maanantai 30. marraskuuta 2015

Kuukauden blogi: GinBing

Kuukauden blogissa vuorossa Windyn ylläpitämä Ginga-aiheinen blogi, GinBing.

 
1. Kertoisitko alkuun itsestäsi, faneutesi alkamisesta ja blogistasi.
- Nyt 17-vuotias keskisuomalainen, joka tutustui Hopeanuoleen kolmevuotiaana. Siitä kiinnostus lähti liikkelle. Alkuun katselin lähinnä animea ja jossain vaiheessa löysin myös Hopeanuolen internetin ihmeellisestä maailmasta. Foorumeille kirjoittelin paljon vuosien 2010-2013 aikana ja ehdin myös harrastamaan muutaman vuoden ajan Gingaan liittyvien mangojen ja oheistuotekrääsän keräilyä. Nykyään keräily on jäänyt melko olemattomaksi, mutta nykyisestä kokoelmasta luopuminen ei ole toistaiseksi käynyt mielessä. Gingan parissa vapaa-aikaa kuluu kuitenkin entistä harvemmin, sillä tehokkasta ajankäytöstä huolen pitää lukio sekä allekirjoittaneen viisi koiraa.

GinBing lähti liikkelle, kun halusin jotain vaihtelua ainaiselle foorumikirjoittelulle ja tais tuo blogi syntyä vähän Kiatsun painostuksestakin? *tähän veikeä hymiö*
Ja olihan se silloin tosi coolia että jokaisella fanilla oli oma blogi ja niitä sitten tulikin kuin sieniä sateella.

2. Miten koiratietoutesi näkyy blogissasi, fanituksessasi jne?
- Ei oikeastaan mitenkään. Koiraharrastus näkyy ehkä siten, että eniten juttua riittää nimenomaan niiden fanien kanssa, jotka ovat koiraihmisiä itsekin. Toki näiden koirahommien pohjalta keksii välillä poikkeavia postausideoita ja joskus on päässyt pätemään jossain koirahommista tulleilla tiedoilla. Toki täytyy varmaan mainita vielä se, että jos en tykkäisi koirista, niin en todennäköisesti tykkäisi Hopeanuolestakaan, mutta tällä ei varsinaisesti ollut tekemistä sen kanssa, kun kolmeveenä siihen ensimmäistä kertaa törmäsin.

3. Mitä muita harrastuksia/kiinnostuksenkohteita sinulla on?
- Koirat ja niiden kanssa harrastaminen. Myös valokuvaus on kivaa ja kuvaan pääasiassa erilaisissa koiratapahtumissa sekä omia tai kavereiden koiria. En kuitenkaan ole kuvaamisessa tai kuvien käsittelyssä kovinkaan hyvä ja tässä harrastuksessa pätee omalla kohdallani hyvin se, että määrä ratkaisee, eikä niinkään laatu.

4. Sinulla on toinenkin blogi, Treenikaverit. Millainen blogi se on?
- Se on koirieni blogi, joka toimii pääasiassa treenipäiväkirjana ja kisamuistiona. Ennen se oli myös kuvien säilytyspaikka, mutta nykyään laitan kuvat talteen muualle. Välillä sinne ilmestyy niitä näitä diipadaapa-kuulumisia, mutta pääasiassa kirjoittelen treeneistä ja kisoista sekä niiden tuomista ajatuksista.

5. Oletko seurannut uusinta Takahashin sarjaa, Ginga: The Last Wars? Jos et, aiotko?
- Kaksoissolan blogista aina kun sinne on uusi luku ilmestynyt. En tätäkään välttämättä muistaisi seurata noin muuten, mutta onneksi facebookki useimmiten ilmoittaa tästä. On tuo osoittautunut aika mielenkiintoiseksi, mutta jopa Ginga-sarjaksi melkoista räiskintää ja mennyt mielestäni jo vähän yli, olipa viimeinen sota tahi ei.

6. Millä tavalla koirat vaikuttavat Ginga-harrastukseesi niin positiivisesti kuin negatiivisesti?
- Enemmänkin negatiivisesti, koska aika ja raha menee niihin. Lisäksi osa koirista on hajottanut jotain Gingaan liittyviä esineitä, kuten vaikkapa Daikku viimeksi silpoi pari figuuria. Positiiviset puolet taisin mainita jo kakkoskysymyksessä.

7. Mihin olet tyytyväinen blogissasi? Millaisia asioita voisi parantaa/kehittää?
- Ulkoasu on omaan makuuni simppeli, vaikka se onkin yksinkertainen ja tylsähkö. Tykkään blogeista, jotka ovat tarpeeksi leveitä ja joiden sivupalkkeja ei ole tungettu täyteen (ylimääräistä) krääsää ja oma blogini täyttää nämä kriteerit, jei. Mielestäni kirjoittamani tekstit ovat myös suhteellisen helppolukuisia, eikä postauksissa pahemmin ole suuria sana/lausehirviöitä. Lisäksi pidän suurinta osaa kirjoittamistani aiheista keskimäärin mielenkiintoisempina ja erilaisempina kuin monissa muissa blogeissa, mutta tämä seikka jakaa mielipiteet varmasti kahtia. Varsinkin jos sen ilmaisee näin ylimielisesti, eihän suomalaisten suinkaan sovi kehua itseään.
Parannettavia asioita lienee hieman pidempikin lista, mutta suurin vika lienee, että postauksia ilmestyy vain joskus ja jouluna. Myös banneriin ja blogin sivuihin olisi voinut panostaa enemmänkin.

8. Käytätkö enää paljon erilaisia Ginga-sivuja? Vai suositko esim. vain Gingapediaa ja Kaksoissolaa. Miksi?
- Ginga-sivujen käyttö on jäänyt todella vähäiseksi. Jos ehdin ja viitsin, niin saatan käydä pyörähtämässä Kaksoissolan sivuilla, mutta harvemmin. Gingapediassa käyn katsomassa, mitä uutta sarjassa on ilmennyt ja mitä vanhoille hahmoille on käynyt ja onko niistä laitettu kuvia. Jossain vaiheessa kyttäsin melko säännöllisesti, onko uusimmalle suosikkihahmilleni Rigelille laitettu lisää kuvia, mutta sitten sekin jäi, kun uusia kuvia ilmaantui vain harvoin. Nämäkin Gingapedia-tsekkaukset ovat tosin nykyään laskettavissa yhden käden sormilla per vuosi.

9. Pääsit vuoden 2012 Animeconissa fanitapaamiseen Takahashin kanssa. Millainen kokemus se oli?
- Hieno. Tilaisuudessa oli mahdollista kysyä Takahashilta, tosin itse kysyin vain muutamaan otteeseen, koska muut tilaisuudessa olijat kysyivät vastauksia juurikin niihin ikuisuuskysymyksiin, joita olin ajatellut itsekin kysyväni. Muistan ainakin saaneeni vastauksen siihen, paljonko yhden (Orionin) kansikuvan tekemiseen menee aikaa - noin tunti oli Takahashin vastaus. Ja hienointa taisi olla, kun jokainen sai Takahashin jakamana Weed-kännykkäkorun, joka on minulla vieläkin avaamattomana pussissaan.

10. Lopuksi: mitä/millaisia asioita blogiltasi voi odottaa tulevaisuudessa?
- Uuden postauksen ainakin jouluna ja juhannuksena, mikäli en päädy poistamaan blogia sitä ennen. Tän kyselyn jälkeen tekisi kyllä mieli taas panostaa blogiin, mutta kiitos koirien ja koulun, kiire on kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.