torstai 19. helmikuuta 2015

Omat fanitarinat

Omana fanitusaikanani olen aloittanut useammankin Ginga-aiheisen fanitarinan, mutta motivaation puutteessa jättänyt ne kesken. Suurimman osan tarinoista kirjoitin kaikenikäisten foorumille, josta en ottanut tarinan alkuja myöhemminkään talteen. Mitä on siis tullut kirjoiteltua?

Noin vuosina 2009-2010 kirjoitin foorumille sellaiset tarinat kuin Kahden elättäminen, Vuorten kolmikko, Kaibutsun tuska ja Jeromen uusi ihastus. Pituuksia en tarinoista muista, mutta ne pyörivät siinä kahdesta kolmeen luvussa.
Kahden elättäminen pohjautui niihin aikoihin, kun suomimanga oli edennyt Benizakuraan ja hänen elämästään paljastui uusia käänteitä. Itse olin tästä suuresti innostunut, jolloin yritin kirjoittaa niistä tunnelmista. Eli Benizakura eleli Nobuon ja hänen setänsä kanssa ja toimi perheen ns. pääelättäjänä. Lähdin rakentamaan juonta siihen suuntaan, että Nobuo sairastuisi ja Benizakurakin vielä loukkaisi jalkansa. Mutta vammasta huolimatta hän ei vetäytyisi taistelukentältä, vaan olisi siellä rahan ja perheen takia. Tilanne alkaa kuitenkin helpottaa jahka Nobuon setä saa töitä ja Benizakurakin ryhtyy haaveilemaan Tsuna Arashin tapaamisesta voidessaan paremmin. Muistan miten kirjoitin jo seuraavaa lukua ja tapaamisen toteutusta käytännössä, mutta siihen tarina valitettavasti jäikin omalta osaltani.
Vuorten kolmikko tarina taas liittyi nimensä mukaisesti Blueen, Nediin ja Belliin joiden alaisuudessa Kuro ja Hook toimivat. Englanninkielisiä mangoja lukiessani jäin miettimään, millainen veli ja ennen kaikkea hahmo Kuro oli. Lisäksi halusin tehdä tarkempia selvityksiä tapahtumille. Tarinasta itsestään muistan, miten jännittävästi osasin kirjoittaa yhden kohtauksen, jossa toinen pennuista oli jäädä kiinni. Mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut.
Kahden elättäminen tarinan olin kirjoittanut yleisestä näkökulmasta, mutta Vuorten kolmikon Bluen näkökulmasta. Halusin nimittäin päästä ajattelemaan hahmon tavoin, etenkin sen jälkeen kun hän pelastaa Weedin jäämästä rekan alle. Millainen hahmo Blue oikeasti olikaan?

Kaibutsun tuska kertoi hirviön elinoloista ja kärsimyksestä laboratoriossa. Kerronta ei ollut järin niin koskettava animeen verrattuna, vaan huomattavasti kivuliaampi. Mutta se jätti samanlaisen olotilan kuin mitä anime Kaibutsun tarinan tultua ilmi.
Kaibutsun viha ihmisiä kohtaan oli ehdotonta, jolloin halusin päästää hahmon lähelle ihmistä. Hoitojen ja kokeiden aikana laboratoriossa työskentelevä Hanako muodostuu hirviölle tärkeäksi, sillä hän päästää Kaibutsua ulos ja osoittaa välittävänsä. Olen jo unohtanut hahmon nimen, joka rikkoi kaksikon välit. Mutta joka tapauksessa kyseinen henkilö johti välien rikkoutumiseen Kaibutsun ollessa mustasukkainen. Tämän jälkeen tapahtumat muuttuvatkin animen kaltaisiksi eli Kaibutsu karkaa, mutta tutustuu myöhemmin Jeromeen.
Näkökulma oli tosiaan Kaibutsun näkökulmasta.

Jeromen uusi ihastus koskeekin muodostamaani Jerome x Ryo paritusta, joka oli tarinassa taustalla. Oman muistini mukaan aloitin tarinan siten, että Jerome herää keskellä yötä ja juttelee Weedin kanssa rakkaudesta ja Lydiasta. Yön aikana hahmo siirtyy tapaamaan Lydiaa ja jättää tämän. Sen taustalla on rakkaus Ryoa kohtaan, mutta Jeromen temppu saakin Lydian palaamaan veljensä luo. Venäjän sotakoirat aloittavat Ohulle sodan.
Tarinassa pääsin siihen vaiheeseen, että Lydia jutteli veljelleen ja sota oli ns. julistettu. Mutta niihin mitä parhaimpiin tapahtumiin kirjoittaminen ei yltänyt. Kaikkien näiden tarinoiden kohdalla kesken jääminen ärsyttääkin Jeromen uusi ihastus kohdalla.
Tämänkin kirjoitin Jeromen näkökulmasta.

Uusin fanitarinani Pakokarkuri sijaitsee Kaksoissolan foorumilla ja sitä aloittelin 2012 tienoilla. Kirjoitin Kiatsun näkökulmasta tarinaa, jossa naaras lähtee Johnin ja Hougenin perään. Kiatsu haavoittuu itse taistelussa, mutta Hougen kiinnostuu naaraasta ja Johnin annetaan mennä. Jätin siis Hiron ja Reikan sarjasta poiketen kokonaan pois.
Tarinassa onnistuin myöhemmin suunnittelemaan naaraan pelastamista, mutta tämän toteutus inhotti itseäni niin paljon. Kenties Johnin pakoon päästäminen ei näin jälkeen päin tuntunutkaan niin hyvältä vedolta.

Tässäpä omia tarinan yritelmiäni. Laatikoissa on myös jotain tarinan poikasia, mutta en ottanut niitä postaukseen kuuluvaksi. Joskus voisinkin kirjoittaa siitä, mitä vaikeuksia fanitarinan kirjoittamisessa piilee ja miksi.

5 kommenttia:

 1. "Tämän jälkeen tapahtumat muuttuvatkin animen kaltaisiksi eli Kaibutsu karkaa, mutta tutustuu myöhemmin Jeromeen."

  Kaibutsuhan tutustui Jeromeen jo ennen karkaamistaan.

  VastaaPoista
 2. Hyviä tarinoita. Sinulla on aika hyvä mielikuvitus.

  VastaaPoista
 3. Hyviä tarinoita kaikki. Sinulla on aika hyvä mielikuvitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, näissä tarinoissa en päästänyt sitä järin valloilleen.

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.