torstai 9. heinäkuuta 2015

Animen ja mangan erot (GNG, osa 12)

Animen ja mangan eroavaisuuksia toisistaan, kun luvassa on Hopeanuolen 12. manga.

Karhujen puhuminen
- Rikin ja Gakin taistellessa keskenään, pääsemme vihdoin siihen, että mangasahan karhut puhuvat. Ja ilmeisesti ne ymmärtävät toistensa välittämää viestiä.
Kohtaus on siitäkin erilainen, että animessa Akakabuto ilmestyy karhujen taakse Rikin hautaamisen jälkeen. Mangassa Akakabuto kutsuu heitä Vuorilinnaansa ja karhut rientävät sinne. Siellä heidät palkitaan hyvin tehdystä työstä.

Maja
- Manga kertoo tarkemmin tuosta majasta, jonne mm. Ben päätyi. Kolme vuorikiipeilijää oli kuollut sinne jäätyään Akakabuton saaliiksi. Kenties majasta löytyvä köysi, jolla Mosa sidottiin, olikin peräisin kiipeilijöiltä.

Mutsun kenraalit
- Animessa mm. John ja Akame yrittävät estää Benizakuran aikomusta hyökätä Mosan kimppuun. Mangassa mm. Mutsun kenraalit (Kisaragi ja Uzuki) yrittävät puhua Benizakuralle järkeä muiden lisäksi. Maailman vahvin koira ei ole kuitenkaan kuulevinaan heitä ja hän tyrkkää koirat sivuun.

Rakennuksen sortuminen
- Animessa majarakennus ehtii sortua ja mm. Gin jää sen alle. Mangassa esim. tiikeriveljekset ehtivät tehdä hyökkäyksiä Mosan päälle ennen sortumista.

Benizakuran perään lähteminen
- Animessa Gin, John ja Akame lähtevät Benizakuran perään lampeen. Mangassa heidän lisäkseen mukaaan lähtee myös Kurotora.

Kohtaus Smithin kanssa
- Mangassa on ihan oma kohtauksensa, jossa Smith myöntää tunteensa Crossia kohtaan. Tämä tapahtuu, kun koirat kuulevat ääniä ja Smith aikoo suojella haavoittuneita tms. Smith säntää katsomaan, mikä/kuka onkaan kyseessä ja uhka paljastuu vain paikalle tulleeksi Goheiksi. Toki anime näyttää myöhemmin kohtauksen, jossa Smith on tuonut Gohein varta vasten paikalle.

3 kommenttia:

 1. hei,tästä taitaa puuttua se kohtaus jossa Henry III saa Mosalta osuman mutta sille ei kuitenkaan käy huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selasin aika nopeasti sillä oli kiire. Mutta kiitos tuosta yksityiskohdasta.

   Poista
 2. - Moss seisoo Kirikazen yläpuolella, jotta häneltä ei jäisi taistelu näkemättä
  - Lisäjoukon kutsuminen Madaraa vastaan taisteltaessa
  - Muitakin oli paikalla, kun Benizakura syöksyi lampeen Mosan kanssa (animessa ainakin aluksi Moss, ja muut tulivat myöhemmin?)

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.