keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Akakabuton kukistus Weedissä

Olenko ainoa, joka ajattelee Akakabuton kukistustarinan Weedissä hieman oudoksi? Omasta mielestäni Akakabuto on kuvattu mm. pienemmäksi kuin GNG:ssä. Lisäksi itseäni mietityttää kovasti, miksi ollaan tehty seuraavanlainen ratkaisu. Gin tekee ZTB:n, jonka seurauksena Akakabuto horjahtaa alas Vuorilinnan päältä. GNG:ssä taistelu käytiin maan tasolla ja pää irtoaa oikeasti. Miksei tällaista ratkaisua tehty Weediin? Vaikka eihän Gin tähtää edes pään alueelle, vaan kylkeen. Miksi? Vaikka tehtiinhän tämäntyyppistä hyökkäystä Rikin ja Ginin toimesta. Se taas herättää kysymyksen, miksei Rikiä ollut ja miksi Goheillakaan ei kuvattu olevan yhtä tärkeää roolia?

GDW on huomattavasti GNG:tä raaempi, jolloin tuskin on kyse siitä, että on haluttu suojella katsojia. Olisihan päätä voinut kuvata, vaikka irrallisena ZTB:n jälkeen tai ruhoa kaatumassa ilman päätä. Toisaalta onhan GDW:ssä nähty muutenkin outoja valintoja johtuen siitä, miten mangan osuutta ei olla saatu mukaan. Mutta tälle ei näytä löytyvän selitystä. Onko se ollut vain valittu esitystapa, jolla päästiin helpommalla? Mutkia suoraksi. Toisaalta tällainen esitystapa näyttää haluavan tehdä Ginistä sankaria, mikä voi selittää monia muita asioita.

Mutta itselleni särähtää korviin myös nimitys ihmisyöjäkarhuista. Lisäksi Gohei esitettiin vain metsästäjänä, mikä oli samanlainen pettymys kuin, että Daisuken näkemistä lupailtiin takakansissa. Ja tuntui oudolta, että mainittiin taistelun kestäneen useampia päiviä. Vaikka GNG:n animesta itselleni tulee sellainen kuva, että ainakin Akakabuto kukistettiin päivässä. Ehkä jopa muutkin.

Akakabuton värikään ei ole mikään paras, sillä harja ja turkki eivät erotu toisistaan. Ja karhu on vain punaruskea möykky.

5 kommenttia:

 1. Itse ajattelisin, että taistelu Akakabutoa ja sen armeijaa vastaan olisi kestänyt noin vuorokauden. Oli aamu/aamupäivä/päivä, kun Riki lähetti neljä ryhmää kukistamaan Madaran ym. karhuja ja saman päivän aikana kukistettiin Mosa, jonka jälkeen tuli ilta/yö ja koirat pitivät pienen tauon. Reilusti ennen aamua lähdettiin kuitenkin ihmettelemään Harppuunakarhua, mikä johti lopuksi lopputaisteluun Akakabutoa vastaan ja kun itse Akakabuto oli kaadettu, niin aamu alkoi sarastaa.

  Oma näkemykseni on tosin täysin (leikkaamattoman) animen varassa, en muista oliko mangassa määritelty tarkemmin ajan kulua tai sitä koska oli yö/päivä. Tosin legendat tuuppaavat paisumaan, joten Smith on hyvinkin voinut vähän suurennella tarinaa kertoessaan sitä pennuille.

  Ja vaikkei animen tekijät olisivatkaan ajatelleet edellämainitulla tavalla, niin itse olen ollut aina tuon kohtauksen suhteen Weedissä armelias, sen on kuitenkin tarkoitus olla vain tiivistelmä, jolle ei ole ehditty/pystytty uhraamaan paljoa ruutuaikaa, minkä vuoksi monet taistelun osat (olennaiset hahmot yms.) jäävät todella suppeiksi. Itse kuitenkin tuosta kohtauksesta tykkään, sillä se on animen muun piirrosjäljen huomioon ottaen hyvin piirretty ja kertoja sekä taustamusiikki (hienommin ilmaistuna kivalta kuullostava soundtrack?) luovat tähän legendankerrontaan paljon kivemman fiiliksen, kuin millainen se taistelussa itsessään (GNG:ssä) oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla samanlaisia ovat omat ajatukseni. Mutta siinäkin taitaa olla eroja ajatellaanko Suureksi taisteluksi kaikki nuo tapahtumat vai pelkästään ns. Akakabuton voitto.

   Weedin kuvaus on kieltämättä onnistunut hyvin. Mutta siinä olisi voinut olla enemmän viittausta GNG juuri Gohein osalta. Ja ehkä näinkin vanhojen ja uusien fanien olisi helpompi älytä, että ahaa tällaistakin on ollut.

   Poista
 2. No imo gng on paljon raaempi. Koiranpennun hakkaamista, raajojen katkeilua, karhu litistää koiria jalkojensa alle ja yhdellä iskulla seivästää koko hurtan halki, elävältä hautaamista, itsemurhia... Weedissä ainoa kunnon raaka kohta joka tulee mieleen on kaibutsun seivästyminen. Ja ehkä myös villisian tappaminen.
  Joten en ihmettele vaikka weedissä yritetäänkin "suojella" katsojia pahimmalta mässäykseltä.

  VastaaPoista
 3. Muistaakseni GNG:ssä on jo nimitetty Akakabutoa ihmissyöjäksi, siitä varmaan GDW:n mainintakin.

  Omasta mielestäni GNG on raaempi kuin GDW ja veikkaisin, että Akakabuton kuolema ns. sensuroitiin animen alkuun. Olisin kyllä halunnut nähdä sen oikean version, koska tuosta Weedin alusta tulee vain sellainen kuva, etteivät animen tekijät ole perehtyneet itse pääsarjan loppuun. Ja ruutuaikaa tuo kohtaus tuskin olisi vienyt yhtään enempää kuin nykyinen, vaikka se olisi ollut se aito versio Akakabuton kuolemasta.

  VastaaPoista
 4. Gohee kyllä sanoi Akakabutoa ihmissyöjäksi Japaninkielisessä versiossa, kun tämä Shigematsu kuoli. "Se helvetillinen ihmistensyöjäkarhu!"

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.