sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Wilson on kummajainen

Wilsonin ensiesiintyminen GNG:ssä on jotain näyttävää ja mieleenpainuvaa. Kenties tämä selittyy hahmon katkerudella Kurojakia kohtaan ja halulla kostaa - Chibin hengen riistämällä. Se jos mikä kuohuttaa moraalisesti.
Tämän jälkeen Wilsonin osalta ei nähdä mitään erikoista: hän on aktiivisesti ja vähemmän aktiivisesti mukana laumassa. Merkittävin muutos hahmon suhteen tapahtuu kuitenkin GDW:n puolella ja täytyy sanoa, etten ymmärrä tätä Takahashilta.

Mangan puolella kerrotaan, että Wilson olisi liittynyt Kagetoran joukkoon ja törmännyt sitä kautta Weediin. Hän toteaa jopa Weedin muistuvan paljon Ohun johtajaa, Giniä. Kagetoran joukon liityttyä Weedin laumaan, hahmon yhteiselo Ohun sotureissa jatkuu ja lopulta häntä ei seurata enää oikein taustoillakaan.
Missään vaiheessa mangaa ei ole siis sanottu, että hahmo olisi todella Wilson. Kenties collie-design puhuu vain puolestaan ja niin on vain helppo ajatella. Jos taas animeen verrataan niin, Wilsonilla ei ole siellä edes yhtään puherepliikkiä. Mangassa sentään jokunen ja siellä näkyy mm. vahva luotto Smithin johtoon/seuraamiseen tms.

Wilsonia ajatellessa tulee kieltämättä mieleen, että onko nyt käynyt Chutorat. Eli vanha hahmo on menty unohtamaan ihan tyystin. Mutta ilmeisesti ei aivan, kun jonkinlainen kaksoisolentohan siellä sarjassa esiintyy.
En tiedä oikeastaan, että mikä/mitkä olisivat perusteita sille että kyseessä olisi Wilson. Itse löydän perusteeksi juuri ulkonäön, mutta mielestäni manga vastaa sitä enemmän tyylillisesti kuin anime. Mutta animehan on muutenkin.. Myönnän myös, että suhteet Smithiin ja Giniin voisivat synnyttää ajatusta Wilsonin henkilöllisyydestä. Mutta näen, että ne olisivat kumottavissa.
Ginillä on iso maine, joka kyllä kantautuu ja jo yhdennäköisyyden muistaessa, kuka vain pystyy helposti sanomaan Weedin näyttävän kuin isältään. Ja tätä on näkynyt sarjassa ihan mukavasti. 
Olisihan asia toki eri, jos hahmo olisi mennyt muistelemaan ääneen kokemuksiaan Ginin riveissä. Tällöin suhtaudun kovin skeptisesti Smithin seuraamiseenkin. Tuskinpa Wilsonin taka-ajatuksena oli sama yhteinen GNG:n historia. Ja jäin jostain syystä miettimään sitäkin, että miksi Wilson ryhtyi niin äänekkäästi seuraamaan Smithiä? Ginin kohdalla olisin ehkä voinut ymmärtää. Mutta GNG:ssä Wilson on silti samanlainen hiljainen seuraaja, että tuollainen käytös ihmetyttää. Tai sitten se oli vain huono ja väkinäinen yritys antaa hahmolle vuorosanoja.
Jossain oli puhetta siitäkin, että Smithän tosiaan haukkui kyseistä koirajoukkoa, johon Wilson kuului heidän toimimattomuudestaan. Olisiko tämä muka ollut Wilsonin tapa toimia? Tumput suorina.

Gingassa on outoja sattumia ja jälleennäkemisiä. Mutta en ymmärrä/näe sitä, miten Wilson olisi päätynyt nimenomaan Kagetoran joukkoon. Toisaalta jos ajatus olisi ollut, vaikka päästä törmäämään Giniin uudelleen niin miksei. Mutta sitten alkaakin miettiä, miten/miksi hahmot olisivat toisistaan etääntyneet. Mutta näkyyhän tätä muidenkin vanhojen GNG:n hahmojen kohdalla. 
Itse olisin tykännyt siitä, että Wilson olisi tullut esim. Jeromen mukana Shikokusta Mossin, Musashin ja kumppaneiden kanssa sillä se olisi ollut huomattavasti loogisempaa verrattuna tuohon randomiin Kagetoran joukossa hengailuun.

Mutta onhan sitä näin faktankin puolesta todisteita, ettei kyseinen collie olisi Wilson. Yllä oleva piirrosmallinekuva kertoo nimittäin hahmon olevan nimetön ja muistaakseni tuossa luki katakanoilla vain "collie."

En kyllä tiedä vielä vuosienkaan jälkeen, millä kannalla olen tämän asian suhteen. Fanina haluaisin uskoa täysin pyyteettömästi collien olevan Wilson niiden ihanien GNG:n aikojen jälkeen. Joskin vain hyvin huono sellainen. Mutta pidän sitä erittäin outona, että jos hahmo todella olisi Wilson niin, miksei hänen menneisyydestään puhuta. Olisin rehellisesti sanottuna odottanut Wilsonin ja Tesshinin kohtaamista GDW:n puolella, jossa näitä vanhoja asioita oltaisiin palautettu mieleen. Sniperin kauna Giniä kohtaan, kun jatkuu edelleen, jolloin tämäkin olisi ollut kiva juttu. Mutta eihän Wilsonin olisi välttämättä tarvinnut olla katkera tai mitään. Tesshinin reaktio olisi vain kiinnostanut ja onkohan hänelle edes tuollaista asiaa kerrottu elämästään? Olisipa ollut hienoa.
Oli Wilson Weedissä tai sitten ei, se herättää samanlaista pettymystä kuin esim. Great tai Chutora, jotka ovat vastaavasti kärsineet tästä Takahashin unohtamisesta ja muistamattomuudesta.

5 kommenttia:

 1. Olen pohtinut tätä samaa asiaa, olisi kiva ajatella että Weedissä esiintyvä collie tosiaan olisi Wilson. Luulisi edes Tesshinin mainitsevan jotain Wilsonista, jos hän muistaa isänsä pentujoiltaan hän todennäköisesti muistaisi myös Wilsonin joka yritti heittää tämän rotkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Muistaahan Tesshin isänsä hylkäämisenkin.

   Poista
 2. Pilkunviilausta, mutta hahmomallineessa lukee collie katakana-tavumerkein, ei kanji-merkein. :)

  VastaaPoista
 3. Ainakin gingapediassa sanotaan että kyseessä olisi sama koira

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.