ihmishahmot ovat erittäin tärkeä osa sarjaa, sillä juuri heidän pariinhan Akakabuton tulee iskeä, jotta juoni alkaa etenemään.

Minusta on hieman outoa se että Rikin laumasta löytyy useita joukkueenjohtajia: Ben, Great ja Smith, joista kahdella jälkimmäisellä ei loppupeleissä ole mitään merkitystä. Ensimmäisen joukkueenjohtajana on tietenkin oletettavaa että Ben on asemaltaan kärjessä, mutta minusta on silti tylsää, etteivät Smith tai Great pääse johtajamaan omia joukkueitaan samalla tavalla kuin Ben. Se jos mikä olisi entisestään kohentanut hahmojen roolia ja vaikutusvaltaisuuttakin.

GNG:n juoni on melko yksitoikoinen sen suhteen, ettei tapahdu mitään epäonnistumisia tai uudelleen yrittämisiä - etenkään laumojen välillä. Tiikeriveljekset, Moss, Igat, Musashi, Bill, Benizakura ja Mutsun kenraalit saadaan noin vain osaksi laumaa. Ainoa piristys on oikeastaan Sniper, joka keksii erilaisia salajuonia, joilla yritetään vaikuttaa koirien liittoutumiseen ja tehtävässä epäonnistumiseen. Juoni on aika hätiköityä ja melko kiireellistä kuten koirien tehtäväkin on. Mutta realistisuuden ja mielekkyyden kannalta olisin halunnut nähdä enemmän sitä, miten koirat olisivat toimineet uusien liittolaisten suhteen, jos liittoutumisesta ei olisi tehty näin helppoa.

Minulla ei ole hyvin montaa suosikkia GNG:n puolelta, minkä arvaan johtuvan pelkästään hahmojen vaikeaselkoisuudesta. Nyt kun koirat liikkuvat yhtenä joukkona, ne eivät välttämättä uskalla tuoda itseään ja omaa persoonaan ulos tai vaihtoehtoisesti omaksutaan joku luonne tai käyttäytymismenetelmä, jotka ovat samankaltaisia. Hahmoihin ei satsata hyvin paljon, jolloin koen etenkin samaistumisen ja mielipiteiden esittämisen todella vaikeaksi.

Sarjassa on useita piirtäjiä, jolloin levyjen välillä voidaan nähdä tyylissä vaihtelua. Tämä ei ole oikeastaan koskaan haitannut minua, mutta kieltämättä joskus etenkin Akamella ja Ginillä on hirveät pallopäät, joita en voi sietää. Koirien väritkin saattavat vaihdella, jolloin Hakuroa nähdään jopa sinisenäkin ja Lloydia valkoisena Kurojakin kukistamisen aikaan. Tähän kiinnitän hyvin paljon huomiota, mutta syy löytyy siitä miten kalvoja on käytetty uudelleen, välittämättä siitä tehäänkö virallisesta hahmosta sivuhahmo. Tällöin samoihin kohtauskuviin saatetaan törmätä useastikin.

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvin kirjoitettu teksti! Tykkään muuten hirveesti tästä sun blogin ulkoasusta (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. : D No ulkoasu on nyt jotenkin vain väännetty. ~

      Poista
  2. Itseäni ei sinänsä häiritse se, että välillä gngssä derppaillaan. Ei siitä asti, kun kuulin että joka liike on tuolloin piirretty käsin joten hommaa siinä varmasti on ollut. Toiseksi tuota mietin kun kirjoitat että muut laumat saadaan noin vain mukaan. Kuinka niin? Onhan melkein jokaisen ainakin mainitsemasi mossin, tiikereiden, igojen ja mutsun kenraaleiden kanssa käyty jos jonkinmoista vääntöä eikä kukaan liittynyt tuosta noin vain..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vääntöä on toki, mutta Weedissä se menee niin, että koirat järjestäytyvät uudelleen, suunnittelevat ja yrittävät uudestaan. Ei GNG:n puolella pahemmin tällaista menetelmää ole, vaan uudet liittolaiset saadaan suht helposti mukaan.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.