sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Lassie (osa 2)

Viimeksi jäätin siihen, kun rankkurit aikovat ottaa Lassien ja Bullin joukkoja kiinni. Muita koiria on napattuna, mutta yhtäkkiä yksi miehistä tunnistaa collien. Shingo juttelee äitinsä kanssa Lassiesta ja ikävöi koiraa hieman. Mies laittaa Germanille ruokaa jonka on nimennyt nyt Rokuksi. Rankkuri tuo collien Yaguchin perheelle ja saksanpaimenkoira antaa omasta ruoastaan ruokaa toverille.

Shingo on hyvästellyt Lassien, joka matkaa Tojigiin. Koira odottaa liikennevalojen vaihtumista vihreäksi ja näkee kuinka joku koira juoksee auton ohi, jolloin syntyy kolari. Kaksitoista autoa rusikoi toisiinsa. 

Lassie ystävystyy Chiyomarun kanssa ja selviää että koira on alunperin kotikoira, joka joutui kadulle. Collie haluaa auttaa tuloksetta itsepäistä ystäväänsä, mutta Chiyomaru ei halua puhua menneisyydestään. Lassie katselee Orionin tähdistöön ja miettii omistajaansa. Yön aikana koira päättää lähteä temppelin kuistilta, jossa hän on Chiyomarun kanssa yöpynyt. Koira yllättyy kun collie palaakin takaisin, koska Chiyomarun veriset tassu huolestuttivat Lassieta. Hän on tuonut jopa shiballe ruokaa.

Chiyomaru alkaa kertoa menneisyydestään (ja tätä ennen näytetään kuvakohtaus, jossa joku mies kiinnittää lyhtypylvääkseen ilmoituksen shibasta). Koira kertoo miten ollessaan pentu, kaksi omistajaa olivat löytäneet hänet sateisena päivänä kadulta. Omistajat menivät naimisiin ja perustivat yhdessä italialaisen ravintolan. Vähitellen mies alkoi tapailla muita naisia ja jätti puolisonsa ravintolan kanssa yksin. Shiba inhosi miehen uutta naisystävää, jonka "takia" Masumi oli satuttanut itsensä kaatuessaan ravintolassa. Nainen kuolee sairaalassa ja Sanosuke rupeaa huolehtimaan Chiyomarusta.

Koiran muuttaessa miehen asuntoon, vihastuu hän ensinäkemyksellä Machikoon ja naisen puudeliin. Chiyomaru joutui elämään sisällä kahlittuna, kunnes yhtenä päivänä koira sai tarpeekseen puudelista.
Shiba puri koiraa etutassuun ja Machiko hakkasi Chiyomarua mailalla tajuttomaksi. Nainen  jätti koiran kymmenen kilometrin päähän metsään roskapussissa, josta shiba onnistui pääsemään pois. Chiyomaru on traumatisoitunut tapahtumista, etenkin kun hän on tuntennut sitä ennen ihmisen rakkauden. Tarinan jälkeen kaksikko päättää matkata vastedes yhdessä eteenpäin.

Sillä välin Machiko on erittäin vihainen miehelleen, joka jatkaa koiran etsintöjä. Sanosuke lähtee riidan päätteeksi ulos ja juttellee Miriyon kanssa, joka on kiinnittänyt julisteita Chiyomarusta. Ravintolalla ei näytä menevän hyvin ja miehet menevät auton kyyditsemänä etsimänä shibaa.

Dyykatessaan Lassie huomaa julisteita ystävästään ja kertoo niistä Chiyomarulle. Kaksikko lähtee myöhemmin ihmisten ilmoille ja Machiko järkyttyy nähdessään shiban elossa ajaessaan autoa. Vaikka nainen on yhdessä Sanosuken kanssa, hän silti tapailee erästä toista miestä.

Chiyomaru alkaa oksentelemaan heidän ollessa lähelle shiban taloa. Lassie päättää ottaa selvää millainen hänen ystävänsä omistaja on ja menee makaamaan kodin tien viereen. Collie varastaa Sanosuken laukun ja yrittää johdattaa miestä kauemmas. Paikalle olevat naiset onnittelevat Sanosukea Chiyomarun löytämisestä, vaikkei näin ole tapahtunut. He myös kertovat erään naapurinen nähneen shiban kolme päivää sitten kaupungissa.

Sanosukelle on selvinnyt että hänen puolisonsa on hankkiutunut eroon Chiyomarusta ja kuulee kuinka Machiko puhuu puhelimessa ja vastaa etteivät he etsiskele shibaa. Pariskunta riitelee ja nainen rupeaa heittelemään tavaroita ja käyttäytymään väkivaltaisesti. Sanosuke päättää lähteä koiransa perään.

Chiyomaru itkeskelee collielle välittävänsä omistajastaan, mutta pelkäävänsä kuollakseen Machikoa. Kaksikko saa ruokaa syödäkseen joltain ravintolalta, jonka jälkeen shiba ja Lassie näkevät Sanosuken menossa kotiin kukkapuskan kanssa. Chiyomaru säikkyy ja piiloutuu helposti omistajansa edessä. Lassie yrittää haukkumalla saada
Sanosuken huomiota ja koirat tulevat miehen luokse. Omistaja järkyttyy lämpimisestä tapaamisesta, koska shiban arvet ovat todella pahan näköiset.

Machiko suunnittelee Sanosuken tappamista ja haaveilee ravintolan saamisesta itselleen. Chiyomaru ja Lassie törmäävät naiseen ja hänen miesystävään kaupungissa, jolloin koirat käyvät heidän päälle. Machiko kaatuu kun shiba tarttuu tätä jalasta ja collie nappaa ilmeisesti rahapaketin. Sanosuke saapuu myös paikalle ja iskee Machinko miesystävän maahan mustan judovyön omistajana.

Yu-chan jättää naisen omilleen ja selviää että Machiko on hakenut pankista firman rahoja. Sanosuke päättää antaa rahat ja talon naiselle, jotta voi aloittaa oman uuden elämänsä. Mies muutti koiransa kanssa muualle ja löysi pian uuden ravintolan. Machikosta taas ei kuulunut enää mitään.

Sanosuke tutkii Lassien korua, jonka jälkeen hän soittaa eläinkeskukseen josta löydetään koiran omistaja. Akutsu saa pian puhelun löydetystä koirasta ja lähtee tapaamaan miestä. Sanosuke siivoaa ja laittaa koirille ruokaa. Chiyomaru päästää ystävänsä vapaaksi, vaikka hänen omistajansa on miltei saapunut talolle. 

Kolmikko lähtee etsimään Lassieta ja shiba on joutua auton päälle ajamaksi, mutta jatkaa matkaansa löytäen collien. Akutsu syleilee koiraansa mihin manga loppuukin.

4 kommenttia:

 1. Vihdoinkin, oon oottanut tätä! Mukava ja mielenkiintoinen postaus tämäkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Tein postauksen oikeastaan samalla kuin tein ensimmäisestä kirjoituksen. Välillä on vain niin paljon aiheita ettei tiedä missä järjestyksessä minkin postaisi.

   Kacchuu no senshi Gamunkin postaus tulee pian. :3

   Poista
  2. Oi, hyvä juttu! Sekin pitää siis lukea! ;)

   Poista
  3. :)

   Ja jos jotain kysyttävää tulee niin ilman muuta kommenttia. :d

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.