maanantai 12. elokuuta 2013

GNG:n teemat

Päätin miettiä minkälaisia teemoja GNG:ssä on ja miten ne näkyvät sarjassa. Tässä muutamia vahvasti esiintyviä teemoja ja vastaavanlainen kirjoitelma on tulossa Weedistäkin.

Isä ja poika - toistensa löytäminen
- Gin joutuu eroon isästään, kun Riki sinkoutuu rotkoon, mutta myöhemmin koirien kohdatessa ainoastaan Hopeanuoli muistaa isänsä, jota hän on varta vasten tullut laumasta etsimään. Riki on menettänyt muistinsa kokonaan aiemmista tapahtumista, kunnes saa sen takaisin Suuren taistelun yhteydessä. Koira alkaa viimein puhutella Giniä poikanaan ja opettaa hänelle ZTB iskunkin.

Riki ei pystynyt hirveästi osallistumaan poikansa elämään muistinmenetyksen ja kuolemansa takia. Tämän seurauksena Ginille luodaan vahvempaa roolia, sillä hänen isänsä ei ole koko ajan matkassa kulkemassa.

Pidän Ginin vahvan roolin mahdollisuutta hyvänä, jolloin on mielenkiintoisempaa nähdä miten ylipäällikön poika toimii eikä keskity näin hirveästi/kliseisesti Rikiin, jonka arvokkuus säilyy hahmon vähemmällä näkymiselläkin. Ginillä ei myöskään näin ole paineita, koska koiraa ei ole järin tunnustettu Rikin pojaksi, vaikka välillä epäilläänkin onko se totta.

Kaksikon välit muuttuvat surulliseksi loppua lähestyttäessä, kun Riki tekee kuolemaa. Kummallakaan ei ollut aikaa tutustua toisiinsa tarpeeksi ja isä & poika side alkoi herätä vasta Akakabuton kaatamisen yhteydessä.
  
Yhteiselon vähäisyydestä huolimatta, minusta on tärkeää että Riki ylipäätään muisti ja tunnusti poikansa, jolloin suhde ikään kuin lyötiin lukkoon, kaikista kaksikon koettelemuksista huolimatta. Ginin isä elääkin tavallaan laumassa ja sen hengessä, jonka Hopeanuoli on saanut haltuun.

Ystävyys: yhteinen tavoite ja yhteistyö
- GNG:n koirat pyrkivät olemaan ystäviä keskenään, vaikka tällaisia siteitä ei tietenkään luoda vihollishahmoihin. Koirat keskustelevat avoimesti omista taustoistaan ja opettelevat vähitellen tuntemaan toisiaan paremmin eri tilanteiden valossa. Yhteinen tavoite sitoo heitä lähemmin toisiinsa, jolloin koirat nähdään yhdessä taistelemassakin.

Mielestäni parhaiten ystävyys tulee esille silloin kun Akatora on valmis heittäytymään Akakabuton kimppuun suojellakseen Beniä. Toinen kohtaus, jossa arvo tulee esille on se kun Gin ei halua hylätä vuoristotemppeliin joutuneita Chutoraa tai Kurotoraa, koska ei voi jättää ystäviään.

Ystävyys on tärkeä arvo GNG:ssä, koska sekin on jo itsessään mahdollistanut tehtävän onnistumisen. Ja mitä olisi ilman ystävyyttä? Yhteisellä tavoitteella ja yhteistyöllä ei olisi samanlaista merkitystä mikäli puuttuisi vielä "se jokin" eli ystävyys, joka ohjaa tehtävää suuresti.

Unelma: sen palkkio ja saavuttaminen
- Lauma kokoontuu yhteen, koska koirat haluavat lopettaa Akakabuton hirmuvallan ja mahdollistaa alueelle rauhan ilman hirviökarhuja. Etenkin Gin saa kovan koulutuksen, jotta hänen unelmansa kävisi toteen. Animen päättymisen yhteydessä mainitaankin miten koko vaivannäkö kannatti ja miten akita näki edessään kovia päiviä, jotta unelma voisi toteutua.

Mielestäni sillä että uskaltaa unelmoida ja saavuttaa niitä on suuri, ihailtava merkitys. Saa sitä/sen mitä haluaa ja elämään tulee uutta sisällykkyyttä ja merkitystä. Unelmasta pääsee nauttimaan äärimmäisesti, kun on tehnyt kaikkensa sen toteutumisen eteen.

Kannattaa (uskaltaa) unelmoida, uskoa niihin ja toteuttaa unelmiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.