sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kuukauden blogi: Hopeatiikeri

Kuukauden blogissa tällä kertaa vuorossa Antun pitämä Hopeatiikeri blogi.


1. Kertoisitko alkuun itsestäsi, faneutesi alkamisesta ja blogistasi.
Olen Anttu, 22-vuotias ja asun Helsingissä omassa asunnossa kissani kanssa. Aikani menee tällä hetkellä lähinnä töitä tehdessä, piirtäessä ja pelatessa.

Olin pentuna aina kiinnostunut kaikesta koira-aiheisesta ja ollessani siinä kuuden vanha eskariystäväni Satu (Satanica) esitteli minulle Hopeanuolen suomidubin ja alun epäilyjen jälkeen olin ihan myyty. Hopeanuolesta tuli valtavan iso juttu ja sitä leikittiin aina, kun oli mahdollista. Valitettavasti minun ja Satun tiet erosivat, kun perheeni muutti pois vanhempieni eron jälkeen. Näimme paljon harvemmin ja uudessa paikassa koirasarjan fanitustani pidettiin nolona ja lapsellisena (mikä jälkeenpäin tuntuu typerältä, koska olin vasta 11-12 -vuotias) enkä saanut ystäviä, joten Hopeanuolesta jäi jäljelle vain koirien piirtäminen ja koirilla roolipelaaminen foorumeilla.

Hopeanuolen mangan suomentamisen aikoihin havahduin vähitellen takaisin fanitukseen, olin tuolloin Torkkelissa koulussa, minkä suvaitsevaista ilmapiiriä voisi kaiketi kiittää siitä, että uskalsin taas olla oma itseni eikä minun tarvinnut miettiä mitä muut ajattelivat. Sillä välin, kun olin takavasemmalla Hopeanuoli oli kunnolla rantautunut Suomeen ja löysin Urumin ja Kaksoissolan ja siitä koko homma lähti kunnolla käyntiin. Kolmisen vuotta sitten aloitin näkyvämmin fanituksen ja innostuin keräilystä, blogia aloin pitää aika pian sen jälkeen. Pidin ensin omaa henkilökohtaista blogia, mutta kiinnostukseni humahti Gingaan niin urakalla, että perustin sille oman blogin.

2. Millaista oli tulla tähän fandomiin vai olisiko kannattanut pyöriä sarjan parissa itsekseen? Miksi?
Se oli aluksi vähän vierasta, omalla tavallaan upeaa, koska en tiennyt, että sarjalla on näin paljon faneja. En tiennyt, että on muita joiden kanssa Gingasta voi puhua. Itse näen, että fandomiin astumisessa oli minulle enemmän hyötyä kuin harmia, koska tutustuin moniin ihmisiin ja sain tietoa monista asioista. Olin aluksi aika hiljainen sivusta seuraaja, mutta pääsin lopulta aika nopeasti mukaan ja minusta tuli aktiivisempi.

3. Missä mielessä oman Ginga-blogin Facebook-sivut ovat kätevät?
Itse tykkään, että voin heittää Facebookiin lyhyitä päivityksiä, kuvia tai muuta sellaista, jotka blogissa tuntuisivat aika turhilta. Facebookissa saa myös hyvin tavoitettua aiheesta kiinnostuneita ihmisiä, koska ihmiset ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa noin muutenkin. Joku fani voi löytää blogin kaverin tykkäämän julkaisun perusteella, mikä on aika mahtavaa.

4. Sinulla on omat Ginga-aiheiset nettisivutkin. Miten sivujen pyörittäminen ja blogin pitäminen eroavat mielestäsi toisistaan?
Haha, joo. Ginga Spiral on perustettu joskus monen monta vuotta sitten, lopetettukin välillä, mutta onneksi se on nykyään vain kehittynyt parempaan, asiallisempaan suuntaan... GS on enemmänkin tietoa antava sivusto eli siellä ei blogin tapaan näy oikeastaan ollenkaan mun omia mielipiteitä, mikä on varmaan isoin ero blogin ja sivujen välillä. Hopeatiikeri on paljon henkilökohtaisempi, esiinnyn siellä itsenäni omien mielipiteideni, ajatusteni ja ideoideni kanssa. Bloggaajana voin soveltaa aihetta ihan niin paljon kuin haluan, kotisivujen kanssa olen vain ylläpitäjä, joka lätkii tietoja sivuille.

