torstai 26. syyskuuta 2013

Muuttuvat suosikit

Faneuteni alkualkoina oli helppo nimittää monia hahmoja suosikeiksi. Yksittäinen hahmo saattoi tuntua hyvältä esimerkiksi juonen kannalta tai siitä saattoi muuten pitää sellaisenaan. Kysymys kuuluu, ketkä ovat jättäytyneet listalta tai, miten mielipiteeni ovat muuten hahmoihin nähden muuttuneet?

Jos nyt tarkkaillaan GNG:n puolta niin muistan hyvinkin nimittäneeni joskus esimerkiksi Rikiä, Crossia, Akamea tai tiikeriveljeksiä suosikkihahmoikseni. Rikissä saatoin ihailla voimaa ja karismaa, mutta hahmo alkoi käydä poissaolevaksi ja rotkoon putoaminen sammutti kiinnostuksen hahmoon. Crossista pidin sen takia, että hän oli vahva urooksi tunnettu naaras, joka kulki uskollisesti miehensä rinnalla. Mutta hahmon rooli kapenee sarjassa synnytettyään Benille pennut ja myöhemminkään hän ei uskalla enää taistella. Akamessa oli ainesta vahvaksi suosikkihahmokseni ennen kaikkea korostuvan luonnonläheisyyden takia. Silti en ole koskaan välittänyt näistä ninja-asioista, jolloin suhtaudunkin kishuun välinpitämättömästi. Tiikeriveljesten toimintaa ja yhteistyötä tuli ihailtua GNG:n juonessa, mutta vähitellen hahmot alkoivat hukkua massaan ja menettää "sen jonkin" Akatoran kuoltua.

Minulle on ylipäätään vaikea nimetä Hopeanuolesta suosikkihahmoja, koska ne eivät erotu joukosta samalla tavalla kuin Weedin hahmot, jolloin koirat jäävät vain massaan kulkemaan. Vahvoiksi kestosuokeikseni lukeutuvat Ben, John ja Benizakura. Tanskandoggi on ihailtavan nöyrä ja kohtelee alaisiaan tasa-vertaisesti ollen aina valmis tekemään kaikkensa heidän ja tehtävän eteen. John on rääväsuinen saksanpaimenkoira, jonka rooli ja ystävyys Ginin kanssa paranee, kun hän pääsee Hidetoshin jaloista. Benizakura on iäkäs, karismaattinen ja viisas tapaus, joka haluaa ihailtavasti näyttää nuoremmille esimerkkiä ja hyviä käytöstapoja.

Weedin puolella en näe järin eroja nykyisiin suosikkeihini Johniin, Hougeniin ja Weediin. Tanskandoggia vihasin suoranaisesti todella kauan, koska hän tappoi Johnin ja ikään kuin Jeromenkin. Kun pääsin tästä yli, olin kykeneväinen tykästymään Hougenin nerokkuuteen vihollisena, jonka kunnioitus on vaikeasti saatavissa. Weedistä lässytetään kaikkea negatiivista animen antaman kuvan myötä, mutta minä sen sijaan ihailen vahvasti akitan elämänkatsomusta ja moraalia.

Suomimangaa lukeneena voisin kertoa Jeromen pudonneen täysin omalta listaltani. Animessa hän ei ole haukkumassa ja arvostelemassa muiden tekoja tai suhtautumassa ennakkoluuloisesti kaikkeen. GB tuntuu lähinnä samanlaiselta, mikä onkin suuri pettymys animeen verrattuna. Edellä mainitusta en ole koskaan mitenkään erityisemmin pitänyt, mutta englanninsetterin lisäksi Sasuke on hirveä. Pienikokoisesta uroksesta on ainesta naarashahmoksi taistelukykyjen puutteen takia. Haluaisin myös lukea mangaa ilman shiban järjettömiä huumoriyrityksiä.

Eli hyvillä hahmoilla ja oikeilla suosikeilla on vahva ero. Toki ihan yksittäisistä hahmoista on hyvä pitää jonkun ominaisuuden puolesta, mutta itse ainakin erotan nämä kaksi toisistaan. Suosikit ovat minulle ne rakkaimmat ja parhaimmat, kun taas hyviä hahmoja voi vain ihastella ja tykätä.

Kaksi suosikkihahmoani, valitettavasti taistelemassa keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.