torstai 8. elokuuta 2013

Lassie (osa 1)

Manga alkaa näyttämällä sitä miten Lassie leikkii kahden pojan kanssa. Koiran omistaja herää oudon unen keskeltä ja rupeaa muistelemaan vanhaa koiraansa.

Parhaillaan Lassie on juoksemassa Agaki vuorella suurta koirajoukkoa karkuun. Collie törmää puuhun jolloin Bullin joukko rupeaa piirittämään koiraa. Ryhmänjohtaja ei myöskään ilahdu siitä että Lassiella on kaulassaan ihmiseltä saatu koru. Koirien välille syntyy taistelua, kunnes yllättäen heitä kohti juoksee German niminen saksanpaimenkoira Lassien avuksi. Tohinan aikana collien koru menee rikki, jolloin sitä ei voi pujottaa enää kaulaan.

Akutsu, Lassien omistaja soittelee eläinkauppaan josko myyjä olisi nähnyt hänen koiraansa. Collie myytiin viime keväänä, mutta se ei viihtynyt uudessa kodissaan vaan karkasi.

Lassie etsiskelee omistajaansa sateen keskellä ja muistelee samalla päivää, jolloin Akutsu osti hänet. Muut asiakkaat eivät olleet kiinnostuneet colliesta, koska sillä oli ikää puolen vuoden edestä. Akutsu saa luvan lähteä koiransa kävelylle ja hän kertoo ostavansa Lassien kunhan valmistuu yliopistosta. Kaksikko istuu kaikessa rauhassa puistossa, kunnes miesjoukko käy käsiksi Akutsuun. Lassie pelastaa naisen, jolloin hän antaa koiralle korun muistoksi. 

Ohi kulkeva Shingo syöttää koiraa makkaralla, vaikka tuleekin köyhästä perheestä. Kaksi miestä aikoo ryöstää miehen, mutta Lassie hyökkää kaksikon kimppuun. Myöhemmin Yagushi kulkee äitinsä kanssa ja pahoittelee tapahtunutta. He löytävät Lassien tien vierestä ja vievät koiran kotiinsa.

Kotona Shingo ja hänen äitinsä laittavat Lassielle ruokaa ja korjaavat rikkinäisen kaulakorun, jota he tutkivat. Äiti puhuu sattumalta Lassiesta, jolloin kaksikko on tullut löytäneeksi koiran nimen, johon se reagoikin haukkumalla.
Perheen edesmennyt isä oli teetättänyt mahdolliselle koiralle oman kopin, joten Lassie saa nukkua siellä. Yöllä German herättää collien pistäytymällä käymään.

Akutsu pyrkii hakeutumaan takaisin eläinkauppaan töihin siinä uskossa, että hänen koiransa palaisi sinne.

Shingo ja Lassie menevät kävelylle, kunnes collie huomaa Bullin joukon jahtaavan Germania. Koira syöksyy apuun hyppäämällä aidan yli, mutta laskeutuu veteen. Shingo yrittää auttaa, mutta muut paikalla olevat ihmiset kieltävät miestä menemästä. Lassie taas pääsee tikapuita pitkin kiipeämällä pois vedestä. Hän onnistuu auttamaan saksanpaimenkoiraa ja kaksikko lähtee pakosalle voitettuaan Bullin. German taistelee amerikan pittbull terrierin kanssa ja kumpikin päätyy jokeen. Lassiekin seuraa perässä ja Shingo etsii parhaillaan koiraa.

Kaksikko on päätynyt viiden kilometrin päähän. German kaatuilee pari kertaa ja toivoo collien jatkavan matkaan ilman häntä. Koiran kyljestä pullottaa pala suolta ja ainoa toivoa on hankkia apua ihmisiltä. German ei ole sen suhteen innokas, koska ihminen petti hänet lukitsemalla kenneliin ja tulematta enää koskaan takaisin. Lassie löytää ympäriltään kasan heiniä jonka suojissa German voi levätä, kun lähtee hakemaan apua.

Shingo ja hänen äitinsä etsivät parhaillaan Lassieta lähialueelta. Mies palaa kotiin ja kuulee collien saapuvan vähän ajan kuluttua luokseen. Lassie johdattaa Shingon mukanaan Germanin luo, jonka jälkeen he suuntaavat lääkärin paikkeille.

Shingo ja Lassie käyvät myöhemmin katsomassa paranemaan päin olevaa saksanpaimenkoiraa, joka on ruvennut luottamaan ihmisiin uudelleen. Kolmikko menee yhdessä kävelylle ja Lassie havahtuu siihen, että on unohtanut kokonaan omistajansa.

Bullin joukko aterioi roskisten parissa erään koulun lähellä. Opettaja yrittää soittaa paikalle poliisit ja estää lapsia menemästä koirien luokse. Yksi lapsista saa kuitenkin koirat suuttumaan, jolloin ne purevat ihmisiä. Poliisi saapuu paikalle ja koirat lopettavat touhunsa.

Lassie on lähtenyt Shingon ja Germanin luota jatkaekseen matkaansa. Hän törmää Bullin joukkoon ja paikalle tulleet rankkurit rupeavat ottamaan koiria kiinni..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.