torstai 12. marraskuuta 2015

Ohi menneet tilaisuudet

Fanina eteen on sattunut jos jonkinlaista tilaisuutta ja mahdollisuutta. Kaikkiin ei ole välttämättä halunnut tai voinut tarttua. Tässä esimerkkejä niistä tapauksista.

Tracon 3.-4.9.2011
Takahashi saapui vuoden 2011 Traconiin kunniavieraaksi. Kyseessä oli mangakan ensimmäinen vierailu Suomessa.
En tiedä, menetinkö hirveästi kun en päässyt sijaintini ja ajankohdan takia Traconiin. Ehkä olisin halunnut olla mukana juuri tässä huumassa. Vaikka pääsinhän toiseen vierailuun osallistumaan. Mutta ensimmäinen kerta on aina erilainen kuin toinen. Vaikka jotain ilmeisesti tehtiin Animeconissa paremmin kuin Traconissa.

Takahashin fanitapaaminen Animeconissa
Traconiin ja Animeconiin liittyen pidettiin kilpailu, joka mahdollisti fanitapaamisen Takahashin kanssa. Ainakin Animeconin kilpailuun piti osallistua Hopeanuoli/Ginga-aiheisella työllä. Sitä ei kuitenkaan rajattu, millainen työ sai olla. Kunhan palautti 10.7 mennessä.
Rehellisesti sanottuna en oikein ymmärrä, miksi jätin tämän tilaisuuden käyttämättä. Aluksi oli toki epävarmaa, pääsenkö coniin. Mutta kun tämä varmistui, olisin voinut edes yrittää. Ilmeisesti oma ujous ja "en mä voi"-asenne painoi tässä eniten. En myöskään osannut valita Ginga-aiheisen roolipelin ja fanitarinan väliltä. Tämän jälkeistä harmituksen määrää ei voi edes sanoin kuvailla. Mutta pitää olla kiitollinen yhteiskuvasta Takahashin kanssa ja herran kättelystä. Olihan sekin sentään jo jotain.

Moderaattoriksi
Parisen vuotta sitten minulta kysyttiin kiinnostusta toimia Kaksoissolan foorumilla valvojana. Silloin kuitenkin totesin, ettei oma aikani moiseen. Osaksi roolipelipaikkoihin liittyvästä työstä johtuen. Eli sielläkin mm. valvoin toimintaa ja se oli ihan mukavaakin hommaa. Mutta ehkä oma roolini on olla käyttäjänä kuin moderaattorina. Vaikka jälkimmäinen ei olisikaan mikään este.

Ginga Room
Suomen Hopeanuoli-fanit yhdistys järjesti oman Ginga nurkkauksen mm. vuoden 2012 Animeconiin. Siellä pystyi piirtämään, keskustelemaan, pelamaan, lukemaan ja yksi fani teki jopa Ginga-aiheisia kasvomaalauksia. Itseäni harmittaa se, etten uskaltaltanut käydä huoneessa ensimmäisenä päivänä. Siellä olisi nimittäin ollut enemmän Kaksoissolan porukkaa, mikä olisi ollut ihan mielenkiintoista. Lisäksi olisihan se kiinnostanut, että miten olisin pärjännyt Windyn pitämässä tietokilpailussa.

Toiminnan järjestämistä Pohjoisessa
Olen tosiaan kotoisin Itä-Suomesta, mutta parin kuukauden sisällä rantautunut Keski-Suomeen. Äffä otti yhdessä aiheessa, blogini puolella puheeksi sen, että olisiko minulla kiinnostusta ns. koota Pohjoisen porukkaa yhteen ja pitää yhdistyksen pöytää/miittejä/Ginga roomia jne.
Tästä on päälle vuosi, jota seurasi työläs abivuosi. En innostanut asiasta monesta eri syystä. Kirjotukset olivat yksi syy. Mutta en ole ikinä tuntenut olevani Lapista kerta oma perheeni on Keski-Suomesta. Siellä omat juurenikin ovat. Näin ollen ryhtyäkseni moiseen toimintaan, edellyttäisi se noille asteille jäämistä. Mutta mahdollisuuksia toiminnan järjestämiseen/siihen osallistumiseen on toki muuallakin. Vielä vuoden asiat ovat aika hajallaan, koska kyseessä on lyhytkestoinen opiskelupaikka. Mutta ehkä sen jälkeen voisi ajatella jotain. Halusta se ei ole kiinni.

Artikkeli yhdistyksen lehteen
Minulta on tiedusteltu mm. että haluanko osallistua Saraba! Kita no Ookami-artikkelin kirjoittamiseen tai kirjoittaa sen itse. Tämäntasoinen kirjoittaminen on itselleni jollain tapaa liian henkilökohtaista ja ahdistavaa, jolloin en ainakaan halunnut kirjoittaa sitä itse. Jos olisin muuten osallistunut kirjoittamiseen, olisin tuskin ollut hyödyksi.

Näistä kaikista tilaisuuksista eniten kaduttaa fanitapaamiseen ja Ginga Roomiin liittyvät tapaukset. Muut ovat menneet ohi eri syistä tai odottavat edelleenkin parempaa ajankohtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.