5. Miten oma kädenjälkesi näkyy blogissasi?Entä mitä ajattelet siitä?
Näkyvin asia on varmasti ulkoasu, kun astuu blogiin. Haluan, että blogi näyttää minun silmääni hyvältä aina värimaailmasta fontteihin. Pyrin myös tottakai lisäämään teksteihinkin mahdollisimman paljon omaa mukaan, koska tykkään, että blogi on pitäjänsä tyylinen. Yhdistelen taiteellista puolta askarteluun sun muuhun ja myös kuvanmuokkauksiin. Taide on aika iso osa elämääni noin muutenkin, joten miksi ei lisäisi sitä blogiinkin? Gingassa ei kuitenkaan ole kyse pelkästään tarinasta, vaan siihen liittyy olennaisena osana se miten tarina on toteutettu: piirtämällä, sarjakuvana, animena. Lisäksi Ginga-sarjat ovat vaikuttaneet monen (koiraeläin)piirtäjän innostuksen syntymiseen ja tyyliin.

6. Mihin olet tyytyväinen blogissasi? Millaisia asioita voisi parantaa/kehittää?
Olen blogiin kokonaisuudessaan ihan tyytyväinen. Haluaisin kehittää toki esimerkiksi taitojani esimerkiksi pohdinnan suhteen, jotta saisin parempaa ja pidempää tekstiä aikaiseksi. Muutenkin haluaisin tällä hetkellä panostaa enemmän tekstin laatuun, mikä onkin varmaan osasyy siihen, ettei blogi ole viime aikoina ollut kovin aktiivinen kiireiden ohessa. Haluaisin myös panostaa enemmän erilaisiin aiheisiin.

7. Mitä mieltä olet vanhojen postausten kirjoittamisesta uudelleen ja paremmin? Vai pitäisikö niiden vain antaa olla?
Riippuu postauksesta. Itse en lähde herkästi kirjoittamaan vanhoja postauksia uudelleen, jos en ole sitä mieltä, että minulla olisi aiheen suhteen enemmän annettavaa tai mielipiteeni on ehkä muuttunut radikaalisti. Toisaalta vanhoja postauksia on kiva lukea, koska niistä näkee mitä on ajatellut tuolloin ja miten paljon on kehittynyt ajan kuluessa esimerkiksi kirjoittamisen suhteen. Jos joku on sitä mieltä, että haluaa kirjoittaa vanhan postauksen uudelleen niin siitä vain, eihän se minulta pois ole.

8. Koetko, että sinua matkittaisiin blogin suhteen? Mikä on ns. matkimista?
En omista aihetta ja minusta on mukavaa, jos blogini tai aiheeni innostavat muitakin. Ihan samalla tavalla saatan silloin tällöin inspiroitua jonkun muun tekstistä (vaikkakin yleensä mainitsen asiasta), mutta minusta siinä ei ole mitään hävettävää. Imartelevaahan se vain on ja olen ollut vain todella otettu, jos joku sanoo innostuneensa perustamaan blogin minun blogini ansiosta. Tykkään lukea paljon muiden blogeja, vaikkakin olen aika kehno kommentoija. Käyn usein urkkimassa muiden tekstejä :'D

En siis koe, että minua matkittaisiin. Ainoastaan kerran herätti vähän ihmetystä toisen suomalaisen fanin luoma Ginga-blogi, jonka hän oli päättänyt nimetä "Silver Tiger Blog"iksi, joka suomeksi kääntyisi juuri Hopea Tiikeri Blogiksi. En tuolloin kyllä maininnut asiasta mitään hänelle ja myöhemmin blogi oli poistettu. Eli koen matkimiseksi lähinnä aika ilmiselvän kopioimisen. Annan kuitenkin käyttää esimerkiksi ottamiani valokuvia aika vapaasti missä lystää (kunhan nyt ei omaksi väitä). Taidan olla aika suojelevainen ainoastaan piirroksiani kohtaan.

9. Millaisia asioita haluaisit vielä kokea fanina?
Tällä hetkellä meikäläisen tehtävälistalla on ainakin mennä coniin, missä toivottavasti olisi jotain Ginga-aiheista toimintaa (esimerkiksi yhdistys olisi paikalla) tai edes muita faneja. Joskus saan vielä aikaiseksi! Tahtoisin tietysti myös tavata muita faneja ihan oikeassa elämässä.

10. Minkälaiseksi ihmiseksi näet Yoshihro Takahashin?
Vaikka Takahashi kertoo aika paljon itsestään pokkareissa ja häntä on haastateltukin muutamaan otteeseen niin näkisin, että Takahashi pitää yksityiselämänsä aika syrjässä muusta julkisuudesta. Sen perusteella, mitä olen lukenut niin sensei on asiallinen, rauhallinen ja hänellä on paljon maalaisjärkeä.

11. Lopuksi: mitä/millaisia asioita blogiltasi voi odottaa tulevaisuudessa?
Well, samalla linjalla varmaan jatketaan mitä nyt nämä lähes kolme vuotta blogi on pystyssä pysynyt. En usko, että osaan enää yllättää millään tässä vaiheessa. Korkeintaan yritän tästä kehittyä bloggaajana ja panostaa teksteihin näillä näkymin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.