keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Erot animeen (Weed, osa 11)

Animen ja mangan eroavaisuuksia toisistaan, kun vuorossa on Weedin 12. osa.

Ben & Cross 
- Akame on jäänyt mangassa tarkailemaan Genban joukkuetta, kunnes hän äkkää Benin ja Crossin lähettyvillä. Akame toivoo, etteivät he eksyisi siihen suuntaan. Animessa ei tapahdu vastaavaa, koska Ben, Reika, Cross ja Hook liikkuvat yhdessä.
Mangassa tilanne jatkuu vielä vähän, kun Akame pääsee pakenemaan, hän ui ja onnistuu tavoittamaan Benin ja Crossin. Myös Mel vilahtaa Genban joukkojen luona ja hän kuuntelee heidän puheitaan.

Smithin kuolema
- Kun Kurotora ja muut kait asettuvat Torahampaalle, Kurotora käy läpi tuskaansa nähtyään toverinsa kuolleena. Animessa vain Weedin porukka itkee hänen peräänsä. Mutta 19. jaksossa mainitaan Smithin lepäävän Kaksoissolassa, kun koirat ajattelevat Johnin muistoa.

Melin viesti
- Mangassa Mel saa tuoda erikseen viestiä vihollisen hyökkäyksestä. Animessa Ohun soturit huomaavat sen itse odotellessaan ja seisoskellessaan Torahampaalla.

Ginin tallominen
- Anime näyttää hetken aikaa kohtausta siitä, kuinka Hougenin alaiset käyvät astumassa Ginin päälle, mikäli he ovat edelleen uskollisia johtajalleen. Mangassa näytetään tästä ihan virallinen toimitus ja joukossa on mm. Sniper. Yksi Ginin puolella oleva viedään jopa teloitettavaksi.

Sniperin valhe
- Manga ja anime ovat siitä erilaisia, että animessa Weedin ja Tesshinin väki tulee toimeen keskenään. Mangassa asiat ovat sen sijaan toisin, kun Tesshin on uskonut Sniperin valheen. Sniper valehteli hänelle Ohun väen tappaneen Kurojakin.
Tämän takia 12. osassa nähdään paljon näiden osapuolten yhteenottoja ja taisteluja. Weedin joukko joutuu jopa seuraamaan Tesshiniä lampeen, joten juoni kulkee aivan eri tavalla.

Kolmelle koiralle turpaan
- Genban puolelta lähtee kolme alaista viemään viestiä siitä, että Vuorilinna on saarrettu kunnon armeijalla. Kun kolmikko aikoo lähteä, Kurotora ja muut kait käyvät heidän kimppuunsa.

Kurojaki on kuollut
- Klaanin vanhinta on luultu mangassa elossa olevaksi Kurojaksi, jolloin suomennos varmisti meille hahmon kuoleman.Vanhimmalla on erityistä kaunaa Ohun väkeä kohtaan siinä, missä Tesshinilläkin on (Sniperin) valheiden takia. Vanhin käskeekin Tesshiniä tappamaan kidnapatun Weedin, mutta Jerome ehtii toimia ensin.

4 kommenttia:

 1. Puhutko nyt osasta 11 vai 12? Otsikossa puhut osasta 11, mutta tekstissä osasta 12.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhun osasta 12. Tämä johtuu siitä, että otin 11. osan edelliseen postaukseen 10. kanssa.

   Poista
 2. Kiva postaus! Jotenkin tuo "kolmelle koiralle turpaan" väliotsikko kuulostaa omaan korvaani hyvältä bändin nimeltä :DD

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.