lauantai 17. elokuuta 2013

Kuolleet ääninäyttelijät

Vuosien saatossa Gingasta on kuollut muutamia ääninäyttelijöitä. Tiesitkö seuraavien ääninäyttelijöiden lepäävän maan toisella puolen?

Kouji Totani on tiedettävästi ensimmäinen ääninäyttelijä Gingan saralta, joka on kuollut. Hän eli päälle 58-vuotiaaksi ja kuoli 6. helmikuuta vuonna 2006. Ginga nagareboshi Ginissä mies toimi Akatoran ääninäyttelijänä.

Hirotaka Suzuoki antoi sarjassa lääkäri-Hidetoshille äänensä. Hän eli 56-vuotiaaksi ja menehtyi 6.elokuuta vuonna 2006 keuhkosyöpään.

Daisuke Gouri näytteli GNG:n Mossin roolia. Hän eli 58-vuotiaaksi ja kuoli 17. tammikuuta vuonna 2010.

Näistä ääninäyttelijöiden kuolemista juuri Mossin oli sellainen, josta kuulin itse siihen aikaan. Muistan vieläkin miten siitä uutisoitiin kaiken ikäisten foorumilla. Daisuke Gouri oli tehnyt noin kolmen aikaan päivällä itsemurhan. Pidän tapahtumaa edelleen järkyttävänä, koska mietin silloin Mossia hahmona. Aivan kuin olisin vaistonnut kuoleman.

Näistä ajoista muistuu mieleen yksinkertaisesti se, että menin illan aikaan ulos ulvomaan ja muistelemaan hahmoa oikein täydellä sydämellä.

Takeshi Aono nähtiin näyttelemässä maailman vahvinta koiraa, Benizakuraa. Mies eli suht pitkän elämän, 74-vuotiaaksi ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 2012.

Kyseisestä kuolemasta sain tietää Kaksoissolan foorumin kautta ja uutista oli vaikea sulattaa siltä seisomalta. Olihan uhri kuitenkin lempihahmoni ääninäyttelijä, joten tuntui kuin hahmo olisi mennyt myös mukana.
 
Muistan miten kunnioitin kuolemaa katsomalla sinä päivänä Benizakuraan liittyviä jaksoja ja kuuntelemalla sorrow-kappaletta.

Ääninäyttelijöiden ja hahmojen kuolemista huolimatta, ne elävät yhä. Heitä voi varjella lämpimillä muistoilla ja animen/mangan katselu/lukeminen tuo heidät aina lähemmäksi meitä. Eiväthän legendat koskaan kuole, koska fanit ylläpitävät heidän muistojaan ja elämiään.

Hidetoski kuva (c) Gingapedia

6 kommenttia:

  1. Tosi surullista, varsinkin Mossin ääninäyttelijän kohtalo! Aika nuorena ovat kuolleet.

    Itsekkin kuulin Mossin ääninäyttelijän kuoleman just niihin aikoihin millon hän kuoli. Hopeanuoli.comissa oli siitä uutista ja siellähän siitä keskusteltii enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, japanilaisten miesten elinikä on hyvin vaihteleva.

      Jep, muistan myös Hopeanuoli.comin uutisoinnin - etenkin näistä kahdesta kuolematapauksesta.

      Poista
  2. Voi, että. Mossin ääninäyttelijän kuolemasta muistan minäkin kuulleeni puhuttavan. Se lienee myös näistä japanilaisista tuorein.

    Myös suomalaisista ääninäyttelijöistä on kuollut Ginin ääninäyttelijä, taisi vielä muistaakseni kuolla ihan teatterilavalle :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuoli. Sai sydänkohtauksen eikä mitään ollut tehtävissä. :/

      Poista
  3. Surullista :( Etenkin Kouji oli suosikkini ja suren häntä vieläkin tosi paljon, kuten myös AkakaButon kynsiin jäännyttä Akatoraa. Mossin ääninäyttelijän kuolemasta en tiennytkään, tai sitten en vain hoksaa kuulleeni siitä. Muistan vain lukeneeni että Gouri näytteli myös Naruton Gamabuntan roolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, no hyvä että sait tietää siitä postaukseni kautta. :3

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.