keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Uudet nimet

Gingassa on joitain hahmoja joiden nimet ovat saattaneet muuttua vuosien kuluessa tai sitten he ovat voineet nimittää itseään täysin toisella nimellä. Tällaisia hahmoja ovat muun muassa Tesshin, Teru ja Sniper.

GNG:n aikoina Kurojakin pentua nimitettiin Chibiksi eli pikkuiseksi mikä onkin yleinen tapa nimetä koiranpentuja Japanissa. Vartuttuaan aikuismaisemmaksi koira alkoikin käyttää itsestään nimitystä Tesshin, filosofisielu.

Vahva uros tarvitseekin itselleen kuuluvamman nimen kuin chibi, liekö häntä olisi edes muuten pystyty ottamaan niin vakavasti. Olihan hahmon tulevaisuus muutenkin vasta pentuiässä epäselvä, kunnes Tesshin keräsikin maineikkuutta ja taistelutaitoja Weedin puolella.

Kyoshiro Shirogane ottaa laumaansa mukaan Teru nimisen pojan, jota hänen isänsä pahoinpiteli ja kohteli muuten kaltoin. Näiden tapahtumien jälkeen Kyoshiro haluaa muuttaa pentua vahvemmaksi mikä alkaakin nimen vaihdoksella. Teru saa uuden nimen, Kouta (Kōta) eli onnellisuus.

En osaa vieläkään oikein tottua tähän uuteen nimeen, joka tulee mangassa. Ehkä sen takia suosinkin mieluummin Terua, alkuperäistä nimeä. Mutta Kouta nimellä on hieno merkitys näin traumaattisen lapsuuden kokeneelle pennulle. Mutta ei se nimestä ole kiinni etteikö voisi alkaa elää onnellisemmin.

Ohun sotureihin kuului Rikin upseeri, Sniper joka oli tittelistään huolimatta petturimainen taktikoija, joka halusi tappaa muun muassa Benin, Ginin ja Rikin päästäkseen valtaan. Ennen Suurta taistelua dobermanni syöksyykin Benin kanssa rotkoon, jonka pohjalla virtaa joki. Hyena näkee tämän tapahtuman ja kuolee Sniperin hampaisiin yrittäessään auttaa tanskandoggia. Dobermanni selviää ehjin nahoin, mutta sille asennetaan metalliset proteesijalat ja pään oikealle puolelle metallilevy. Hänellä on myös uusi nimi, Murder S.

Sniperissä tapahtuu paljon muutoksia ulkonäöllisesti ja se on nyt entistä murhanhimoisempi kuin GNG:ssä. Siitä syystä sille voisikin kelpuuttaa nimen Murder S, mutta Sniper nimi osoittaa tuttuuden GNG:n aikojen hahmoon.

2 kommenttia:

  1. Tuosta Terusta, niin kun Terunhan isä kuoli, niin Kyoshirohan vaihtaa sen nimen takas Teruksi ja muistaakseni vielä sanoo että "tuollaisen uroon antama nimi pennulle ei voi vaihtaa" tai jotenkin tuolleen sano.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, tuota en muistanutkaan, vaan tarkastelin tällaisenaan.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.